Piratkopier af første Windows 7 beta florerer på P2P-netværk

2. januar 2009 kl. 09:2220
Microsoft er endnu ikke klar til officielt at frigive den første betaversion af Windows 7, men kopier af betaversionen kan allerede findes på piratsider.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den næste udgave af Microsofts styresystem Windows er på vej ind i den første betatest, og allerede inden, Microsoft har frigivet betaversionen, er der rift om piratkopier på fildelingstjenester.

Den seneste kandidat, som ventes at blive den officielle betaversion, Windows 7 Ultimate 32 bit Build 7000, havde således allerede inden det nye år var skudt ind mere end 4.300 seeders på Pirate Bays BitTorrent-netværk. Det skriver amerikanske Computerworld.

Microsoft frigav en tidlig preview-udgave af Windows 7 i forbindelse med selskabets udviklerkonference i oktober. Den første egentlige betaversion er sat til at blive frigivet i begyndelsen af 2009.

Det kan ske allerede i forbindelse med den store forbrugerelektronikmesse CES, som åbner i Las Vegas i næste uge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Windows 7 bliver ikke en stor renovering af Windows-platformen på samme måde som lanceringen af Windows Vista, som er bygget på et nyt fundament i forhold til Windows XP.

I stedet er der tale om en videreudvikling af Windows Vista-platformen. Det betyder, at der burde være færre problemer med ældre applikationer, som ikke kan håndtere en opgradering fra Windows Vista til Windows 7.

20 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. januar 2009 kl. 09:55

Alle kneb gælder i markedsføring og der er almindelig enighed om, at Microsoft lod denne kopi sive (via mellemmænd) til alle interesserede.

Det skete bl.a. for at tage lidt hype fra Apples kommende Snow Leopard, som forventes præsenteret på Macworld.

Se mere her --> http://www.microsoft-watch.com/content/windows_7/who_leaked_windows_7.html og her --> http://www.dailytech.com/Report+Accuses+Microsoft+of+Purposefully+Leaking+Windows+7+Beta/article13822.htm

2
2. januar 2009 kl. 11:51

Det har også den fordel at de burde kunne nå at rette de værste fejl (når folk begynder at fortælle om dem på div. fora), inden den rigtige beta...

3
2. januar 2009 kl. 12:34

hentede den i tirsdags. :) instalerring gik glidene dog vil den ikke opdatere med mindre man bruger en uk version i forvejen,

grundindstallation = nul mail nul messenger ie8 viser min hjemmeside forkert ingen antivirusprogrammer understøtter den. ved ikke hvis man havde opdateret, men var da sjovt få den ind og se lidt på den.

får nok mange til helt droppe tanken om gå fra xp til vista.

"lovlige" Windows 7 Beta udgives til febuar. den endelige version er planlagt til udkomme om 12-14 mdr.

4
2. januar 2009 kl. 13:12

Det eneste der sker er at det som sædvanligt vil virke hurtigt til at starte med og der vil være tonsvis af problemer med de programmer man allerede bruger, hvorefter der kommer patch på patch og div. servicepacks som bare er patches i bundter og efterhånden vil os'et blive større og langsommere og langsommere etc...

En af de af de sjove ting er de system-restore punkter som man har indført, efter i et år at have opdateret via de næsten daglige patches, kunne der frigøres 80gigabyte plads på disken som vista havde brugt til system-restore punkter. Det var mere et tilfælde det blev opdaget for microsoft havde ikke nævnt det med ét ord, men under oprydning på disken for at skaffe plads blev det fundet i programmet Tilbehør->system værktøjer-> disk cleanup, prøv selv og se hvor meget du får fri, klik på det 'andet' faneblad for at slette gamle restore punkter.

6
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den fre, 01/02/2009 - 13:37

Vista burde aldrig være lavet. Det er det mest brugeruvenlige, langsommme, hukommelseskrævende utilgængelige, gumpetunge og ikke mindst klodseded system, de har lavet nogensinde. Og så er det mindre stabilt end XP, men tager alligevel 4 gange så lang tid at installere servicepacks og opdateringer til.

Hvad der kommer på er måske nogle flere gimmicks/flyvende menuer/animeret grafik, osv. som bruger endnu mere hukommelse. Fantasiløst. Prøv at se, hvor utilgængelig de har klavet stifinderen, hvor intet ligger som før, men alle de muligheder, man før brugte er spærret - sådan er det på hele Vista.

Hos mig er stifinder et år om at loade - det siger lidt om kvaliteten, og jeg har endda slået de værste gimmicks fra.

Så jeg bliver ikke en af de begejdgtrede downloadere. Noget andet er så - tror de virkelig virksomhederne vil betale for alle de animere gafikker og flyvende menuer? De skal jo have nyt computersystem samtidig, med 3-4 gange så meget hukommelse før det kan følge med?

Så kan man da ligeså godt få et opensource, for Vista svarer jo til at starte helt forfra, ingen funktioner er de samme som i XP?

15
3. januar 2009 kl. 21:54

Vista var ej heller et planlagt barn, men en konsekvens af at de ikke kunne vente længere på Longhorn og man endte så med at smide et GUI-addon på Windows 2003 server - det er kort sagt NT4 historien om igen. Her trak Cairo ud og det endte med at man smed et GUI-addon på 3.5x.

Der er kort sagt en grund til alle de genvordigheder Vista har haft. Men hvis MS ikke havde gjort det og lanceringen af Longhorn-generationen havde trukket endnu længere ud var de også blevet mødt af brok.

5
2. januar 2009 kl. 13:24

Jeg købte lige en bærbar til een af ungerne i julegave m. Win Vista. Nøj hvor er det langsomt og sløvt at arbejde med. Der kan gå sekunder fra man trykker på noget til der rent faktisk sker noget. Og det er ikke bare eet program, nej sådan er det hele vejen rundt. Selv bare det at sætte et hak i en checkbox er langsomt.

Apropos debatten om produktivitet med forskellige officepakker, så er det da om noget produktivitets dræbende.

8
2. januar 2009 kl. 14:23

og en anden ting. vista undersøger hvilke programmer man bruger og tilrettelægger dem der efter så den skal lige "lære" ens vaner så forbedres ydelsen lidt efter lidt

instalere sp1 hvis den ikke er på i forvejen

sp1 kan hentes herfra.http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=F559842A-9C9B-4579-B64A-09146A0BA746&displaylang=da

ja og husk vent med start noget når maskinen tændes op til drevet stopper med kører elelrs kører den alt muligt oven i hinanden og trækker hastigheden ned

køb en usb fættet med 4gb ram og brug den til readyboost, har du en i forvejen er det bare i med dem højreklik i denne computer og vælg drevet og readyboost så tjekker den selv om den er god nok til det.

9
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den fre, 01/02/2009 - 16:56

"Og en anden ting. vista undersøger hvilke programmer man bruger og tilrettelægger dem der efter så den skal lige "lære" ens vaner så forbedres ydelsen lidt efter lidt"

Flere måneder ???

"ja og husk vent med start noget når maskinen tændes op til drevet stopper med kører elelrs kører den alt muligt oven i hinanden og trækker hastigheden ned"

HVORFOR skal mit styresystem bestemme over mig? Det, som virkelig irriterer i Vista, til forskel fra XP, det er jo, at Vista KONSTANT gør opmærksom på sig selv. Nedsat hastighed, programmer der hakker, langsomme opdateringer, der skriger til himlen - og så de der utroligt amatøragtige grafikker, som er inspireret (garanteret) af sluthalvfemsernes animererede giffer i dusinvis på enhver hjemmeside med respekt for sig selv. Det er, for nu at sige det mildt, ufatteligt ringe, og jeg tvivler på, det overhovedet har været omkring brugerafprøvning før det blev lanceret. I så fald har det været ti minutter før fyraften. Brugervenlighed skal man i hvert fald lede LÆNGE efter..

Jeg føler mig snydt. Godt og grundigt. Og at MS så vil FORSÆTTE i det spor, det forstår man slet slet ikke. Så nu er de penge jo spildt, er jeg i gang med at undersøge Linux, som i første omgang skal ligge på den stationære. Men virk,elig ringe, man skal betale penge for sådan noget juks. Ærligt talt!

10
2. januar 2009 kl. 17:50

hej rune øv du har det sådan. ja jeg har ikke aktier i microsoft. men har kæmpet med MS systemer mange gange før endelig fået styr på det.

Vista kører nu perfekt langt hurtigere end xp meget mere brugervenligt,(men noget om snakken selv MS har jo skrottet vista og gået igang med windows 7)

mit største problem og det problem havde jeg også med Win3.11 win95,98,Me,Xp server system og vista, er drivere,

man instaler en driver og den passer ikke til ens hardware (selvom den burde passe)så går der ged i det hele og nytter ikke fjerne driveren og heller ikke bruge systemgendannelse (den er det første man bør slå fra),eneste der virker er surfe nettet finde andre med samme problem se om nogle har fundet en driver/løsning og bruge den.

når man så har de egnede driver så slette alt og begynde forfra med frisk install.

samme hvis man skifter hardware opdatere bios eller opdatere firmware,ikke nok køre backup ud med alt og ind frisk install

om det er anderledes med andre OS ved jeg ikke kun kørt OS2/warp, det var det bedste OS nogen sinde, fandt al hardware alt perfekt, men detsværrer skrottede IBM jo systemet.

da gik fra win me til xp var der ingen drivere til min scanner, nul support fra produkcenten fik at vide det ikke kunnne lade sig gøre. den købte jeg nu ikke kompilerede selv driveren om til xp og kontaktede produkcenten om de vile købe den, den virkede til hele deres scannerserie. men nej tak de var ikke intereseret (de ville nok hellere have man smed væk og købte nyt).

samme med AGP grafikkort det er de fleste også stoppet med support til og det for over et år siden, krævede forleden 5 timere surfing og debat i forums før fandt frem til de catalystdrivere som ikke duede til mit kort faktisk duede blot i en version der hedder hotfix ja nemt er det ikke men jeg ser det hver gang som en quest, at få tingene til fungere,

og ufatteligt det ikke er blevet bedre med tiden tvært imod er det blevet mere og mere omstændigt for hver gang der kommer nyt hardvare passer selvflg ikke med det man har i forvejen.

grunden til jeg vedholdende har kæmpet for få mit system til fungere var opdagede at skiftede jeg over til næste generation cpu og bundkort ville mit strømforbrug blive 3 doblet min ram vile ikke fungere ej heller mit grafikkort. selvom både nye og gamle system klarede 3ghz cpu. bussen er 800 mhz ved godt den kunne blive lidt hurtigere men fuldt ud tilstrækkeligt til mig.

kan f.eks rendere grafik 3D meget hurtigt spille de nyeste spil med mellemklasse kvallitet. kunne endda gå højere op hvis gad pille yderliger, vista har den fordel man kan slå hele skrivebordet fra når man spiller og meget andet, men gider ikke for skal så ligge slå det til og fra, selv adobes photoshop cs4 nye opengl virker.

skal man lære et OS er det som lære nyt sprog ikke noget man lærer på et weekendkursus. sådan vil det nok altid være.

Venlig hilsen Ole Dahl

7
2. januar 2009 kl. 13:41

Tip.

højreklik processlinien og fjern flueben i vis miniaturer.

12
2. januar 2009 kl. 18:06

men ok nu var dit problem jo en ny pc, der er sløv som en snegl. der ville jeg ikke røre en finger blot aflevere maskinen igen og få pengene retur færdige maskiner skal da virker fra start.

klart nok ser det heller ikke som en vista fejl men som en dårligt lavet maskine

13
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den fre, 01/02/2009 - 20:14

Nej, det er ikke computeren, jeg brokker mig over, men styresystemet. At systemet er langsomt har ikke noget at gøre med, at brugervenligheden er til rotterne, f.eks.at en funktion er splittet i flere og spredt, som ikke er brugervenligt, eller at animerede GIFfer og hover-funktioner har erstattet statisk godt overblik over mapper i stifinderen.

Men i stedet for at beskrive (endnu engang) de problemer, som sysgtemet indeholder, så kunne jeg godt tænke mig at vide, om det slet ikke er muligt at købe en computer i dag uden styresystem? Jeg sagde kun ja til Vista, fordi XP ville koste ekstra, og selv om jeg _ikke_ville have haft Vista, kunne jeg selvfølgelig ikke få differensen på det og f.eks. Linux, havde jeg valgt det i stetdet. Men det ville da være naturligt, ikk? At man fik den, mener jeg. Jeg har bare ikke kunnet finde noget system overhovedet uden Windows. Findes der slet ikke sådanne forhandlere?

19
4. januar 2009 kl. 11:46

Du kan sagtens købe PC'er uden styresystem.

  1. Byg selv
  2. Bærbare: zepto.dk har uden OS
  3. edbpriser.dk: søg efter pc'er uden OS.

EU har også på et tidspunkt overvejet at indføre lovkrav om PC'er uden OS for at øge konkurrencen, men det er vist blevet droppet igen.

Efterhånden er jeg blevet lidt træt af at "almindelige mennesker" kun kender Microsoft programmer og OS, som om det er så fantastisk. Jo, Apple har også et navn hos interesserede, men vi må gøre op med OS-monopolet nu. Der burde være et frit valg, men det er der ikke i øjeblikket.

20
4. januar 2009 kl. 12:09

Lige en off topic note:

Zepto har fået den gode ide at putte nogle ikke særligt understøttede stykker hardware i deres seneste bærbare uden OS. Dvs at selvom de sælges uden OS er det kun zeptos drivere der virker til dem og de er kun skrevet til Windåse (selvom de skriver at de understøtter linux). Har haft en krig med bare at få bare en eller anden linux distro ind på en Zepto uden OS.

Undskyld at jeg lige sprang off topic men syntes lige at det burde nævnes.

14
2. januar 2009 kl. 21:22

Det er da også noget underligt at Compiz o.a. kan lave vilde desktop effekter på stock standard hardware, medens Vistas rimeligt kedelige desktop effekter kræver et større kraftværk af en PC.

16
3. januar 2009 kl. 21:57

Ja det er lidt spøjst - da Compiz absolut er en gang klamp (Det er dog langsomt ved at blive udbedret) og Looking Glass er Java-baseret - må vi kunne konkludere at GUI-implementationen måske ikke er hel optimal.

17
3. januar 2009 kl. 23:11

Piratkopi ???

når det er en beta med 6 måneders varighed kan jo ikke købes og ikke bruges til andet end teste og raportere tilbage.

så forstår ikke den overskrift.

18
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den søn, 01/04/2009 - 00:19

Udfra artiklen opfatter jeg det nu heller ikke som en piratkopi, men som en (med vilje, som artiklen meget direkte antyder) lækket version fra MS. Fair nok, det gør andre også, metoden med læk ad "uoficielle kanaler" har været brugt nærmest altid, kan fortælle en del gode historier også fra C64erens tid omkring det. Gratis reklame og hype skal man ikke kimse af.

Men selvfølgrelig lidt dobbeltmoralsk, man i princippet kan blive knaldet for at downloade en kopi, de selv har lagt op.

11
2. januar 2009 kl. 18:03

men ok nu var dit problem jo en ny pc, der er sløv som en snegl. der ville jeg ikke røre en finger blot aflevere maskinen igen og få pengene retur færdige manskiner skal da virker fra start.

klart nok