Pludselig fyring udløser mørklægning af store dele af Reddit

De mest populære dele af det enorme link-deling-site og forum Reddit er blevet låst af moderatorerne i protest mod en pludselig fyring af den medarbejder, der styrer sitets populære ‘Ask Me Anything’-tråde.

'Internettets forside', Reddit, er gået i sort. I hvert fald for en stor del, efter at sites mange frivillige moderatorer torsdag besluttede at gøre oprør mod Reddits ledelse, der valgte at fyre en central medarbejder oven på en afsporet debat på én af sitets ‘Ask Me Anything’-tråde (AMA).

Det skriver flere medier, herunder TechCrunch.

En lang række af sitets mest populære fora, såkaldte subreddits, har af moderatorerne fået ændret status til at være ‘privat’, hvilket betyder, at kun administratorer har adgang til foraene.

Læs også: Amerikansk politi forlanger identiteten udleveret på fem Reddit-brugere

De største subreddits har op mod ni millioner abonnenter og her til morgen gik sitets allerstørste subreddit ‘/r/funny’ også i sort.

Fyringen af AMA-koordinatoren Victoria Taylor skete uden varsel til de mange moderatorer, hvis frivillige indsats er nødvendig for at debatterne kan fungere nogenlunde civiliseret. Den drastiske reaktion sker efter længere tids utilfredshed fra moderatorernes side over kommunikationen fra sitets professionelle ledelse.

Læs også: Græsrødder slår amerikansk telelobby når USA i dag vedtager regler for netneutralitet

De mange nedlukninger, som kan følges live, har fået flere til at spå, at konflikten kan blive begyndelsen til enden for det populære site, ligesom brugerne med vanlig kreativitet allerede har døbt de igangværende mørklægninger ‘AMAGeddon’.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Henrik Pedersen

I så fald tror jeg vi er mange som er "gone forever".

Det interessante ved Reddit er at de jo ikke rigtigt opbevarer tingene særligt længe, det er lidt alla en ultra-mild-kategoriseret 4chan med en uendelig strøm af random stuff som man kan kigge på hvis man har lyst, og ellers lade være.. For i morgen er der en masse nyt.

  • 1
  • 1
#5 Svend Eriksen
  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere