Playstation3 folder proteiner til Guinness-rekord

Folding@Home-projektet er blevet optaget i rekordbogen som verdens kraftigste distribuerede beregningsnetværk.

Med 700.000 tilmeldte Playstation3-spilkonsoller er Folding@Home-projektet verdens lige nu kraftigste distribuerede netværk til beregninger.

Projektet beregner såkaldte proteinfoldninger, som kan bruges i den medicinske forskning til bedre forståelse af sygdomme som eksempelvis Alzheimers.

Ifølge BBC's nyhedstjeneste er Folding@Home blevet optaget i Guinness Rekordbog som verdens kraftigste beregningsnetværk med en teoretisk kapacitet på mere end én petaflop. Det er mere end kapaciteten for IBM's BlueGene/L, der lige nu er verdens kraftigste enkeltstående supercomputer.

Projektet har tidligere kørt på pc'er, men er blevet udvidet til også at omfatte Playstation3-konsoller, som er koblet på internettet og regner på de distribuerede opgaver, når konsollen ikke benyttes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 C Frigaard

Denne her Playstation har en Cell processor, som er utrolig kraftig til f.eks. distribueret beregning af Fourier transformationer. Den har en hovedkerne og syv underkerner.

Bruger man "den hurtigste fourier transformator i Vesten" (FFTW) får man en hel formidabel ydeevne i Cell processoren når store datasæt skal FFT'es - se f.eks. PS3

http://www.fftw.org/cell/ps3/

sammenlignet med en AMD Opteron

http://www.fftw.org/speed/opteron-2.2GHz-32bit/

Dette gør PS3'en velegnet til cluster beregninger, og da den også kommer med Yellow Dog (tror jeg?) som Linux distribution er det bare at gå igang...ellers kan man vel benytte en BCCD Linux bootdisk.

Mvh Carsten

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere