PlayStation Network i sort på syvende døgn efter hackerangreb

Et hackerangreb fik tvunget spilletjenesten PlayStation Network i knæ op til påsken. Tjenesten er fortsat nede på snart syvende døgn.

Onsdag aften den 20. april begyndte de første PlayStation 3 spillere at få problemer med at logge på PlayStation Network. Problemet, der også omfattede streamingtjenesten Qriocity, fortsatte i tre dage, før Sony den 22. april meddelte på sin officielle blog, at problemet skyldtes 'en ekstern indtrængen'. Med andre ord: PSN var blevet hacket.

I et interview med PC World fortæller Satoshi Fukuoka, at Sony endnu ikke har overblik over, om angrebet også ramte de mange millioner spilleres kreditkortoplysninger, som de blandt andet bruger til at købe spil og tilføjelsespakker på PSN.

Som reaktion på angrebet besluttede Sony at i første omgang at holde PSN og streamingtjenesten Qriocity offline, indtil man havde overblik over, hvilke sårbarheder som hackerne havde benyttet sig af. Det skriver Engadget.

Dagen efter den 23. kunne de håbefulde spillere læse på PlayStations blog, at Sony havde besluttet at benytte lejligheden til at genopbygge systemerne for at styrke netværkets infrastruktur.

»På trods af at det er en tidskonsumerende opgave, så besluttede vi, at det var værd at bruge den nødvendige tid på at tilføje ekstra sikkerhed til systemet,« skrev Sony på deres blog.

I Sonys seneste indlæg fra den 25. beder man fortsat sine brugere om at have tålmodighed, og at man løbende vil opdatere bloggen, når de har noget nyt at fortælle.

Det er anden gang i denne måned, at Sonys onlinetjeneste er nede. Først på måneden tog en hackeraktivistgruppe kaldet 'Anonymous' ansvaret for, at både PlayStation Network og Sony hjemmeside ikke var tilgængelig.

Sony selv kategoriserede dog nedbruddet som planlagt nedetid og oplyste, at firmaet foretog en såkaldt 'sporadisk vedligeholdelse' af PSN-tjenesten.

Anonymous har dog denne gang afvist, at have noget med det seneste nedbrud at gøre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Pascal d'Hermilly

Set i lyset af hvordan SONY har har angrebet og sagsøgt folk der benytter PS3 på alternativ vis er det egentlig ikke så underligt at de er blevet angrebet. Jeg er dog overrasket over at SONY er blevet slået så meget ud af angrebet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere