PlayStation Network i sort på syvende døgn efter hackerangreb

26. april 2011 kl. 10:102
Et hackerangreb fik tvunget spilletjenesten PlayStation Network i knæ op til påsken. Tjenesten er fortsat nede på snart syvende døgn.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Onsdag aften den 20. april begyndte de første PlayStation 3 spillere at få problemer med at logge på PlayStation Network. Problemet, der også omfattede streamingtjenesten Qriocity, fortsatte i tre dage, før Sony den 22. april meddelte på sin officielle blog, at problemet skyldtes 'en ekstern indtrængen'. Med andre ord: PSN var blevet hacket.

I et interview med PC World fortæller Satoshi Fukuoka, at Sony endnu ikke har overblik over, om angrebet også ramte de mange millioner spilleres kreditkortoplysninger, som de blandt andet bruger til at købe spil og tilføjelsespakker på PSN.

Som reaktion på angrebet besluttede Sony at i første omgang at holde PSN og streamingtjenesten Qriocity offline, indtil man havde overblik over, hvilke sårbarheder som hackerne havde benyttet sig af. Det skriver Engadget.

Dagen efter den 23. kunne de håbefulde spillere læse på PlayStations blog, at Sony havde besluttet at benytte lejligheden til at genopbygge systemerne for at styrke netværkets infrastruktur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»På trods af at det er en tidskonsumerende opgave, så besluttede vi, at det var værd at bruge den nødvendige tid på at tilføje ekstra sikkerhed til systemet,« skrev Sony på deres blog.

I Sonys seneste indlæg fra den 25. beder man fortsat sine brugere om at have tålmodighed, og at man løbende vil opdatere bloggen, når de har noget nyt at fortælle.

Det er anden gang i denne måned, at Sonys onlinetjeneste er nede. Først på måneden tog en hackeraktivistgruppe kaldet 'Anonymous' ansvaret for, at både PlayStation Network og Sony hjemmeside ikke var tilgængelig.

Sony selv kategoriserede dog nedbruddet som planlagt nedetid og oplyste, at firmaet foretog en såkaldt 'sporadisk vedligeholdelse' af PSN-tjenesten.

Anonymous har dog denne gang afvist, at have noget med det seneste nedbrud at gøre.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. april 2011 kl. 11:18

Set i lyset af hvordan SONY har har angrebet og sagsøgt folk der benytter PS3 på alternativ vis er det egentlig ikke så underligt at de er blevet angrebet. Jeg er dog overrasket over at SONY er blevet slået så meget ud af angrebet.