PHP som .Net-sprog lander i første version

Illustration: Bigstock
Wordpress på .Net og PHP-udvikling med Visual Studio er blandt nyhederne i open source-projekt med EU-midler i ryggen.

Peachpie, som er en open source-platform, der giver udviklere mulighed for at bruge PHP på Microsofts .Net-platform, har nået version 1.0.

Det skriver SD Times.

Microsoft har tidligere udgivet PHP til Windows, men droppede dette med udsendelsen af Windows Subsystem for Linux 2, der er et virtualiseringslag for Linux på Windows.

Peachpie-platformen består af en compiler, runtime og biblioteker samt værktøjsunderstøttelse via Microsofts flagskib-IDE Visual Studio og Msbuild.

Bag projektet står det tjekkiske firma Iolevel, der har modtaget støttemidler fra EU hertil. Udviklingen har stået på i flere år, og 1.0-udgaven fokuserer blandt andet på på at gøre det muligt at skabe PHP-projekter i Visual Studio.

Projektet gør det muligt at afvikle det populære CMS Wordpress på .Net-platformen.

Der er mere information om projektet i et blogindlæg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Toke Nøttrup

Det betyder mig bekendt, at den compiler PHP til MSIL, så det kan køre på f.eks. .NET Core/.NET5+ runtime. (Hvilket så kan eksekveres på Windows, Linux, Mac)

PeachPie is a development platform that allows developers to treat the PHP language as a native .NET language. It consists of a whole compiler, runtime, extension libraries, IDE support, MSBuild support, all fully respecting the .NET standard.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere