Playstation 3 folder løs på proteinerne

Siden lanceringen i marts i år har forskere på Stanford Universitet gjort store fremskridt i forståelsen af proteiners foldning. Det er Playstation 3 konsoller i brugernes hjem, der leverer regnekraften.

Det distribuerede regnekraftprogram har fået titlen 'Folding@home' og over 250.000 PS3-entusiaster har allerede tilmeldt sig.

Programmet betyder, at brugernes kraftige Cell-chip-baserede spillekonsoller bruges til at beregne proteinfoldninger, når de ikke lige anvendes til at skyde monstre i eksempelvis spillet Resistance.

Beregningerne af proteinfoldninger skal bruges til at undersøge, om der er sammenhæng mellem forskellige proteiners foldninger og alvorlige sygdomme som eksempelvis Alzheimers.

Stanford-forskerne oplyser, at de allerede i programmets første uger har haft mere regnekraft til rådighed, end de normalt har adgang til på et helt år. Forskerne vil på denne baggrund lancere nye beregningsprogrammer til konsollerne.

Sony oplyser, at de tilmeldte PS3-brugere har stillet regnekraft svarende til 400 teraflops til rådighed for forskningen. På et enkelt tidspunkt har beregningsbidraget til forskerne været helt oppe på 700 teraflops.

Til sammenligning er supercomputeren på DMI på 512 gigaflops eller en brøkdel af den samlede PS3-regnekraft.

Målsætningen for 'Folding@home' er da også at nå en samlet regnekraft på en petaflop, som vil placere PS3-nettet blandt de mest kraftfulde computere på jorden.

For at deltage i projektet skal PS3-ejere downloade 'Folding@home'-programmet og efter start blot angive, at programmet skal køre, når PS3'eren ikke lige skyder løs.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Deleted User

Hej Jørgen, Sony oplyser i deres pressemeddelelse, at 250.000 PS3-ejere har registreret sig til projektet.

Med hensyn til "mail-to", så er vores udviklere opmærksomme på problemet, som vil optræde alle steder, hvor @ bruges i midten af tekst.

med venlig hilsen

Torben journalist Version2

  • 0
  • 0
#4 Ove Andersen

Der er mange artikler der har nævnt de 250.000 rundt omkring (google: "folding@home 250000 PS3"), men efter deres egen statistik er det svært at se hvor tallet kommer fra? Det er ikke engang ~30.000 PS3'ere der er aktive, men ~30.000 PS3 CPUer.

Så vidt jeg ved indeholder hver Cell processor 8 interne RISC processorer med hver deres memory controllere. Men ved ikke om det registerers som 1 samlet CPU eller 8 seperate - det burde være 8 seperate, og i så fald er tallet jo nede på under 4.000 aktive PS3'ere i forhold til Folding@Homes statistik.

Men de små 400 TFlops skulle være god nok, og det er da også ganske imponerende.. Ikke mindst hvis det kun er fra 4.000 PS3ere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere