Poker kan være næste udfordring for Googles AI

It-gigantens DeepMind-computer har slået verdens bedste Go-spiller. Nu kan Poker være det næste mål for det neurale netværk.

Googles DeepMind slog tidligere på måneden en af verdens ypperste Go-spiller i fire ud af fem kampe. En forskningsartikel fra en af Go-programmets bagmænd udpeger poker som det næste spil, hvor computerdreven intelligens skal udfordre verdensmestre.

Det skriver The Guardian.

Læs også: Google kombinerede neurale netværk for at vinde 4-1 i brætspillet Go

To forskere fra University College London har afprøvet en computers evne til at spille to poker-varianter, Leduc og Texas Hold’em. På samme måde som AlphaGo-programmet, skulle computeren selv finde frem til sin strategi.

For Texas Hold’em, der er den mest populære poker-variant i verden, tilnærmede computeren sig det niveau, som verdens bedste spillere har, skriver forskerparret, der blandt andet tæller David Silver, som var hovedprogrammøren bag AlphaGo.

Læs også: Twitter lærte Microsoft-chatbot at blive racist på et døgn

I Leduc, der er en mere forsimplet form for poker, nærmede programmet sig den såkaldte Nash equilibrium, der matematisk set er den mest optimale måde at spille på.

Matematikere har tidligere lavet algoritmer, der udfører så præcise sandsynlighedsberegninger, at de som minimum ville gå i nul i et spil mod verdens bedste poker-spillere - men dog kun i den bestemte variant, der kaldes Limit Texas Hold'em. I resten af kasino-disciplinerne rangerer mennesket stadig bedst.

Googles DeepMind har desuden vist sig i stand til selv at lære sig den mest maksimale strategi. Det betyder, at metoden kan overføres til andre spil eller sågar situationer i den virkelige verden, fortæller forskerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017