Playstation Network stadig nede: Koster Sony 5 milliarder kroner
Der er fortsat ingen oplysninger om, hvornår PlayStation netværket igen vil virke efter det store hackerangreb, hvor 100 millioner brugeres personlige data blev stjålet. Nedbruddet koster nu Sony dyrt på aktiekursen, der indtil nu er faldet med omkring seks procent.
Yderligere skriver the Wall Street Journal, at omkostningerne af PSN-nedbruddet kan nå den svimlende sum af 1 milliard dollar, omkring 5 milliarder kroner. Dette beløb er beregnet ud omkostningerne forbundet med at reparere og sikre PSN samt omkostningerne ved tabt fortjeneste.
Derudover tilbyder Sony nu alle amerikanske PlayStation Netværk og Qriocity brugere en 1 million dollar tyveriforsikring per bruger. Og brugere i flere regioner vil snart få samme forsikring.
Sony skriver på deres officielle blog, at de arbejder hårdt på at få systemet op at køre igen og at sikre data, men at de ikke var klar over størrelsen af angrebet. Derfor vil Sony bruge nedbruddet til at udføre flere tests på det 'utroligt komplekse system'.
Sony punger ud
Den administrerende direktør for Sony, Howard Stringer forsøger også at putte et plaster på såret ved at uddele gaver til de ramte kunder:
»Vi vil tilbyde en 'velkommen tilbage' pakke til vores kunder, når vores Play Station Netværk og Qriocity er oppe at køre igen. Dette vil blandt andet inkludere en måneds gratis PlayStation Plus medlemskab for alle PSN-kunder, samt en udvidelse af abonnementet på PlayStation Plus og Music Unlimited, for at kompensere for den tabte tid, skriver Howard Stringer på PlayStation bloggen.
*****Opdatering: Et afsnit om, at Sony brugte en gammel version af Apache, er slettet, da det viste sig, at informationerne ikke var godt nok underbyggede.*

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.