Skal man bede om tilladelse, før man placerer en virtuel genstand på en privat grund?
Det er omdrejningspunktet i et søgsmål rettet mod de tre selskaber bag app-successen Pokemon Go - Niantic, Nintendo og The Pokemon Company - skriver CIO.
I Pokemon-spillet, der er downloadet over 100 millioner gange, skal spillere som bekendt fange monstre, træne i såkaldte gyms og besøge PokeStops for at få spil-genstande.
Alt dette kan til tider være placeret på privat grund, som spillet også anerkender i sine retningslinjer:
‘Hvis du ikke kan nå et PokeStop, fordi det er på privat grund, så er der flere rundt om hjørnet,’ lyder beskeden på spilvirksomhedens hjemmeside, der minder spillerne om at ‘føje reglerne i den menneskelige verden’.
Men det har altså ikke forhindret ivrige Pokemon-jægere i at forfølge monstrene gennem private haver og områder. Og det er amerikanske Jeffrey Marders godt træt af.
‘Det er blevet klart, at Niantic har designeret ejendomme som PokeStops og Pokemon Gyms uden at bede om tilladelse fra indehaveren af ejendommen og med åbenlys foragt for de forudsigelige konsekvenser af at gøre det,’ skriver Marders i sin klage.
Andre uheldige Pokemonrelaterede placeringer tæller kirkegårde og Holocaust Memorial Museum i Washington.
Jeffrey Marders har indsendt sin klage som et massesøgsmål og inviterer dermed andre Pokemon-frustrerede borgere til at tilslutte sig sagen.