Pixelerede personer kan få et nyt ansigt – som viser følelser

Illustration: Simon Fraser University
Forskere skaber digitale ansigter med rigtige udtryk ud fra slørede billeder.

Pixelering af ansigter ses ind i mellem ved interview af personer, der skal optræde anonymt. Men samtidig med sløringen ryger oplevelsen af personens følelsesmæssige udtryk.

Forskere fra School of Interactive Arts and Technology på Simon Fraser University i Californien har imidlertid fundet en løsning på problemet, skriver Ny Teknik.

Holdet har brugt kunstig intelligens til at generere digitale ansigter.

Ansigterne kan både øge den visuelle stimulering af seeren - men kan også få ansigterne til at afspejle de faktiske følelser, som den virkelige person udtrykker.

Forskerne kalder deres teknik til "ai-painting".

»Når kunstnere maler et portræt, forsøger de at formidle en lighed mellem personens ydre og indre. Med vores ai, som trækker sin viden fra mere end tusind års kunstneriske teknikker, har vi lært systemet at reducere den eksterne lighed, men holde personens indre lighed til et niveau så højt som muligt - det er, hvad de formidler, og hvordan de føler,« siger Steve DiPaola, professor ved School of Interactive Arts and Technology på Techxplore.com.

I modsætning til Adobe-lignende programmer ændrer systemet ikke på pixels.

Hver enkelt billedramme gøres til et unikt abstrakt 'kunstværk' - og ai'en behandler udtrykket på fem niveauer for at simulere det ægte menneskelige udtryk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anne-Marie Krogsbøll

Har man med rimelighed100% sikkerhed for, at de stakkels personer ikke pludseligt er afanonymiserede? Jeg forarges i forvejen ofte over medier, som lover deres ofre, at de sløres, men hvor det for mig at se sker i så ringe grad, at det for folk, der kender personen, må være så let som ingenting at genkende dem. Fuldstændigt skruppelløst - jeg forstår ikke, at journalisterne kan få sig til det.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder