Ph.d.-studerende skal skabe kunstig intelligens til Minecraft

Microsoft udlodder en dusør til de studerende, som kan udvikle en velfungerende AI til Minecraft

Microsofts Project Malmo har udfordret ph.d.-studerende til at udvikle en AI i Minecraft, som kan samarbejde med fremmede spillere. Det skriver The Inquirer.

Målet er en AI, som kan lære at arbejde sammen med tilfældigt udvalgte spillere og opnå en highscore i et mini game i selve spillet.

John Roach, som er skribent for bloggen Microsoft Research, fremhæver det essentielle i at skabe en AI, som kan samarbejde med mennesker.

»Kollaborativ AI involverer udviklingen af teknologier, som kan arbejde med, fremme og 'augmente' menneskets kapaciteter. Evnen til at samarbejde er nøglen til udviklingen af en generel AI, som kan efterligne den nuancerede og komplekse måde, som mennesker lærer og tager beslutninger på. En sådan AI vil repræsentere en evolution fra opgavebaserede AI-teknologier, som genkender tale, oversætter sprog og tekster billeder,« skriver John Roach i bloggen.

»Udfordringen er åben for ph.d.-studerende over hele verden. Efter registrering vil hold bestående af en til tre personer få en opgave, som indeholder et til tre mini games. Målet er derefter at udvikle en AI-løsning, som lærer at arbejde med tilfældigt tildelte spillere for at opnå en highscore i spillet,« skriver John Roach.

De studerende skal indlevere deres bud på en velfungerende Minecraft AI på Github og Malmo Collaborative AI Challenge og kan vinde 20.000 dollars.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017