Pingvin-prydet kreditkort klar til Linux-glade shoppere

Et nyt kreditkort fra Linux Foundation giver den Linux-bevidste forbruger mulighed for at bidrage til projektet med hvert køb på kortet.

Organisationen Linux Foundation lancerer nu et Visa-kort, som giver Linux-glade forbrugere mulighed for at støtte udviklingen af Linux-kernen, hver gang de fører kreditkortet gennem magnetkortlæseren.

Og ja, kortet fra organisationen, der blandt andet har Linus Torvalds som fellow, er selvfølgelig prydet af den evigt smilende pingvin, Linux-maskotten Tux.

Linux Foundation er gået sammen med virksomheden Cardpartner om at tilbyde kreditkortet gennem UMB Bank, og organisationen modtager 50 dollars for hver oprettelse af kortet og får derudover en procentdel af det beløb, der købes for. Kortet er af typen Visa Platinum.

»Pengebeløb rejst med vores nye Visa-kortprogram vil gå direkte til at forsyne medlemmer af open source-miljøet med rejsetilskud og adgang til tekniske begivenheder i miljøet for at accelerere Linux-innovation,« skriver Linux Foundation.

Kreditkortet er i første omgang forbeholdt amerikanere, men Linux Foundation forventer at udvide kundekredsen til andre lande i de kommende måneder.

Se under fanebladet Eksterne links for en henvisning til Cardpartners hjemmeside, hvor kortet kan oprettes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Deleted User

Hvor er det vammelt, pengetyveri under dække af at støtte et godt formål. Pengene kommer et sted fra, nemlig forbrugerne som betaler højere priser for varer for at butikker kan betale kortgebyrer. Bagmændene betaler så en smule af deres profit til et eller andet, til gengæld for at pågældende organisation reklamerer for deres kreditkort.

 • 0
 • 0
#6 Esben Damgaard

@Jacob: Er ikke helt sikker på hvad du mener. Bankerne får også penge fra butikkerne når vi bruger dankort. Den eneste forskel her er at banken så giver noget af dette gebyr til velgørende formål, her Linux Foundation. Eller er jeg helt galt på den?

 • 0
 • 0
#7 Erik Jacobsen

Det er ikke lige de 50 øre (eller hvad det nu er) til Dankort, jeg snakker om.

Bruger du et almindeligt internationalt kreditkort i en butik, kommer butikken til at betale nogle procent af beløbet til kreditkortselskabet.

Lad os sige 5% for at have noget nemt at regne med. Du køber for 1000 kr for at have noget nemt at regne med. Betaler du med kreditkort, får butikken kun 950 kr ud af det, og får først pengene på kontoen efter et stykke tid. Man kan så måske forhandle sig til en kontantpris på 975 kr.

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

,3% til Linux Foundation, og en god slat mere til banken. Jeg har ikke kunnet finde nogen tal for Visa platinum, men gebyret er op til 1,9% for et standard Visa, og jeg går ud fra at "platinum" på dansk betyder "vi tager lige en sjat mere".

Mange danske banker lader dig selv vælge et billede til dit dankort, så du kan godt få et Tux kort i Danmark, og hvis du så selv giver de små to procent som danske butikker "sparer" pga. Dankortet så bliver det til en del mere til Linux Foundation.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere