PhpMyAdmin på vej til dit skrivebord

Den allerførste alpha-version af det webbaserede databaseværktøj PHPMyAdmin er på banen. Ved hjælp af den eksperimentelle Firefox-plugin Prism er det muligt at køre programmet fra skrivebordet.

Værktøjet PhpMyAdmin, som mange PHP-udviklere og MySQL-administratorer har kært for dets nemme brugerfladeadgang til open source-databasen, er på vej med tredje store aftapning. Der er dog endnu kun tale om den første spæde alpha-version.

Blandt nyhederne er eksperimentel understøttelse af den ligeledes eksperimentelle Firefox-teknologi Prism, som gør det muligt at hive webapplikationerne ud af browseren og ned på skrivebordet. Det skriver Phpinfo.

Derudover understøtter version 3.0 alpha nye funktioner i MySQL 5.1. Det gælder lagringsmaskinerne Maria og PBXT. Det er henholdsvis en udvidet udgave af MyISAM-maskinen, som kan overleve et crash, mens PBXT er en maskine til transaktioner, som opfylder ACID-kravene til pålidelige transaktionssystemer.

Den nye version af PhpMyAdmin bygger på Javascript-biblioteket MooTools og kræver PHP 5.2 eller senere samt MySQL 5.0 eller senere. Der er ingen forlydender om, hvornår den færdige udgave kommer på gaden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere