Søren Pind: Jeg tager ikke Snowdens afsløringer for gode varer

På et samråd i Folketinget i dag, afviser justitsminister Søren Pind at tage Edward Snowden afsløringer for gode varer.

På dagens samråd i Folketinget om udenlandske efterretningstjenesters muligheder for at aflytte danskere statsborgere i Danmark, sår justitsminister Søren Pind (V) tvivl om troværdigheden af afsløringerne fra den tidligere amerikanske CIA-ansatte Edward Snowden.

På et spørgsmål fra Lisbeth Bech Poulsen (SF) om de lækkede NSA-dokumenter, svarer justitsministeren:

»Det fru Lisbeth Bech Poulsen kalder fakta er leveret af en mand med asyl i så vidt jeg husker Venezuela, Kina og Rusland. Jeg stifter ikke den mindste lid til den form for fakta.«

På et opfølgende spørgsmål om den amerikanske regerings adgang til, uden en dansk dommerkendelse, at udtage rådata fra det fælles dansk/amerikanske fibernet, ønsker Justitsministeren ikke at udtale sig.

Lisbeth Bech Poulsen vil gerne vide, om det for eksempel er muligt for den amerikanske efterretningstjeneste selv at udtage rådata til planlægning af droneangreb eller lignende. Men ministeren afviser at svare på spørgsmålet af sikkerhedsmæssige grunde, ligesom han heller ikke ønsker at oplyse, om han har kendskab til episoder med ulovlige aflytninger foretage af udenlandske efterretningstjenester generelt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (24)
Kristian Klausen

»Det fru Lisbeth Bech Poulsen kalder fakta er leveret af en mand med asyl i så vidt jeg husker i Venezuela, Kina og Rusland. Jeg stifter ikke den mindste lid til den form for fakta.«

Det virker lidt mærkeligt at USA bruger så mange kræfter på ham, hvis det hele er løgn.
Men det også kun USA, de ved ikke så meget, i hvert fald ikke i forhold til Pind. :)

Poul-Henning Kamp Blogger

"sår justitsminister Søren Pind (V) tvivl og troværdigheden"

Nej, det ved gud han ikke gør...

Man kan kun så tvivl om troværdigheden af et eller andet, hvis man selv har højere troværdighed den det man beklikker.

Det har Søren Pind ikke overfor Edward Snowden.

Tværtimod faktisk.

René Nielsen

Jeg anser det for politisk drilleri fordi en dansk justitsminister ikke kan svare anderledes. Han/hun vil benægte det som de socialdemokratiske stats- og justitsministre gjorde det før ham! Og det samme svar ville komme fra en SF justitsminister.

Men fordi USA reagerer så kraftigt på Edward Snowdens afsløringer er vi nødt til at gå udfra at Edward Snowden har ret og indtil det modsatte er bevist, leve ud fra antagelse at ”alt aflyttes”.

Derfor bør der skrues op for sikkerheden overalt og især for krypteringen.

Thomas Løcke

Endnu et pust i en efterhånden ret så spændt ballon af politikerlede.

Desværre kan Søren Pind fyre den slags af uden nogen form for konsekvens - broderparten af vælgerne er enten ligeglade eller de forstår ikke problemet. Det er totalt gratis for vores politikere at fortsætte med at underminere vores demokrati.

Christian Nobel

Nu er den stakkels justitsminister jo medlem af et parti, hvis grundlæggende forhold til virkeligheden er: "Hvis det er fakta, benægter a fakta"

Uagtet hvad man mener om Hr. Pind, så vil det være klædeligt når man prøver at beflitte sig med fakta, at man i det mindste gør sig forarbejde så godt at man undersøger baggrunden:

https://da.wikipedia.org/wiki/Hvis_det_er_fakta_s%C3%A5_ben%C3%A6gter_a_...

Så vi har nok mere at gøre med en generel politikerholdning, uagtet hvilket parti der er tale om.

Christian Nobel

Nu vil ministeriet for sandhed åbenbart have fuld skrue på totalovervågningen:

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE8404210/telebranchen-er-rystet-over...

Jeg må indrømme at jeg er lige ved at brække mig når jeg læser følgende:

Men hos politiet har der længe været ønske om at få logningen tilbage i den efterforskningsmæssige værktøjskasse. Svend Larsen, politidirektør i Rigspolitiet, sagde i maj til Berlingske, at politiet mangler adgang til de digitale fodspor, der hver dag efterlades online.

Eksempelvis kunne det have været et »afgørende« værktøj i efterforskningen af attentaterne i København 14. og 15. februar sidste år, lod han forstå.

når det samtidig er kendt viden at alle lamper omkring Omar el-Hussein lyste rødt før det såkaldte "terrorangreb".

Og når man så efterfølgende kan læse at de ellers sigtede i den sag har skvadret hæmningsløst i mobiltelefoner, trods det de var arresteret (mens en 15 årig pige, dvs. et barn der ikke er fuldt færdigudviklet, tilbageholdes under torturlignende tilstande), så klinger det overmåde hult at komme med den ynkelige begrundelse for at skulle snage i alle danskernes privatliv.

Det er på tide der kommer en folkelig modstand på tværs af partiskel (hvordan gør vi Hr. og Fru Frikadelle klart hvad der er ved at ske) mod denne næsten vertikale glidebane mod et overvågningssamfund som ikke engang Orwell havde kunne forestille sig.


Læg i øvrigt mærke til denne formulering:

registrering og opbevaring (logning) af oplysninger om tele- og internettrafik til brug for efterforskning og retsforfølgning af strafbare forhold

Dvs. der gives meget videre beføjelser end i dag!

Frithiof Jensen

når det samtidig er kendt viden at alle lamper omkring Omar el-Hussein lyste rødt før det såkaldte "terrorangreb".


... Man kunne jo nästen få den tanke at "myndighederne" ligefrem behöver et par terrorangreb for at få sat lidt fut på det totalitäre samfund "man" åbenbart önsker.

Men kun nästen - sandheden er nok desvärre den at hele "apparatet" både er dybt inkompetent og delvist underfinansieret. Det sidste fölger af det förste: Man formår ikke at prioritere mellem reelle problemer og indbildte.

Anne-Marie Krogsbøll

Ikke nok med, at et par tidligere poster i denne tråd, der linkede til Folketingets hjemmeside og det samråd, hvor Pind kom til at tale over sig, er forsvundet ( det er i sig selv lidt mystisk, da jeg ikke efter hukommelsen kan se, at der var noget modereringsværdigt i dem).

Men når jeg forsøger at finde det pågældende samråd på FT.dk nu, så har borte også taget det der! Man kan altså ikke mere på FT.dk se transmissionen af samrådet d. 3/2 2016, sådan som man plejer at kunne, og posterne med links til dette er også forsvundet fra Version2!

Det er da creepy - har Pind udstrakt sin lange arm til også at styre, hvad der vises på Ft.dk, og hvad der må skrives på version2?

Jeg tager forbehold for, at det er min hukommelse, der tager fejl vedr. evt. forsvundne poster her, men mht, at samrådet er forsvundet fra FT.dk, så er det i hvert fald ikke umiddelbart til at søge frem sammen med de øvrige transmitterede samråd.

Så må vi jo nøjes med den skriftlige version: http://www.ft.dk/samling/20151/almdel/reu/bilag/163/1596061.pdf

Anne-Marie Krogsbøll

Nå, nu har jeg tjattet med Folketingets chat, og er blevet korrigeret - det var ikke et samråd, men debat i folketinget.

Så er det ikke så mærkeligt, at der ikke ligger en samrådstransmission - men jeg kan stadig ikke finde de poster og links, der omtalte debatten her på Version2.

Håber, at det bare er mig, der ikke kan finde dem, for krænkende var de da heller ikke, at man var nødt til at moderere dem.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017