Ph.d.-studerende skal skabe kunstig intelligens til Minecraft

Microsoft udlodder en dusør til de studerende, som kan udvikle en velfungerende AI til Minecraft

Microsofts Project Malmo har udfordret ph.d.-studerende til at udvikle en AI i Minecraft, som kan samarbejde med fremmede spillere. Det skriver The Inquirer.

Målet er en AI, som kan lære at arbejde sammen med tilfældigt udvalgte spillere og opnå en highscore i et mini game i selve spillet.

John Roach, som er skribent for bloggen Microsoft Research, fremhæver det essentielle i at skabe en AI, som kan samarbejde med mennesker.

»Kollaborativ AI involverer udviklingen af teknologier, som kan arbejde med, fremme og 'augmente' menneskets kapaciteter. Evnen til at samarbejde er nøglen til udviklingen af en generel AI, som kan efterligne den nuancerede og komplekse måde, som mennesker lærer og tager beslutninger på. En sådan AI vil repræsentere en evolution fra opgavebaserede AI-teknologier, som genkender tale, oversætter sprog og tekster billeder,« skriver John Roach i bloggen.

»Udfordringen er åben for ph.d.-studerende over hele verden. Efter registrering vil hold bestående af en til tre personer få en opgave, som indeholder et til tre mini games. Målet er derefter at udvikle en AI-løsning, som lærer at arbejde med tilfældigt tildelte spillere for at opnå en highscore i spillet,« skriver John Roach.

De studerende skal indlevere deres bud på en velfungerende Minecraft AI på Github og Malmo Collaborative AI Challenge og kan vinde 20.000 dollars.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017