Knap var augmented reality-spillet Pokemon Go landet i de engelsksprogede lande, før ordensmagten fik nok at se til.
Jagten på de små, japanske monstre fik nemlig folk ud af døren og ud i den store virkelighed, hvor både trafik og privat ejendomsret truer med at sætte en stopper for løjerne.
Efter episoder hvor bjergtagede pokemon-jægere havde forvildet sig ind på skoler, hospitaler og sågar politistationer, fandt politiet i USA og Australien det nødvendigt at udstede advarsler på de sociale medier.
Læs også: Gotta Catch ‘Em All: Augmented Reality Pokemon-spil får australsk politi til at udstede advarsel
Nu har jagten herhjemme også ført til både anmeldelser og igangsatte alarmer over hele landet. Det skriver TV2.
I spillet kan virtuelle pokemoner, ses og fanges gennem telefonens kamera, der ved hjælp af mobilens gps simulerer, at ægte pokemoner faktisk går rundt i gadebilledet.
Sammensmeltningen af virkelighed og fiktion har dog medført, at flere brugere går på kompromis med loven, når en sjælden pokemon dukker op.
»Vi har weekenden over haft flere anmeldelser, hvor pokemonjægere for eksempel går ind i andres haver. Folk tror, at de er ved at blive udsat for indbrud«, siger Thomas Christensen, der er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi til TV2.
Da spillet samtidig placerer de eftertragtede Pokemon-figurer på velbesøgte destinationer, er det ofte mærkværdige adresser, der får besøg, fortæller vagtchefen ved Københavns Politi, Michael Andersen.
»Vi fik blandt andet en besked fra den amerikanske ambassade. De kunne ikke forstå, at der var folk, som gik mistænkeligt rundt ude foran«, siger han til TV2.
Flere steder i landet er tendensen den samme. I sidste uge modtog Fyns Politi en anmeldelse fra en borger, efter at flere fremmede personer luskede rundt i nabohaven. I weekenden satte en anden flok pokemonjægere alarmen i gang på en skole i Hvidovre.
Nordsjællands Politi har endda modtaget anmeldelser om abrupte standsninger i trafikken, hvor bilister pludselig fik færden af pokemons bag rattet.
Og i sidste uge bad Danmarks Tekniske Universitet folk venligst om at holde sig fra en byggeplads, hvor et såkaldt 'pokegym' befandt sig - et særligt sted, hvor man optræner sin pokemon.
»Budskabet er, at man jo altså ikke kan gå ind hvor som helst, bare fordi der er en pokemon«, siger Thomas Christensen.
Pokemon Go-app'en er allerede downloadet på flere mobiltelefoner end både det sociale medie Twitter og dating-appen Tinder.