PHP-værktøj fra Eclipse

PHP-miljøet får nyt udviklingsprogram, som bygger på open source-værktøjet Eclipse. PHP Development Tools byder blandt andet på kodehjælp, syntaksfarving og aflusning.

Eclipse PHP Development Tools (PDT) har rundet versionsnummer 1.0, skriver InfoWorld. Det giver programmørerne som anvender det populære webscriptingsprog et integreret udviklingsmiljø, som bygger på Eclipse-værktøjsplatformen.

Version 1.0 byder på en editor med syntaksfarving af PHP-koden, kodehjælp og kodesammenfoldning. Derudover kan PDT foretage aflusning og indeholder projekthåndtering med visning af klasser og funktioner.

Oven i de funktioner, som kan bruges lige ud af kassen, indeholder PDT 1.0 også et større API, der giver mulighed for at benytte PDT til at bygge PHP-relaterede produkter oven på PDT.

PHP-firmaet Zend Technologies, som udgiver sit eget PHP-udviklingsværktøj, har været med til at udvikle PDT.

Firmaet ser ikke udviklingsværktøjet som en konkurrent, men vil udvikle sine egne produkter oven på Eclipse. PDT indeholder for eksempel ikke profileringsværktøjer eller fjernaflusning, hvor koden afvikles på en anden maskine.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jan Keller Catalan

Specielt når man åbenbart ikke har en god oversættelse af editor.

Nogle gange er de danske oversættelser mere meningsforstyrrende end hvis man bruger den internationale (i.e. engelske) betegnelse.

 • 0
 • 0
#3 Mikkel Høgh

Jeg har aldrig forstået hvorfor der er nogen der insisterer på at oversætte alle IT-branchens fagudtryk til dansk. Det mindsker bare forståelsen for alle os der ikke har tilegnet sig vores IT-færdigheder på højere læreanstalter.

 • 0
 • 0
#4 Søren Nielsen

Jeg synes nu det er helt fint med danske udtryk og egentligt lidt ærgeligt, at vi har været så uopmærksomme i tidernes morgen, at vi ikke "lavede" danske ord for alle de nye begreber.

Ordet "aflusning" vender jeg mig nok aldrig til, men ellers så bare giv den gas med danske ord. Tror det største problem er, at alt for mange applikationer ikke bliver oversat til andet end dansk og vi derfor tvinges til at benytte de engelske betegnelser.

 • 0
 • 0
#5 Mikkel Høgh

Jeg synes altså ikke der er nogen rimelig grund (ud over den rent romantiske) til at oversætte alle vores fagudtryk, i og med at vores branche er så overvejende afhængig af at finde informationer på nettet.

Det er kun til besvær for den enkelte bruger når han kigger i manualen til det program han lige har købt på nettet og finder at ikke bare er sproget helt anderledes, alle de tekniske begreber er også anderledes.

F.eks. begrebet "cookies", som Internet-servere bruger til at gemme informationer i slutbrugerens browser. Uanset om man vælger at kalde det datakager eller ej, så kræver udtrykket en forklaring. Brugeren har i forvejen ikke en begrebsramme som kan hjælpe ham til at forstå hvad datakager er, så det giver ingen mening at oversætte det. Det samme gælder for så vidt "aflusning", "grænseflade", "skærmaftryk" og "vindueshåndtering" og andre sproguhyrligheder.

Dertil kommer at mange af de udtryk vi bruger i stedet på dansk er dårligere til at videregive meningen i den handling de faktisk dækker over. Som f.eks at "Gemme" sin fil. Gemme handler jo om at lægge ting væk eller skjule den, så logisk set, så gemmer man ikke noget før man er færdig med at bruge det... eller hvad?

Der ud over, så går det faktisk imod dansk sprogtradition at oversætte fremmedord. Det danske sprog er et miskmask af andre sprog som vi har hugget ord fra - mest tysk, fransk og engelsk. Ord som etage, garage, pilsner osv. er jo alle hentet fra andre sprog, men i dag er de jo at betragte som almindelige danske ord.

 • 0
 • 0
#7 Christian Schmidt Blogger

Jeg mindes ikke at have stødt på ordet "aflusning" før. Men det er da både mundret og ligger så tæt op ad det engelske ord, at det er let at gætte, hvad det betyder. Så det vil jeg til at bruge lidt mere :-)

 • 0
 • 0
#8 Ole Hejlskov

de fantastiske danske oversættelser, så jubler jeg i hænderne over at PDT er udkommet i en 1.0 udgave.

Hvis vi skruer tiden et års tid tilbage, var jeg flittig bruger af Zend Studio, men jeg hørte rygter om PDT plugin'et til Eclipse og tænkte at det bestemt var et forsøg værd. Jeg var solgt! Jeg bruger udelukkende benyttet Eclipse PDT som udviklingsplatform i mit arbejde idag.

PDT opfylder alle de behov jeg har som PHP udvikler: En kanon editor, gode autocomplete faciliteter og god integration med CVS/SVN.

Det eneste man kan savne er lidt bedre autocomplete og håndtering af HTML, men dette findes der også råd for! Aptana plugin'et giver de vildeste muligheder for redigering af (x)html, css og javascript.

Inden for de seneste måneder er der kommet support for XDebug, hvilket er den bedste integration af debugging til PHP jeg nogensinde har set. Før XDebug havde man kun mulighed for at benytte Zend's hjemmestrikkede debug plugin, men det lykkedes mig aldrig at få det til at virke.

Efter min mening er Eclipse PDT det bedste udviklingsmiljø man kan få, hvis man arbejder med php.

/Ole

 • 0
 • 0
#9 Dennis Krøger

Helt enig, har selv brugt det siden 0.6, og der har været masser af bugs, men det har altid været lækkert, især på grund af auto-completion. Godt nok er symbol discovery simpel, men eftersom koden skal køres før man kan se includes og requires, er det ikke så mærkeligt.

Jeg elsker også makroerne!

Savner lidt bedre/mere refactoring support, men det er nok meget svært for et sprog hvor OO mest er en eftertanke.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere