»Piraten i Europaparlamentet« skal lede revision af EU’s copyright-regler

EU har udpeget en tysk piratpolitiker til at skyde gang i arbejdet med ny copyright-reform.

Europaparlamentet har udpeget tyske Julia Reda som hovedforfatter til det første bidrag i arbejdet med at revidere unionens copyright-reglement. Julia Reda blev sidste år valgt til Europaparlamentet for det tyske Piratenpartei.

EU's copyright-lovgivning står over for en fundamental reform i 2015. Og det arbejde indledes af en kritisk gennemgang af de eksisterende regler fra 2001 - en gennemgang, som Julia Reda skal være spydspids for.

Ifølge politikerens egen hjemmeside vil hun adressere om reglerne, der er skrevet før YouTube og Facebook, stadig er tidsvarende, og om de, som det var målet, har skabt færre barrierer for udveksling af viden på tværs af grænser.

»Når man læser Infosoc-direktivet, støder man på nogle ret anakronistiske paragraffer, der henviser til CD-ROM'er eller til at retten til at læse en digitaliseret bog kun er givet, hvis det sker ved en dedikeret læse-terminal på biblioteker. På den måde, er der en hel del at indhente,« skiver Julia Reda.

Den endelige rapport om EU’s rettighedslove skal godkendes i marts, men offentligheden vil allerede den 20. januar få et indblik i, hvor den tyske piratpolitiker er på vej hen. Her skal et tidligt udkast præsenteres for den relevante EU-komite på et møde, der bliver live-streamed.

Julia Reda præsenterer sig selv som piraten i Europaparlamentet og var i 2013 med til skabe foreningen Young Pirates In Europe, der er en paraplyorganisation for Piratpartiers ungdomsorganisationer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere