PHP får egen stiftelse

Illustration: Bigstock
Kerneudviklers afgang forstærker ønske om et mere robust grundlag for det populære web-sprog.

En ny non-profit stiftelse skal sikre et langt og givtigt liv for websproget PHP.

Målt på antal websites står PHP for 79 procent af teknologierne bag de ti millioner mest besøgte websites i verden, ifølge firmaet W3techs.

Læs også: Her er nyhederne i PHP 8: Parametre med navne og metadata

Bag den nye stiftelse står en række virksomheder, såsom Zend, der har været en stor spiller i miljøet omkring sproget i mange år, samt værktøjsfirmaet Jetbrains.

Det skriver marketingschef Roman Pronskiy fra Jetbrains i et blogindlæg.

Til at starte med vil en midlertidig ledelse tage tøjlerne i den nye organisation. Den inkluderer PHP's opfinder, dansk-canadiske Rasmus Lerdorf, samt kerneudvikleren Nikita Popov.

Sidstnævnte har æren for at være den nye stiftelses eksistensberettigelse. Han har arbejdet på PHP siden gymnasietiden tilbage i 2011 og til i dag, senest i regi af Jetbrains. Udover PHP er Nikita Popov bidragyder til sproget Rust og compiler-værktøjskassen LLVM, og det er der, han vil lægge sine kræfter i fremtiden.

»At miste en af de vigtigste bidragydere til PHP er et slag for miljøet, fordi han er bærer af en masse viden og ekspertise. Det sætter det sprog, der driver 78 procent af internettet i en skrøbelig position. For ikke at nævne en overvældende byrde for vedligeholderen, som desværre ofte fører til, at folk brænder ud i open source-verdenen,« skriver Roman Pronskiy i blogindlægget.

Han forsætter:

»Vi gik temmelig afslappet rundt og tænkte, at problemet ikke var kritisk. Men Nikitas beslutning tvang os til at intensivere vores arbejde med stiftelsen.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere