Polakker i corona-karantæne skal uploade selfies til myndighedernes app: Ellers kommer politiet på besøg

Illustration: diignat/Bigstock
I Polen skal borgere i karantæne løbende dokumentere over for myndighederne, at de overholder karantænen. Det sker via en app, der beder om selfies på tilfældige tidspunkter - ellers aflægger politiet en visit.

Mens vi herhjemme diskuterer, hvordan Statens Serum Institut kan tillade sig at bruge tele-data om danske borgere i kampen mod coronavirus, har man i Polen taget anderledes håndfaste midler i brug.

De polske myndigheder har introduceret en smartphone-app til polakker i hjemme-karantæne, hvor de ved at uploade selfies løbende skal dokumentere, at de opholder sig i deres hjem.

Det skriver det det statsejede medie France 24 via AFP.

»Folk i karantæne har et valg. Enten kan de få uanmeldte besøg fra politiet, eller også kan de downloade denne her app,« siger Karol Manys, der er talsperson for det polske digitaliseringsministerium.

De karantæneramte polakker kan registrere sig ved at uploade en selfie i appen med tilknyttet lokationsdata. Herefter beder appen selv om en ny selfie løbende. Hvis man ikke svarer inden for 20 minutter bliver politiet underrettet, skriver France 24.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Louise Klint

Ja, jeg ville gerne høre lidt om, hvordan det fungerer – og efterleves – i praksis. Gerne fra en indfødt. Om det ”bare” er Den Store Stat, der demonstrerer sin magt, og så trækker Borgeren lidt på skuldrene i praksis, vel vidende at Ordensmagten alligevel ikke dukker op på adressen (og slet ikke til tiden) eller hvorledes? Men det lyder grumt.

Og hvor stor en politistyrke har man så ikke, hvis man har mandskab til at rykke ud ved den mindste uregelmæssighed fra Borgerens side? For ikke at tænke på alle de administrative medarbejdere, der skal se Borgerens billedkatalog (fra sygesengen/dagligstuen) igennem (eller er det AI, det er det nok), og hvad bliver der af det efterfølgende? Sender appen besked til nærmeste patruljekøretøj i nærheden, et fintmasket net? Mange spørgsmål melder sig.

  • 4
  • 0
#13 Jørgen L. Sørensen

Jamen Polen er jo på vej væk fra demokrati, så det er da kun "naturligt".

Tjah --- på det punkt har de måske fat i det rette. Hvis samfundet mener personer udgør en smitte-trussel mod resten af samfundet og derfor sætter dem i karantæne, synes jeg det er en god idé at sikre sig at katantænen bliver overholdt. På den omtalte måde ved folk trods alt at der bliver holdt øje med om de overholder reglerne.

Det er naturligvis svært at vide hvor mange der bryder karantænen f.eks. her i DK --- medmindre samfundet tracker (uden samtykke og info) de omtalte personers bevægelser via diverse enheder som de bærer på sig. Det er så en helt anden snak som er godt i gang på andre artikler.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere