Pind om skrottet lognings-lov: Vi er ikke i tvivl om, at det ville virke

18. marts 2016 kl. 05:2934
Den omstridte sessionslogning er endnu engang skudt til hjørne. Prisen er for høj, siger justitsminister Søren Pind, der ærgrer sig over, at debatten har ført til ‘skadelig diskussion’.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Med en pris på over en milliard har justitsminister Søren Pind i denne omgang erklæret planerne om sessionslogning for for dyre. Arbejdet med logning bliver sat på pause indtil efteråret, hvor parterne vil starte debatten op på ny.

Kritikken har haglet ned over planerne om logning, siden de i januar blev lækket fra et møde mellem ministeriet og telebranchen. Senest har Ingeniørforeningen med en ekspert-rundspørge kunne dokumentere, at blot fire procent af tele-fagfolk er meget enige i, at sessionslogning er et effektivt værktøj til at bekæmpe kriminalitet.

Justitsminister Søren Pind har dog langt fra mistet troen på planerne. I stedet er det altså prisen, der har været afgørende for den beslutning, som justitsministeren offentliggjorde torsdag eftermiddag.

»Vi er ikke i tvivl om, at det ville virke, men det er for dyrt,« siger ministeren, da Version2 møder ham i korridoren på Christiansborg.

Langt dyrere end forventet

En ekstern konsulentundersøgelse, som ministeriet har fået lavet, prissætter sessionslogningsplanerne til over en milliard. Langt over det indledende skøn på 100 millioner påpeger Søren Pind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det var nogle noget anderledes forventninger, vi gik til arbejdet med. For mig har det været vigtigt - før jeg fremlagde et egentligt forslag i Folketinget - at få afklaret, hvordan forholdene er i industrien. Dels skulle det være en løsning, der - i modsætning til den der var før - virkede i forhold til det politiet efterspurgte. Og dels skulle det være økonomisk holdbart for dem, der skulle gennemføre det,« siger ministeren og fortsætter:

»Og der må jeg sige, at en pris på over en milliard, det er ikke holdbart for den her regering, som ønsker et levende erhvervsliv, og også ønsker sig, at dele af teleindustrien kan udvikle sig.«

Prisen på en milliard er nogenlunde den samme, som brancheorganisationen Teleindustrien i februar regnede sig frem til. Dengang havde justitsministeren følgende kommentar:

»Der er ingen tvivl om, at Teleindustrien har den store lommeregner fremme. Regeringen har som bekendt ikke fremlagt et forslag endnu, men det er klart, at når forslaget bliver fremlagt, vil der også være en realistisk oversigt over økonomien i forslaget.«

Pind: Utilfreds med debat

Ministeren understreger, at de seneste måneders sessionslogningsdebat ikke gik, som han kunne have håbet. I februar gik ministeren så langt som at blokere formanden for IT-Politisk Forening, Jesper Lund, på Twitter med bemærkningen ‘Det der er der vist en klinisk betegnelse for.'

»Jeg har ikke været glad for den diskussion, der er fundet sted, for der er jo ikke fremlagt noget egentligt forslag,« indleder Søren Pind.

»Der har været tilkendegivet nogle behov fra politiets side om nogle efterforskningsskridt, og det har vi så arbejdet med. Det havde jeg gerne set var foregået lidt mere stilfærdigt, end det gjorde, for det er bedre at forholde sig til noget, som kan blive til noget, end til noget hypotetisk,« fortsætter ministeren.

»Jeg blev noget overrasket over, at den indledende diskussion, der var med branchen, resulterede i at alle papirer blev lækket. Vores hensigt var jo sådan set at nå frem til en mindelig og forstandig løsning i god tid og fremlægge noget ordentligt for Folketinget. Og der skal jeg ikke lægge skjul på, at jeg var skuffet over det indledende forløb, for det kom til at præge resten af diskussionen,« siger Søren Pind og tilføjer:

»Sådan kan man ikke altid styre tingene, og det er nok meget godt.«

Ufærdige overvejelser

Ikke desto mindre gjorde Søren Pind det torsdag klart, at han allerhelst havde set det forberedende arbejde foregå bag lukkede døre.

»Jeg har været dybt utilfreds med den måde denne her debat har formet sig på,« understregede ministeren til et samråd om netop sessionslogning.

»Det, at nogle ufærdige overvejelser blev bragt til offentligheden kendskab meget tidligt i forløbet, illustrerer kun alt for godt for mig, hvordan det nogle gange kan være nødvendigt for regeringer at prøve på at have sine overvejelser i fred, fordi det giver anledning til alt for megen skadelig diskussion, som der i virkeligheden ikke har været behov for,« sagde ministeren kort inden samrådet blev afbrudt af en afstemning i Folketingssalen. Samrådet er nu udskudt til efter påske.

Hos en af debattens centrale parter - Teleindustrien - mener man ikke, at der ellers havde været tid til at få alle relevante pointer på bordet.

»Jeg synes, det var vigtigt vi fik denne her debat om indholdet af forslaget. For med den tidsplan, der var lagt op til, der havde vi ikke haft tid til den dialog, som der er brug for,« siger direktør i Teleindustrien, Jakob Willer til Version2.

Teleindustrien positiv

I Teleindustrien er man heller ikke utilfreds med, at der ikke umiddelbart kommer en milliardstor ekstraregning fra Folketinget.

»Vi er positive overfor, at man har udskudt processen nu,« siger Jakob Willer og fortsætter:

»Det er jo ikke en hemmelighed, at vi hele tiden har peget på flere problemstillinger - de juridiske, de tekniske og de økonomiske. Men det er glædeligt, at der i hvert fald er blevet lyttet til et af argumenterne,« siger han.

SF’s retsordfører Lisbeth Bech Poulsen ærgrer sig over, at det tilsyneladende udelukkende er det økonomiske aspekt, der har gjort sig gældende for ministerens beslutning.

»Han forholder sig til prisen, men ikke det principielle. Hvis han finder en måde at gøre det her billigere på, så kan det være, det her bliver til virkelighed alligevel, og det ønsker vi ikke,« fastslår hun.

Forbrydere er ikke kloge

Søren Pinds plan er da også netop at finde en ny og bedre balance mellem den økonomiske belastning og politiets behov - og fremlægge et forslag i den nye Folketingssamling. Og her får de principielle afvejninger også deres plads, lover han.

»Når jeg engang fremlægger et forslag, så bliver det et balanceret forslag, hvor de væsentlige hensyn til privatlivets fred også spiller ind, og hvor der er de retssikkerhedsgarantier, som jeg som liberal hele mit liv har stået på mål for,« siger justitsministeren.

Behovet for logning og logningens værdi for politiarbejdet står stadig til troende for Søren Pind.

»Der har været et synspunkt fremme om, at forbrydere er for smarte og kan undgå logning. Jeg skal hilse og sige, at det er ikke myndighedernes opfattelse, at dem der sidder i fængsel er ret kloge og smarte,« siger ministeren og fortsætter:

»Argumentationen svarer en smule til at sige, at man bare kan tage handsker på, for at undgå at sætte fingeraftryk - men det betyder jo ikke, at vi er holdt op med at tage fingeraftryk.«

34 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
33
19. marts 2016 kl. 21:49

pindemaden er nu ikke bleg for at vise sherifstjernen

Iøvrigt lidt svært at kommentere sammenhængende nu, hvor sheriffen sletter tidligere indlæg vilkårligt!</p>
<p>Gu’ ved, hvor mange indlæg Pind slet ikke viser?

...som én skriver i kommentar på bloggen.

Jeg kan ikke lade være at tænke på, hvordan det må føles for Hornbeck og Elleman at se deres gamle parti blive misbrugt på den måde af nye venstrefolk. Det er jo direkte pinligt.

Iøvrigt er det jo interessant nok, som en anden påpeger, at befolkningen skal totalovervåges, mens den siddende regering kan skjule sig bag mørklægningsloven og til enhver tid kan nægte at udlevere forespurgte dokumenter til aktindsigt.

Det lugter da langt væk.

Hvis VI skal totalovervåges, så må DE også skulle.

Og JEG kunne godt tænke mig at få mere insigt i en bestemt politikers forsøg på at lænse staten for millioner for expropriation af grunde til vindmøller.

30
19. marts 2016 kl. 10:07

Du har ret, René Nielsen - der tegner sig uhyggelige perspektiver med politikere, der tænker på den måde. Det er jo i strid med "grundlæggende danske værdier" på samme måde som diverse håbløse imamer.

Med beastie bertels forestående kanon om kristend... eh... Danmark in mente, så kunne det være interessant, om sådan noget som åbenhed og retten til at ytre sig kommer med som "danske værdier". Nok snarere, kommer "pligten til at tro på gud" som en "dansk værdi".

Jeg forstår såmænd godt de mekanismer, som har gjort at denne regering kom til magten. Det er ganske professionel manipulation og propaganda, som sniger fanatisk kristendom ind ad bagvejen ved at mixe det med nationalisme og samtidig en venstrefløj, som har sovet så meget i timen, man burde kunne anklage dem for højforrædderi.

Det betyder ikke, at jeg bifalder denne regerings ageren på nogen måde, men jeg forstår hvordan det kunne ske.

Når du nu nævner de her imamer, så husk lige på, at de tror fuldt og fast på mirakler, blasfemi/censurlove og en ikke eksisterende gud, nøjagtigt som denne regering også tror på mirakler, blasfemi/censurlove og en fuldstændigt ikke eksisterende gud. Eller, de vil have os til at tro på det.

Forbrydelsen med at acceptere vilde påstande uden skyggen af bevis, er fuldstændigt ens for denne fanatisk kreationistiske kristne regering som for de islamiske imamer.

Resultatet er også ens i begge tilfælde, et teokrati, hvor den siddende diktator kan sk... højt og flot på, hvad videnskaben dokumenterer eller hvad befolkningen iøvrigt mener og så følge sin egen vilje.

Om det står i koranen eller biblen, er ét fedt. Det er stadig et mesterligt frame work for at kunne kontrollere en befolkning ved at fjerne deres muligheder for uddannelse, fjerne retten til ytringsfrihed og indføre totalovervågning, alt sammen baseret på "de hellige skrifter".

29
19. marts 2016 kl. 09:10

Ahaaa, så de smarte forbrydere sidder altså IKKE i fængsel.

Hr. Søren pind er ikke selv for smart. Han blev taget med fingrene i kagedåsen. Faktisk er der ikke ret mangei den regering, som er særligt smarte. "Miljø"ministeren blev også taget med fingrene i kagedåsen, og den - hreldigvis - tidligere uddannelsesminister var en ren katastrofe.

Men kære Pind. Den åbenlyst elendige måde i udfører jeres forbrydelser på, går ikke rigtigt i DK.

Jeres "beviser" for og "dokumentation" på, at i vil miljøet det bedste ved at give tilladelser til mere svineri, at det vil give bedre uddannelser hvis man cutter gevaldigt i uddannelsesbudgettet og at i "kun vil borgerne det bedste med totalovervågning" - svarer til at ville bilde os ind, at slanger kan tale på trod af de ikke er bygge til det og desuden ikke har nogen frontallap, og at en mand, som iøvrigt var født af en jomfru for 2000 år siden, genopstod fra de døde, og lavede vand om til vin uden nogensomhelst kendskab til vinbrygning.

Det er wishfull thinking, hr. pind, med "dokumentation" på linje med jeres. Og det er et problem for jer i et land, hvor 80% af befolkningen har lagt deres usynlige ven på hylden sammen med julemanden og tandfeen.

26
18. marts 2016 kl. 14:51

Det er ikke kun i denne sammenhæng at tavsheden råder uhindret ! Det er squ da yderst sjældent efterhånden at høre oppositionen gøre anskrig om overgreb på borgerene eller f.eks DF udtrykke at dette eller hint forslag absolut ikke går langt nok ! Medierne er tilsyneladende heller ikke tilstrækkeligt fremme i skoene når det gælder om at stille ubehagelige spørgsmål (måske frygter de at miste den lille adgang til folketinget de har i dag) ! Det her mørklægnings show er med til at gøre politik til endnu mere lyssky og rædselsvækkende politikerlede gone mad ! Var det ikke medlemmer af denne regering der udtalte at "eksperter ikke er pengene værd" (min omskrivning) ! Der var også en udsendelse på Dr2 hvor en journalist fra Information medvirkede og han fremlagde at det i dag er næsten umuligt at få aktindsigt selv i ældre sager journalisten viste også tal for problemets omfanghttps://docs.google.com/spreadsheets/d/11rZzDMcMpe4JLQKm3as7I2_Y2HWlK9D3rdq7YnaRFQk/edit#gid=0Og mere om mørklægninghttps://www.information.dk/indland/2016/01/kom-find-moerklagt-sag-flere-hundrede

Der er måske håb om bedringhttps://www.information.dk/telegram/2016/02/sejrssikre-kritikere-faar-aendret-offentlighedslovenWell we can only hope

24
18. marts 2016 kl. 14:03

For ikke at nævne, at når det endelig kommer "i høring", så har ministeriet siddet i et halvt år og arbejdet på 200 siders kompliceret lovtekst, som offentligheden så for 14 dage til at afgive "kommentarer" på.....

23
18. marts 2016 kl. 13:28

Ville gerne give dig 10 ThumpsUp for den, Michael Weber :-)

22
18. marts 2016 kl. 13:19

I skyen sidder Pinden med sin store log, sin store log, så grum og styg, han nikker, og han læser, og han er så glad for store logs er hans bedste blad. Men rundt omkring står alle de små borgere, og de skotter, og de skotter: "Vi vil så gerne ha' lidt fred for staten," og de danser, danser rundt i ring.

Men Pindemand han truer med sin store lup: "Vil I nu se at kom' af sted, for jeg vil ha' min store log i ro og fred, og ingen, ingen vil jeg dele med." Men borgerne de hopper, og de danser, og de svinser, og de svanser, de kikker efter loggen, og de standser, og de står om Pinden tæt i ring.

Men Pindemand han er lille hidsigprop, og med sin krop han gør et hop: "Jeg henter svindlern , hvis I ikke holder op, når svindlern kommer, skal det nok bli' stop." Så bliver alle borgerne så bange, åh, så bange, åh, så bange, de vender sig og danser et par gange, og en, to, tre, så er de væk!

:)

21
18. marts 2016 kl. 13:15

Eller som Hr Aamund ville udtrykke det: "Hr. Pind lader sig ikke forvirre af fakta".

Hr. Pind er en af de politikere der i den grad bidrager til politkerleden. Han er endnu en af dem der har glemt at vi har repræsentativt demokrati her. Hvem er det egentlig han repræsenterer?

20
18. marts 2016 kl. 13:03

Nå, nu lykkedes det - efter et par henvendelser til Folketingets chat (det er sikkert derfor :-) )- at få samrådet i går på igen: http://www.ft.dk/webtv/video/20151/reu/td.1299382.aspx?as=1

Hvis ellers det er intakt, så vil man i Pinds indledende redegørelse for videoovervågningsforslaget kunne se Pind (ufrivilligt) komme til at indrømme, at han blot læser talepapirer op, som han ikke forstår indholdet af. UPS!

19
18. marts 2016 kl. 12:53

»Jeg blev noget overrasket over, at den indledende diskussion, der var med branchen, resulterede i at alle papirer blev lækket. Vores hensigt var jo sådan set at nå frem til en mindelig og forstandig løsning i god tid og fremlægge noget ordentligt for Folketinget.

De "lækkede" papirer er et planchesæt, som blev udleveret til en lang række organisatoner, herunder Teleindustrien, som var så venlige at lægge webserver til for offentliggørelse. Men ellers havde andre nok gjort det, for eksempel IT-Politisk Forening, som papirerne også blev "lækket" til. Vi har også en webserver.

Skal alle ord omdefineres? Sessionslogning er ikke masseovervågning, det er tryghed eller whatever. Og et udleveret notat er lækket.

I øvrigt er der intet som tyder på at forslaget er specielt nyt. Det var også fremme i januar 2015, og de samme idéer er set i et af de få notater om sessionslogning, som det er lykkedes Christian Panton at få aktindsigt i. Lækket via mørklægningsloven..

Et realistisk bud er at arbejdet på forslaget startede i 2012. Den vurdering er bl.a. baseret på årstal i sagsnumre. Men måske bliver vi klogere en dag, hvis Justitsministeriet frigiver de hemmelighedsstemplede notater om sessionslogning?

Motivationen for det nye forslag om sessionslogning er Rigspolitiets analyse af den gamle sessionslogning, en analyse eller evaluering om man vil, som aldrig er underkastet nogen uafhængig vurdering. Når Justitsministeren ikke er i tvivl om at den nye sessionslogning til 1 mia + det løse ville have virket (modsat den gamle?), er det alene baseret på vurderinger for Rigspolitiet, som aldrig er underkastet nogen uafhængig granskning.

Justitsmnisteren vil have mere lukkethed, hvilket er helt absurd. For grunden til at Justitsninisteren i går var nødt til at opgive et forlag om sesionslogning med "garanteret effekt" var ministeriets egen lukkethed. Forslaget var udarbejdet af Rigspolitiet og Justitsmimisteriet uden at konsultere nogen i teleindustrien.

18
18. marts 2016 kl. 12:50

Det er ellers sært man så tydeligt kan fange argumentationsfejl hos en ellers så garvet politiker.

Det har da ellers ikke skortet på argumentationsfejl fra Pinds side de sidste måneder - faktisk er hans tale nogen gange så uklar at man får mindelser om Per Hækkerup (men sådan noget findes der kure for)!

Han er nok den eneste i kongeriget som er i besiddelse af en tidsmaskine således at man kan høste før man sår - hvis han så bare lige ville maile mig vindertallene til den store lottogevinst!

17
18. marts 2016 kl. 11:51

»Argumentationen svarer en smule til at sige, at man bare kan tage handsker på, for at undgå at sætte fingeraftryk - men det betyder jo ikke, at vi er holdt op med at tage fingeraftryk.«

Den er altså for morsom. Det er ellers sært man så tydeligt kan fange argumentationsfejl hos en ellers så garvet politiker.

15
18. marts 2016 kl. 11:07

For fuld udblæsning, eller er det virkeligt så ringe personligheder, der står bag ?

14
18. marts 2016 kl. 10:53

"Glem i den forbindelse ikke "den skide batch-operatør" fra Nets og Edward Snowden: Der er altid et lag af systemadministratorer der har adgang til hele butikken."

Teleoperatøren har outsourcet til offshoring land X.

// Jesper

13
18. marts 2016 kl. 10:39

Er at meget af modstanden netop skyldes at det vil virke.

Det vil f.eks virke på den måde at folk lægger bånd på hvad de siger og skriver til andre i elektroniske midler, fordi de ved at det hele bliver opsamlet og at politiet er utæt som en si når det handler om den slags.

Har folk allerede glemt alle sagerne om ulovlig registertilgang i politiet ?

Gæt f.eks selv på hvad chancen er for at Caroline Wozniakis sessionsdata ikke bliver tilgået ulovligt...

Glem i den forbindelse ikke "den skide batch-operatør" fra Nets og Edward Snowden: Der er altid et lag af systemadministratorer der har adgang til hele butikken.

12
18. marts 2016 kl. 10:32

Hvis terror, blandt andet kan defineres som, "at intimidere en befolkning i alvorlig grad". Og det Søren Pind m.fl. oprindeligt ønskede, var at intimidere en befolkning i alvorlig grad, ved at kriminaliserer hele befolkningen.

At bekæmpe terror, med terror, det må simpelthen være en joke Søren???

11
18. marts 2016 kl. 09:50

I går var der samråd, direkte transmitteret, i Retsudvalget kl. 13.30 om video-overvågning og sessionslogning. Det blev dog afbrudt pga. afstemning i salen, netop da Pind var i gang med sin forsvarstale for sessionslogning, og kom ikke i gang igen. Er angiveligt nu udsat til efter påske.

Men hvad er der blevet af de par timers samråd, som faktisk fandt sted? De ser ud til at være forsvundet fra Folketingets hjemmeside, hvor man normalt kan se/gense den slags efterfølgende (Jeg ville gerne have genset en sjov udtalelse af Pind).

Lad os håbe, at Mørkelygten ikke har været i Pinds hænder i går, men at man blot midlertidig har "forlagt" samrådet, for ellers bliver det da for alvor spooky.

10
18. marts 2016 kl. 09:30

Men hvad er han da for en, ham pinden ?

  1. Mørkemand Manden ønsker vitterlig at flytte Danmark yderligere i retning mod et totalitært styre hvor borgerne holdes i et defacto jerngreb.

  2. Den Rygende inkompetente Manden, og/eller hans embedsmænd, forstår ikke at læse en rapport og forstå den faglighed der skal til for at bekæmpe Terror. GTA tossen kunne have været stoppet/forhindret flere gange, hvis man havde brugt penge på usexede ting der faktisk virker. Så som extra uddannelse, træning m.m. af politiet. Fokus på at politiet er i nærområdet og har kontakt til nærområdet. Sociale tiltag. etc. etc.

  3. Selviscenesættelse (Sheriffen ?) Manden ønsker at være Sheriffen. Men har ikke tålmodigheden til, at gøre de ting der skal til for at 'get the job done right'. Også fordi mange af de tiltag, der virkelig virker ligger uden for hans ministerium. Og at mange af de sociale tiltag, der skal/burde laves for at gøre os alle sikre, måske ikke lige ligger til den stupide symbolpolitik der er på mode i Floskeltinget.

Så er det nemmere bare at overvåge befolkningen. Makes a lot of sense (NOT!).

// Jesper

9
18. marts 2016 kl. 09:29

»Jeg har ikke været glad for den diskussion, der er fundet sted, for der er jo ikke fremlagt noget egentligt forslag,« indleder Søren Pind.

Jamen så kunne Herremand Pind jo i stedet spille med åbne kort, i stedet for at klamre sig til mørklægningsloven.

Hvis nu han havde meldt ærligt ud, hvad forslaget ville indebære, og inviteret til en åben debat (hvor man også ville lytte!), så kunne diskussionen måske have været mere konstruktiv.

Og det er noget nonsens at sige at det er hemmeligt af hensyn til politiets overvejelser og ønsker, for så snart forslaget blev lagt frem ville det jo alligevel være til offentligt skue, også for "forbryderne".

For mig har det været vigtigt - før jeg fremlagde et egentligt forslag i Folketinget - at få afklaret, hvordan forholdene er i industrien

Men tiltrods for at den samlede industri allerede på et tidligt tidspunkt heglede forslaget ned, så var der ingen vilje fra SP's side til nogen afklaring - tom (og direkte dum) tale.

Jeg blev noget overrasket over, at den indledende diskussion,der var med branchen, resulterede i at alle papirer blev lækket.

Måske fordi branchen (og alle andre civile) på ingen måder mener at diskussioner der drejer sig om hvordan man kan intimidere et helt lands befolkning skal holdes skjult bag en mørklægninglov.

Vores hensigt var jo sådan set at nå frem til en mindelig og forstandig løsning i god tid og fremlægge noget ordentligt for Folketinget.

Mindelig og forstandig løsning - baaah. Med den mentalitet og de perverterede udtalelser der er kommet fra SP's side så er det vist den tyndeste hensigtserklæring til dato.

Og der skal jeg ikke lægge skjul på, at jeg var skuffet over det indledende forløb, for det kom til at præge resten af diskussionen

Skuffet over at befolkningen og branchen ikke ville acceptere rænkespil bag lukkede døre?

At han så bruger økonomi som kattelem for ikke at tabe ansigt er ynkeligt, men det harmonerer jo meget godt med hele hans væsen og de direkte fordrukne udtalelser der er kommet fra den front den seneste tid:

"AnonymousScandinavia .... B, Ø, LA, F og Alternativets allierede træder til."

"Forstår ikke hvorfor nogen partout ønsker internettet skal være fristed for kriminelle. Virkelig mærkeligt"

"Det der er der vist en klinisk betegnelse for"

"Nogen gange sår man altså som man høster"

"Det jeg kan sige er, at jeg udmærket kan forstå, at de danske myndigheder ønsker at retsforfølge Snowdon og få prøvet sagen ved en domstol"

"Jeg ved nok bedst, hvilken form for logning mit forslag vil indeholde. Og det er IKKE, hvad man har gjort før."

"Hvis selv dommerkendelser per se er forkert, kan ingen overvåges = kriminelt helle"

"Kriminelle flytter kommunikation fra mobil til net. Jeg forstår nogens svar er, at det skal vi ikke gøre noget ved."

"En dag må nogen forklare mig at de samme mennesker kan sige sessionslogning ikke virker og samtidig kalder det masseovervågning" (Den forklaring har mange så prøvet at give, men det hjælper jo ikke når SP er inputresistent)

"jeg kommet aldrig t at foreslå at staten ska råde over folks internet data. Enhver der skriver det taler mor bedre vidende." (Skrevet af lille Søren i 2a)

Osv, osv - kommer til at tænke på at DR engang sendte udsendelsen 'Pind og Holdt i USA'. Det var nogen gange tåkrummende pinligt, og det var ikke Holdt der var pinlig!

8
18. marts 2016 kl. 09:24

Men ministerens svar mener jeg er anti-demokratisk. For det første er det mit indtryk at ministeren er utilfreds med at offentligheden griber ind i det som han mener er et ufærdig forslag, men pointen med at et lovforslag skal behandles tre gange i folketinget er jo netop at sikre debatten. Jeg sidder med det indtryk at ministeren helst så at befolkningen slet ikke blandede sig i hvad der bliver vedtaget

Du har ret, René Nielsen - der tegner sig uhyggelige perspektiver med politikere, der tænker på den måde. Det er jo i strid med "grundlæggende danske værdier" på samme måde som diverse håbløse imamer.

Sådanne antidemokratisk tænkende justitsministre (af enhver politisk observans) burde overvåges - hele tiden - så de ikke kan få fred til at lave for mange ulykker, inden vi opdager, hvad de har gang i.

7
18. marts 2016 kl. 09:17

Eksemplet med fingeraftryk er siger jo alt om ministerens tekniske indsigt. Handsker tager man af og på, det gør man ikke med VPN - forbindelsen kører hele tiden – også når man skal i bad eller gøre private ting :-)

Men ministerens svar mener jeg er anti-demokratisk. For det første er det mit indtryk at ministeren er utilfreds med at offentligheden griber ind i det som han mener er et ufærdig forslag, men pointen med at et lovforslag skal behandles tre gange i folketinget er jo netop at sikre debatten. Jeg sidder med det indtryk at ministeren helst så at befolkningen slet ikke blandede sig i hvad der bliver vedtaget

Det andet og langt mere alvorlige, er at sessionslogning som overvågning af uskyldige skal ske fordi politiet siger at det hjælpe politiet! Skal det være målestokken for at tilsidesætte Grundlovens principper om privatlivets fred? At det kan hjælpe politiet?

Vi ved 90+ % af alle mord sker i private hjem. Skal vi nu opsætte video med lydoptagelse i alle rum i private hjem fordi det også ville kunne hjælpe politiet? Og politiet er sikkert også utryg ved at personer kan mødes steder uden kameraer, så vi må hellere kræve at man skal bevise sin uskyld ved sådanne møder.

Vi må hellere fængsle sådanne personer præventivt og først løslade dem når deres uskyld utvivlsomt er bevist. Det vil helt sikkert hjælpe politiet rigtigt meget, fordi vi nu også for fat i forbryderne før de når at begå deres forbrydelse.

I et demokrati kan et argument om ”at det vil hjælpe politiet” bare ikke bruges indenfor Grundlovssikrede rettigheder! Det er selve fundamentet i Grundloven som justitsministeren angriber med ”at det vil hjælpe politiet”.

Det er fuldstændig uden betydning om det vil hjælpe politiet.

6
18. marts 2016 kl. 08:30

"Kritikken har haglet ned over planerne om logning, siden de i januar blev lækket fra et møde mellem ministeriet og telebranchen."

Kan nogen oplyse, om ministeriet ligefrem har givet telebranchen mundkurv på? Eller hvad har fået ministeriet til at tro, at et forslag som dette, som vil påføre telebranchen store ekstraudgifter, ikke ville blive lækket? Lidt naivt tænkt, måske?

»Argumentationen svarer en smule til at sige, at man bare kan tage handsker på, for at undgå at sætte fingeraftryk - men det betyder jo ikke, at vi er holdt op med at tage fingeraftryk.«Endnu en dårlig sammenligning, der viser, at Pind stadig ikke har fattet pointen. For vi er jo trods alt netop ikke (endnu) begyndt at tage fingeraftryk på alle for at fange de få.

Frithiof Jensen:

Treason doth never prosper: what's the reason?<br />
Why, if it prosper, none dare call it treason.

Godt citat - Shakespeare eller Frithiof? :-)

I øvrigt: Information har i dag en artikel om en nyoprettet tænketank (kræver desværre abonnement): "Tidligere justitsministre lancerer ny tænketank. En ny tænketank med deltagelse af to tidligere justitsministre og en tidligere højtstående PET-chef har set dagens lys. Ret & Sikkerhed skal ifølge initiativtagerne løsne op for de fastlåste positioner og bringe debatten tættere på den rigtige balance mellem hensynet til retssikkerheden på den ene side og statens sikkerhed på den anden." https://www.information.dk/indland/2016/03/tidligere-justitsministre-lancerer-ny-taenketank

"Initiativtagere til Ret & Sikkerhed Anja Dalgaard Nielsen, Chef for Institut for strategi ved Forsvarsa- kademiet Henrik Breitenbauch, Centerle- der, Center for Militære Studier Lars Barfoed, associeret partner, Communiqué, fhv. justitsminister (De Konservative) Mads Fuglede, kommentator, underviser Grundvigs Højskole (Venstre) Morten Bødskov, medlem af Folketinget, fhv. justitsminister (Socialdemokraterne) "

"»Vi synes, det kunne være formålstjenstligt, at man havde et udgangspunkt, hvor man ikke startede i hver sin lejr, hver eneste gang man diskuterer, men ser på, hvad der virker, og hvad der ikke virker, når man skal finde svaret på den terrortrussel, som udvikler sig hele tiden.« Ifølge initiativtagerne er den nuværende offentlige debat præget af, »at ofte fastgroede positioner skygger for den nødvendige debat om behovet for hele tiden at se balancen mellem sikkerhed og retssikkerhed i lyset af et kompleks og hastigt forandrende trusselsbillede«. Det vil tænketanken i løbet af det første år forsøge at ændre på ved at holde konferencer og have aktiviteter på sociale medier, om emner som truslen fra militant islamisme og cyberkriminelle."

Meget ædelt - men objektivt og afbalanceret? Så vidt jeg kan se, er der slet ingen kritikere af den totalitære udvikling på overvågnings- og persondataområdet med - det lyder som en tænketank med en meget klar dagsorden, nemlig at gøde jorden for Pinds næste overvågningsforslag!

Og Socialdemokraterne er altså som ventet med i form af Bødskov. Ingen modstand mod udviklingen derfra.

SÅ kridt skoene til næste runde - den bliver endnu hårdere end den første. Og hvis Pind lykkes med at finde en løsning, som ikke træder teleindustrien over tæerne (f.eks. at alle data skal fodres direkte til staten/PET/politiet, så telebranchen ikke skal have besværet med at logge dem, så mister vi sikkert den stærkeste og mest pengestærke allierede, og så bliver de for alvor "Davids kamp mod Goliat."

https://www.information.dk/indland/2016/03/omstridt-internetovervaagning-lagt-graven-gang

5
18. marts 2016 kl. 07:54

Dette væsen SP må afgjort gå med hovedet dybt begravet et vist sted ! Han kan heller ikke beskyldes for at være et videns baseret væsen siden han blokere for præcist de individer der er i stand til at formidle hvorfor ideen er en meget dårlig ide ! At der så også er mange der er i stand til at se ind i en potentiel fremtid ift at dette forslag bliver udvidet i omfang og parametre (evt uden at det vil være nødvendigt med retskendelser) der i høj grad unægteligt vil gå ud over privat livets fred og sikkerhed samt muligheder for at opdage dissidenter i samfundet med mulighed for at stoppe sådanne individer før disse kan skabe uro hos de rettænkende altså de over 90 % af befolkningen der bare nikker og siger "det er helt fint for jeg har jo ikke noget at skjule så...." ! Der er tilsyneladende ingen der tør sige George Orwell 1984 i 10'ende potens ! I dag med IOT sladre næsten alt om alle til det private erhverv mm du er en geek/nerd som er i stand til at ændre indstillinger på nogle af disse sladrehanke så de ikke kan sende data ! Det bliver dog mere og mere svært at stoppe denne højst upassende (måske endnu ulovlige) nysgerrighed som stort set alle mener at de er berettiget til at indhente ! Gratis samfundet er helt utvivlsomt det dyreste samfund at være en del af og det er så godt som umuligt at råbe de +90 % op for de vil ikke se !

4
18. marts 2016 kl. 07:22

sparkes sessionslogning til hjørne. På den anden side, implementere Politiet et nyt hemmeligt system, der kan analysere sessionsdata. Hvordan implementere man et system, der skal analysere sessionsdata, der er indsamlet på et lovgrundlag, der ikke eksistere?

What´s wrong with this picture?

3
18. marts 2016 kl. 07:08

Treason doth never prosper: what's the reason?
Why, if it prosper, none dare call it treason.

2
18. marts 2016 kl. 06:46

»Der har været et synspunkt fremme om, at forbrydere er for smarte og kan undgå logning. Jeg skal hilse og sige, at det er ikke myndighedernes opfattelse, at dem der sidder i fængsel er ret kloge og smarte,« siger ministeren ...

Ahaaa, så de smarte forbrydere sidder altså IKKE i fængsel.

1
18. marts 2016 kl. 05:59

Hvis skiftende regeringer og politiske flertal havde foretaget den mange gange udsatte evaluering af sessionslogningen - havde det hele måske ikke fået det forløb. Manglende gennemsigtighed af de politiske tiltag skaber ikke tillid og nye tiltag vil blive mødt med al den skepsis der kan mønstres