Piratspil bekymrer Androidudviklere

Google regulerer for lidt på Android Market, mener udviklere, efter at flere eksempler på malware-ramte applikationer er dukket op.

Udviklere er bekymrede for, at Google har en for afslappet regulering af hvilke applikationer, som bliver gjort tilgængelige på Android Market. Det skriver Guardian.

Med Googles mangelfulde regulering ser udviklerne en stadig stigning i malware-inficerede programmer, og at flere programmer kommer i strid med ophavsrettighedsreglerne på grund af plagiering.

»Jeg vil også gerne pointere, at de udgivere, som har solgt piratkopierede spil på Android Market, stadig er aktive derinde. De fik ikke engang opsagt deres profilkonto. Hvis der er malware gemt inde i apps, er det så ikke præcis sådan nogle steder, de ville være at finde?« udtaler Androidudvikleren Kevin Baker til The Guardian.

Blandt udviklerne hersker der også kritik af, at det er for svært at opdage nye programmer i Googles Android Market.

»Det største problem er, at mulighederne for at blive opdaget på Android Market er meget ringe, og at Google ikke selv hjælper på situationen, da de kun fremhæver apps, der enten er lavet af Google selv, eller er porteret fra iPhone. Uafhængige udviklere som jeg selv, bliver næsten aldrig set på,« udtaler Kevin Baker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Lykke

Jeg kan sagtens følge udviklernes bekymring, men det er sku noget ironisk i betragtning af hvor mange af de udviklere der netop har talt varmt for Googles åbne måde at håndtere tingene på. En portion Android udviklere har jo ligefrem stærkt kritiseret Apple's kontrol over iOS platformen og nu når de ser problemerne så efterspørger de netop mere kontrol.

Det kan godt fremkalde et lille fredags-smil :)

  • 0
  • 0
#2 Mark Gjøl

Måske giver det mere mening, hvis man ikke ser det som én Android-lejr og én Apple-lejr men som individer, der hver især har holdninger, som måske er modstridende. Størstedelen er formodentligt bare firmaer der vil tjene penge hvor det er muligt, og som sådan er ligeglade med hvad platformen er.

  • 0
  • 0
#3 Michael Lykke

Enig :) Men det bliver som regel bare opstillet som den ene eller anden lejr og tingene sammenlignes på mellem dem.

Uanset hvad ændre det ikke på det faktum at det er lidt ironisk at man først har kritiseret den ene måde at gøre tingene på og så lidt efter brokker man sig over at tingene ikke gøres på den måde alligevel(Sat lidt på spidsen). :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere