Pinligt ringe support hos Dell Danmark udstillet på tv

Dells mangel på support var tirsdag aften under voldsom kritik i DR's 'Kontant'. Men firmaet ønskede ikke at kommentere anklagerne.

Computere, der aldrig dukker op eller aldrig kommer til at virke. Et gebyr på 36.000 kroner og en tur i fogedretten, selvom Dell havde lovet at stoppe betalingen for en defekt computer.

Der var mange eksempler på dårlig behandling og brud på købeloven, da Dell Danmark tirsdag aften var under kritisk behandling i DR-programmet Kontant.

Da Dell udelukkende sælger udstyr via internettet, går al kontakt til Dell via telefonsupport, men den kan være svær at få fat på, eller foregå på engelsk fra Indien, oplever de utilfredse Dell-kunder.

Den selvstændige fotograf Jacob Rex valgte derfor at tage turen fra Viborg til Dells danske kontor i København i desperation over en computer, der ikke virkede, og som Dell trods en udvidet supportaftale ikke ville reparere.

Salgchefen lovede ham, at betalingen af afdragene bliver sat i bero, men det skete ikke, og pludseligt stod fotografen med en indkaldelse til fogedretten og en dom på at betale 36.000 kroner ekstra for computeren til 8.000 kroner, fordi han var holdt op med at betale.

Dell Danmark ønskede ikke at kommentere de mange sager om dårlig service på tv, og Kontant opfordrer nu alle, der er kommet i klemme i Dells support, til at kontakte programmet, så eksemplerne på dårlig service og brud på købeloven kan blive samlet og lagt frem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (23)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Kristian Poulsen

Jeg har selvfølgelig lige købt en Dell Studio 15. Har dog ikke haft problemer med levering. Bestilte den en lørdag d. 23. januar, og modtog den fredag den 29. januar.

Jeg ville egentlig have en ASUS som erstatning for min 8 år gamle ASUS bærbare der har kørt perfekt, bortset fra at HD crash sidste år (fair nok). Men jeg kan ikke affinde mig med, at ASUS (og mange andre) ikke kan levere et rigtig dansk tastatur, men kun et fælles nordisk.

Krydser fingre for at jeg ikke skal til at slås med Dell...

 • 0
 • 0
#3 Kristian Poulsen

Var der nogen (PHK) der bed mærke i, at damen fra forbrugerstyrelsen sagde, at en pc med styresystem skal betragtes som en samlet pakke?

I det tilfælde handlede det jo om hvorvidt Dell skulle yde support på softwaren, men den opfattelse kan vel også have betydning for PHK vs. Lenovo?

 • 0
 • 0
#6 Michael Mortensen

Jeg kan komme med mange uheldige eksempler fra Dell, bla. at de ombytter defekte produkter til tilsvarende REPARERET produkter - du får altså ikke ombytte til nyt, men til noget "repareret".

Dette er blot toppen af isbjerget.

Overvejer om man skulle skrive til Kontant ..

 • 0
 • 0
#7 Thomas Jensen

Var der nogen (PHK) der bed mærke i, at damen fra forbrugerstyrelsen sagde, at en pc med styresystem skal betragtes som en samlet pakke?

Nej, det var ikke det hun sagde. Hun sagde:

"Hvis man sælger en computer med software, så er softwaren en del af det samlede køb, og så har du også reklamationsret på softwaredelen."

 • 0
 • 0
#11 ab ab

Jeg har personligt ingen erfaringer med Dell og så heller ikke udsendelsen i går. Til gengæld har jeg personlige erfaringer fra en anden leverandørs onlinebutik, hvor jeg i november købte en stationær computer i forbindelse med en 24-timers kampagne, hvor man kunne købe deres produkter med cirka 10% rabat.

Da den blev leveret - med kurér - kunne jeg efter udpakning konstatere, at harddisken støjede uforholdsmæssigt meget i forhold til den gamle udgave af samme model, som jeg havde stående på mit skrivebord.

Et enkelt opkald til firmaets udenlandsk baserede supportlinie gav mig en dansktalende medarbejder i røret, som gav mig et par ting at forsøge, og da vi i fællesskab kunne konstatere, at disse forslag ikke virkede, gav han mig et RMA-nummer og bestilte en fragtmand, der ville komme og hente maskinen den efterfølgende dag, samtidig med at han sørgede for, at der sideløbende hermed ville blive afsendt en ny maskine.

Jeg fik sendt den defekte maskine tilbage uden beregning og et par dage efter ankom erstatningen - afsendt med expresskurér direkte fra fabrikken.

Erstatningen var fejlfri og står nu flittigt arbejdende på mit skrivebord derhjemme.

Leverandøren har nok ikke haft det helt store dækningsbidrag på min konkrete ordre. Til gengæld er jeg blevet positivt overrasket over deres service og vælger højst sandsynligt samme leverandør næste gang.

 • 0
 • 0
#13 Carsten Pedersen

Sværgede engang til Dell, fantastiske muligheder for egenkonfigurationer, hurtig levering og rigtig god on-site service når tingene gik galt. Det begyndte at rutche for små 10 år siden, og efterfølgende er det kun gået ned af bakke. For 5 år siden opgav jeg Dell fuldstændigt.

Som eller loyal kunde er det brand-ærgeligt at se et så godt koncept falde fra hinanden.

Jeg vil da også gerne vide navnet på den alternative oplevelse :-)

 • 0
 • 0
#14 Michael Deichmann

Nej - det mest pinlige villa da have været hvis de var dukket op! Der er ingen undskyldninger hvis ellers Kontants fremstilling er korrekt. Dell skal bare overholde dansk lovgivning og der er ikke noget at bortforklare. Gud ske tak og lov for at vi slap for at høre en eller anden latterlig direktør stå og hælde vand ud af ørerne. Havde det været i Kina havde vi vel bare udelukket Dells IP adresser i gateway'en ud af landet. De der så går via proxyer er selv ude om det :-)

 • 0
 • 0
#16 Anders Nielsen

Der kan man bare se. Jeg anede ikke at Dell ikke havde styr på sagerne.

Min Lenovo 3000 fik opstartsproblemer for noget tid siden. Jeg havde haft den i 14 måneder. Lenovo var nemme at få fat på over telefonen, og de talte dansk. De genkendte hurtigt min fejlbeskrivelse og valgte at sende en erstatningscomputer (Thinkpad T500), så jeg havde den 4-6 uger efter. Lidt langsomt, men derudover er der ingen brok herfra. De ville ikke engang have den gamle bærbar ind til undersøgelse først.

Man bør jo samle disse erfaringer på en hjemmeside... Findes der mon en sådan allerede?

 • 0
 • 0
#17 ab ab

Ja der findes i hvert fald et par stykker. Personligt kender jeg til trustpilot.dk og kelkoo.dk, som begge giver mulighed for at anmelde onlinebutikker. Det ser imidlertid ud til, at Trustpilot har lidt flere anmeldelser af onlinebutikker end Kelkoo.dk

Der er selvfølgelig også gode gamle edbpriser.dk

 • 0
 • 0
#18 Carsten Olsen

For ca 2år siden købte jeg en Dell. Det har jeg ikke fortrut. Men det er da godt at den virket fint siden for ellers ville jeg have skulle slås med deres elendige support.

Da jeg bestilte den kom den før lovet -Stor tilfredshed. Så skulle Dell-DK lige leverer den på min adresse.De havde selv sat en dato og et tidsrum 8-18 på en hverdag.Jeg kan så ikke huske om jeg ringede til Dell-dk eller Fragtfirmaet men ! - De begyndte nu allerede at true mig med at hvis jeg ikke var hjemme i hele tidsrummet ville der koste mig KASSEN og at det er dem selv der fastsætter deres gebyrer, og det ville for besværlige kunder som mig blive et gebyr der langt overskred hvad jeg allerede havde betalt for computeren + 1g.fragt

Nå så kom dagen hvor de skulle levere.Jeg ventede fra 8 til 17 hvor jeg skulle på arbejde. Jeg ringede til fragtfirmaet kl 17. De havde ingen ide om hvem der havde min pakke eller hvor bilen befandt sig. (jeg bor ca 50km fra københavn)

Næste dag checkede jeg min postkasse (tom) Så ringede jeg til fragt firmaet - jo de havde ventet på min adresse fra kl 18-19. Men nu stod min computer på fragt firmaets gulv.

Nå jeg fik adressen på fragt firmaet (et industri område ved københavn husker ikke længere hvor) Da jeg kommer derud er der et højt trådhegn rundt om firmaet med gitterlåge/dørtelefon. jeg vælger at "fedte" for damen der har min computer som gidsel.

Til sidst får jeg min computer med en kommentar om at man "normalt ikke" udleverer fragt til kunder, der henvender sig på fragt firmaets adresse, og at kunderne "normalt" vælger at tale pænt til hende, ellers kan hun godt finde på at "inddrage" kundens pakker.

Så mit gode råd er:

KØD ALDRIG EN COMPUTER AF DELL VIA NETTET !!!!!
 • 0
 • 0
#19 Tine Andersen

Hvis de er blevet SÅ ringe hos Dell. Vi har købt to bærbare hos dem, og de er blevet leveret indenfor lovet tid- og kunne trackes på nettet.

Den ene døde harddisken i kort efter købet, og der kom en tekniker ud og skiftede den, men det er rigtig nok: Man skal være ret tålmodig (og have tagnummeret klar) og helst forstå svensk, når man ringer til supporten...

Vi ville egentlig gerne have skiftet skærmene (absolut egen mishandling af disse!), men det har vist sig at være ret besværligt, så det svæver lidt iluften. Det er sikkert også billigere bare at købe et par nye bærbare....

Men det er tidskrævende- og ret besværligt i alle de medfølgende papirer at gennemskue, hvilket supportnummer man skal ringe til. (Når katten har taget lyden helt af på en taste-tur- er så hard- eller softwareteknisk?!).

Vi har været glade for Dell, man får meget computer for pengene, netop ved selv at stykke den sammen, men hvis "servicen" nu er i by i en mindre afkrog af Rusland, så er det ikke sikkert, den næste maskine er en Dell.

Mvh Tine

 • 0
 • 0
#20 Lars Clausen

Dit Sevice tag er jo netop nødvendigt fordi du selv har bygget maskinen. Maskinerne er ikke ens, selvom modellen hedder det samme, ligesom hos andre fabrikater, men individuelt tilpasset brugerens ønsker. Det mener jeg er en kæmpe fordel frem for en 'pakkeløsning' hvor en fabrikant har valgt at jeg kun behøver en langsom processor, men til gengæld en masse RAM, fordi fabrikanten tror at jeg nok som de fleste vil bruge den til Windows 7. :-)

Næ Tine jeg er ikke enig med dig i din kritik af Dell. Dell's måde med at lade brugeren bestemme mener jeg er alle tiders. Og dit TAG nummer står altid bag på din computer, så det burde være til at finde.

Dell's tekniske support gemmer sig heller ikke mere end det er til at finde:

"Dell teknisk support" tastes ind i Google og 4. hit er et direkte link til den rigtige side: http://support.euro.dell.com/support/topics/topic.aspx/emea/shared/suppo...

Det er da ikke så svært.

Personligt synes jeg det er OK med en lille smule friktion inden folk finder nummeret til teknisk support. Ellers ringer folk med de mest overflødige spørgsmål, som der iøvrigt findes svar på lige foran næsen på dem på hjemmesiden. Det synes jeg faktisk er OK at Dell prøver at undgå, da det koster mange penge at have en supporter siddende. (Det er jo sjældent folk gider at arbejde uden at få løn for det :-)

Sidst vil jeg sige, at jeg lige som de fleste andre synes det er hylende god underholdning at se et stort velrenommeret firma blive flamet på TV for dårlig service. Men på den anden side, vil jeg gætte på at ved ethvert firma der sælger 100.000 computere om året, der vil man uundgåeligt kunne finde de 5 eller 10 sager der skal til for at fylde en episode af kontant. Så det kunne ikke afskrække mig fra at købe Dell en anden gang. Jeg har aldrig oplevet særlige problemer med Dell.

 • 0
 • 0
#21 Anonym

Jeg har stort set kun købt Dell computere og servere de sidste 10 år. Det drejer sig om hundredevis af maskiner - den seneste er købt for bare 14 dage siden.

Jeg har aldrig haft nævneværdige problemer med Dells kundeservice eller tekniske support.

Det fungerer FREMRAGENDE - de holder hvad de lover, de er rimelige hurtige (i visse tilfælde grotesk hurtige) med service, stiller ingen spørgsmål til rigtigheden af kundens (mine) forklaringer. Ok, Jeg er tekniker men alligevel.

Dells kundeservice rager langt op over hvad jeg har oplevet med Lenovo og HP/Compaq.

Ikke at jeg vil bortforklare kontanten, penge eller hvad magasinet nu hed (jeg har ikke set det), ejheller Jeres oplevelser her på bloggen, men det undrer mig meget at høre om, hvad I har oplevet.

 • 0
 • 0
#22 Michael Deichmann

... men jeg er også registreret som FIRMA kunde! Og det er Bjørn og Lars herover sikkert også. Jeg kom til at bestille en forkert farve bærbar til min datter (Konfirmationsgave) og jeg oplevede faktisk at Dell gjorde hvad de kunne for at rette op på fejlen. Jeg ringede med det samme til den sælger der stod jeg havde "handlet" med. For nyligt skulle jeg bruge en reservedel til min firma-stationære. Også en meget fin oplevelse. Men jeg er jo også firma kunde....

 • 0
 • 0
#23 Lilian Stubbe

Efter i efteråret at have haft langvarige supportproblemer med Dell, som vi ellers har været glade for rigtig i mange år, har vi nu nogle andre aktuelle supportproblemer.

Sagen er, at vi har en XPS M1330, der er leveret uden Windows Vista instalations CDrom, som der nu er brug for i det videre forløb med at "fejlrette" computeren. Maskinen er købt hos Dell. Vi undrede os over, at der ikke var nogen CDrom ér med, da den ankom, men blot et blåt stykke papir, der skulle ligne en CDrom. (Der forklarer muligheden for at genopsætte computeren via maskinen selv.) Dell påstår, at vi har fået dem. De vil have, at vi skal købe nogle andre.

Har du også fået leveret samme computer uden CDrom fra Dell?

PS. Hvis du har problemer med din Dell computer, så prøv at få fat i den danske afdeling.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere