Pokemon Go giver dansk politi ekstra arbejde

6 kommentarer.  Hop til debatten
Sommerens største app-plage giver nu også det danske politi problemer med Pokemon-jægere på afveje. ”Budskabet er, at man jo altså ikke kan gå ind hvor som helst, bare fordi der er en pokemon”, lyder konklusionen fra Københavns Vestegns politi.
18. juli 2016 kl. 10:23
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Knap var augmented reality-spillet Pokemon Go landet i de engelsksprogede lande, før ordensmagten fik nok at se til.

Jagten på de små, japanske monstre fik nemlig folk ud af døren og ud i den store virkelighed, hvor både trafik og privat ejendomsret truer med at sætte en stopper for løjerne.

Efter episoder hvor bjergtagede pokemon-jægere havde forvildet sig ind på skoler, hospitaler og sågar politistationer, fandt politiet i USA og Australien det nødvendigt at udstede advarsler på de sociale medier.

Nu har jagten herhjemme også ført til både anmeldelser og igangsatte alarmer over hele landet. Det skriver TV2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I spillet kan virtuelle pokemoner, ses og fanges gennem telefonens kamera, der ved hjælp af mobilens gps simulerer, at ægte pokemoner faktisk går rundt i gadebilledet.

Sammensmeltningen af virkelighed og fiktion har dog medført, at flere brugere går på kompromis med loven, når en sjælden pokemon dukker op.

»Vi har weekenden over haft flere anmeldelser, hvor pokemonjægere for eksempel går ind i andres haver. Folk tror, at de er ved at blive udsat for indbrud«, siger Thomas Christensen, der er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi til TV2.

Da spillet samtidig placerer de eftertragtede Pokemon-figurer på velbesøgte destinationer, er det ofte mærkværdige adresser, der får besøg, fortæller vagtchefen ved Københavns Politi, Michael Andersen.

»Vi fik blandt andet en besked fra den amerikanske ambassade. De kunne ikke forstå, at der var folk, som gik mistænkeligt rundt ude foran«, siger han til TV2.

Flere steder i landet er tendensen den samme. I sidste uge modtog Fyns Politi en anmeldelse fra en borger, efter at flere fremmede personer luskede rundt i nabohaven. I weekenden satte en anden flok pokemonjægere alarmen i gang på en skole i Hvidovre.

Nordsjællands Politi har endda modtaget anmeldelser om abrupte standsninger i trafikken, hvor bilister pludselig fik færden af pokemons bag rattet.

Og i sidste uge bad Danmarks Tekniske Universitet folk venligst om at holde sig fra en byggeplads, hvor et såkaldt 'pokegym' befandt sig - et særligt sted, hvor man optræner sin pokemon.

»Budskabet er, at man jo altså ikke kan gå ind hvor som helst, bare fordi der er en pokemon«, siger Thomas Christensen.

Pokemon Go-app'en er allerede downloadet på flere mobiltelefoner end både det sociale medie Twitter og dating-appen Tinder.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
21. juli 2016 kl. 22:25

Det var dog en usædvanlig primitiv og asocial holdning du her kommer med. Har du overvejet at byde på en kop kaffe og ønske dem tillykke med deres nye pokemon i stedet.

Næh, det har jeg egentlig ikke. Jeg forventer faktisk at gæster melder deres ankomst, og ikke bare kværner ind på min matrikel og fiser rundt uden tilladelse. Pt har jeg ikke hund, men når/hvis jeg anskaffer en igen, så skulle jeg vel tøjre den i en meget kort snor for at sikre at folk som kravler over hegnet ikke skal blive ofre for dens naturlige adfærd ved at hævde sit territorium. Hvis man fuldt bevidst overtræder lovgivningen, må man som et absolut minimum være klar over at der kan være konsekvenser...

5
21. juli 2016 kl. 08:06

Skal man så også indføre dén strategi over for hackere?

"Du er brudt ind på vores netværk - kom inden for, så skal du få en rundvisning..."

Fair nok, at de "leger" med et spil, men de overtræder loven, krænker privat ejendomsret og skaber utryghed... Ellers må Rollo jo bare få sig et nyt bidedyr, når den næste "spiller" dukker op....

4
20. juli 2016 kl. 20:13

Wow.

Voksne mænd (formoder jeg) der truer med tæsk på baggrund af noget fuldstændigt harmløst. Er det Nationen! det her?

3
20. juli 2016 kl. 01:47

Det var dog en usædvanlig primitiv og asocial holdning du her kommer med. Har du overvejet at byde på en kop kaffe og ønske dem tillykke med deres nye pokemon i stedet. Udnytte muligheden i at nogle gider besøge din grund (jeg forestiller mig at der ikke kommer mange forbi) til at møde andre mennesker (forestiller mig også at det heller ikke sker ret tit) Kan selvfølgelig også bare være at mine tanker om dig simpelthen skyldes at du er pænt svær at finde nede i din hule (http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=hulemenneske)

2
19. juli 2016 kl. 17:43

Træng ind på min matrikel uden tilladelse, og sig goddag til mit boldtræ! Jeg bor heldigvis uden for lands lov og ret (sådan cirka), så problemet bliver næppe stort, men det gør bulerne i påkommende tilfælde. Jeg ER blevet oplyst om at selvtægt er ulovligt, men hvis folk uforvarende vader ind i mit boldtræ når jeg inde på min private grund øver mig i avanceret svingteknik, det kan vel ikke være ulovligt....

1
19. juli 2016 kl. 12:54

Eller hvis man er lidt mere blød: En havevander koblet til en bevæge-alarm :)