PET-informationer ikke lækket i CSC-hack

Illustration: leowolfert/Bigstock
Politiets efterretningstjeneste PET vil hverken be- eller afkræfte, om de har it-opgaver lagt ud til CSC. Til gengæld står det fast, at ingen PET-oplysninger er lækket i forbindelse med CSC-hackersagen

Da CSC’s mainframe blev hacket i 2012 og Rigspolitiets kørekortregister og det internationale Schengen Information System, SIS, stod åbent for it-kriminelle, var der ikke nogen PET-oplysninger blandt. Sådan lyder det fra efterretningstjenesten, der afviser, at have lækkede informationer hos CSC.

PET holder dog kortene tæt på kroppen og vil heller ikke kommentere på, hvilke leverandører, efterretningstjenesten bruger.

Kort efter det kom frem, at CSC’s mainframe var hacket og Rigspolitiets data var blevet blottede, kom det også frem, at andre virksomheder med data på mainframen var berørt. Blandt andet blev forsikringsselskabet Tryg og en mindre gruppe kunder påvirket af hackerangrebet.

Læs også: CSC-hackersag breder sig: Flere mainframe-kunder ramt

»Vi kan se, hvem der har været ramt. Vi har mange kunder i vores datacenter, men dem, der har været angrebet, har vi taget fat i. Det drejer sig om ganske få kunder,« sagde pressechef Kim Ege Møller fra CSC til Version2 i juni.

Skat og pensionsselskabet PFA har over for Version2 afvist at være berørt, mens Moderniseringsstyrelsen endnu ikke havde et klart overblik.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Finn Christensen

Der er ingen af dem som regerer os som fatter en brik af IT sikkerhed.

Amen :)

Nå-generation/mig-mig-mig-generation/generation-X/generation-Y (kært barn med mange navne) lever i zombi-land med smartdims, Facebook samt Twitter o.l. Deres formål er massiv konsumering af data, bil'der og e-tjenester på samme måde som fastfood fra nærmeste pizza- eller burgerbiks.

Gad vide hvor vi er henne om 5 år, 10 år, 20 år..., når den nødvendig kompetence allerede i dag er så udvandet eller totalt fraværende - "hvad der foregår under motorhjælmen, det har man da folk til." :p

  • 0
  • 0
Finn Christensen

...en rigtig debat om, hvordan det offentlige...

Ovennævnte udmelding har formålet at gyde olie på oprørte vande.. damage control.

Vi har endnu ikke afskaffet hele strukturen (læs administrationsmæssigt [1]) fra enevældets tid. Vi har set det ifm. forsøg på etablering af eValg, der heldigvis blev stoppet i tide, og for få dage siden så vi så enevældet vedtage den nye offentlighedslov, så de kan pusle med fiduserne i løn. Men det nævnte her er jo alene kun det offentligheden kender til...

Derfor vil vores vitale dele - borgernes datasikkerhed - herunder PET-, FET-, CPR, NemID samt øvrige vitale dele af IT-strukturen aldrig blive debatteret seriøst og offentligt fra de involveredes side. Den slags er klassificeret med rødt stempel "statens sikkerhed" og/eller "rigets forsvar" (se offentlighedslovens § 13).. http://130.225.180.61/cfje/Lovbasen.nsf/0d0d06f8e1ae8472c1256ad90039fd4e...

[1] Regeringen 'ledes rundt ved albuen' af rester fra den gamle Gehejmeråd struktur.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize