Poker kan være næste udfordring for Googles AI

It-gigantens DeepMind-computer har slået verdens bedste Go-spiller. Nu kan Poker være det næste mål for det neurale netværk.

Googles DeepMind slog tidligere på måneden en af verdens ypperste Go-spiller i fire ud af fem kampe. En forskningsartikel fra en af Go-programmets bagmænd udpeger poker som det næste spil, hvor computerdreven intelligens skal udfordre verdensmestre.

Det skriver The Guardian.

Læs også: Google kombinerede neurale netværk for at vinde 4-1 i brætspillet Go

To forskere fra University College London har afprøvet en computers evne til at spille to poker-varianter, Leduc og Texas Hold’em. På samme måde som AlphaGo-programmet, skulle computeren selv finde frem til sin strategi.

For Texas Hold’em, der er den mest populære poker-variant i verden, tilnærmede computeren sig det niveau, som verdens bedste spillere har, skriver forskerparret, der blandt andet tæller David Silver, som var hovedprogrammøren bag AlphaGo.

Læs også: Twitter lærte Microsoft-chatbot at blive racist på et døgn

I Leduc, der er en mere forsimplet form for poker, nærmede programmet sig den såkaldte Nash equilibrium, der matematisk set er den mest optimale måde at spille på.

Matematikere har tidligere lavet algoritmer, der udfører så præcise sandsynlighedsberegninger, at de som minimum ville gå i nul i et spil mod verdens bedste poker-spillere - men dog kun i den bestemte variant, der kaldes Limit Texas Hold'em. I resten af kasino-disciplinerne rangerer mennesket stadig bedst.

Googles DeepMind har desuden vist sig i stand til selv at lære sig den mest maksimale strategi. Det betyder, at metoden kan overføres til andre spil eller sågar situationer i den virkelige verden, fortæller forskerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017