Playstation Network stadig nede: Koster Sony 5 milliarder kroner

9. maj 2011 kl. 10:1611
Sonys løfte fra sidste uge om, at Play Station Netværk, PSN, skulle være oppe at køre i løbet af en uges tid, kom ikke til at holde stik. PSN er stadig nede, og det store nedbrud gør ondt i økonomien.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er fortsat ingen oplysninger om, hvornår PlayStation netværket igen vil virke efter det store hackerangreb, hvor 100 millioner brugeres personlige data blev stjålet. Nedbruddet koster nu Sony dyrt på aktiekursen, der indtil nu er faldet med omkring seks procent.

Yderligere skriver the Wall Street Journal, at omkostningerne af PSN-nedbruddet kan nå den svimlende sum af 1 milliard dollar, omkring 5 milliarder kroner. Dette beløb er beregnet ud omkostningerne forbundet med at reparere og sikre PSN samt omkostningerne ved tabt fortjeneste.

Derudover tilbyder Sony nu alle amerikanske PlayStation Netværk og Qriocity brugere en 1 million dollar tyveriforsikring per bruger. Og brugere i flere regioner vil snart få samme forsikring.

Sony skriver på deres officielle blog, at de arbejder hårdt på at få systemet op at køre igen og at sikre data, men at de ikke var klar over størrelsen af angrebet. Derfor vil Sony bruge nedbruddet til at udføre flere tests på det 'utroligt komplekse system'.

Sony punger ud

Den administrerende direktør for Sony, Howard Stringer forsøger også at putte et plaster på såret ved at uddele gaver til de ramte kunder:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi vil tilbyde en 'velkommen tilbage' pakke til vores kunder, når vores Play Station Netværk og Qriocity er oppe at køre igen. Dette vil blandt andet inkludere en måneds gratis PlayStation Plus medlemskab for alle PSN-kunder, samt en udvidelse af abonnementet på PlayStation Plus og Music Unlimited, for at kompensere for den tabte tid, skriver Howard Stringer på PlayStation bloggen.

*****Opdatering: Et afsnit om, at Sony brugte en gammel version af Apache, er slettet, da det viste sig, at informationerne ikke var godt nok underbyggede.*


11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. maj 2011 kl. 11:46

"Vi vil tilbyde en ’velkommen tilbage’ pakke til vores kunder, når vores Play Station Netværk og Qriocity er oppe at køre igen"

Når det er oppe at køre igen... ikke om en uge eller om to uger... Så de har ingen tidsplan for hvornår de regner med at være online igen to uger inde i clusterfuck version 8.5 - så mystisk at se en platform implodere i primetime.

Hvis det her ikke snart er overstået så burde Sony bare sende deres kunder en xbox 360 og et års kredit overvågning som undskyldsgave.

/J

2
9. maj 2011 kl. 12:54

Hej Jakob,

Hvis det her ikke snart er overstået så burde Sony bare sende deres kunder en xbox 360 og et års kredit overvågning som undskyldsgave.

Skulle Canonical så også bare sende deres kunder en Mac som undskyldsgave :-)

3
9. maj 2011 kl. 13:28

Skulle Apple så sende os en Vejviser som undskyldningsgave for det med GPS dataene de rettede i 4.3.3?

4
9. maj 2011 kl. 14:03

Skulle Apple så sende os en Vejviser som undskyldningsgave for det med GPS dataene de rettede i 4.3.3?

Does not compute? Det var vel ikke at GPS'en ikke virkede, men behandlingen af Location Data som blev fixet? Altså at de ikke overføres til harddrive og hvis man har Location Services slået fra, fjernes basen på devicen?

5
9. maj 2011 kl. 14:15

Det var bare en joke ... men vejviseren afslører ihvertfald ikke hvor man har været (med mindre selv skriver I hvornår man er hvor og hvem man er)

O.T.: "Kigge i vejlviseren efter", endnu en talemåde som falder fuldstændig til jorden på dem under 18).

6
9. maj 2011 kl. 14:16

med mindre selv skriver I hvornår man er hvor og hvem man er

Det troede jeg da alle gjorde...?

7
9. maj 2011 kl. 17:52

Sonys PSN: Sonys servere blev hacked i bund.

77 milioner brugeres kredikort numre og udløbsdatoer samt andre detaljer blev kompromiteret.

PSN er nede så brugerene kan ikke bruge deres produkt.

2 uger inde i forløbet har Sony ikke en klar tidsplan over hvornår de har sikret deres servere.

Apples Locationgate: En bug forårsagede at en lokal log fil ikke blev slettet korrekt... denne fil der ikke blev sendt nogle steder og desuden nemt kunne krypteres.

En 1 1/2 uges penge senere opdatere Apple iOS så det ikke længere har den bug...

Det er ikke to ting der er på noget nær samme skala og at argumentere at det er tilfældet er ikke et godt eksempel på proportionalitet...

/Jakob

8
9. maj 2011 kl. 19:09

Så følte vores helt egne Apple fanboys sig trådt over tæerne. :D

10
9. maj 2011 kl. 21:46

Hej Dennis,

Er det fakta der smerter mest, eller at Jakob har ret? :-D

/Nikolaj

11
10. maj 2011 kl. 15:20

http://www.istheplaystationnetworkbackup.info/

og nu med deadline... Sony lover de er tilbage i slutningen af maj... 6 ugers nedetid... hvis de holder deres deadline... dvs. denne ene hændelse har givet PSN et hak i uptime, hvis der ikke er andre uplanlagte afbrydelser resten af året, på 88%. Ikke imponernede i disse sky tider, tænk hvis fx. Amazon eller CPR registret lige lukkede for butikken i 6 uger...

http://politiken.dk/tjek/digitalt/internet/ECE1277908/sonys-netvaerk-er-nede-hele-maj/

9
9. maj 2011 kl. 19:34

Hov, jeg er altså mere fanboy end Jakob og Nikolaj!