PET: Venstreekstremister skifter brosten ud med hacking og cyberangreb

Hacking og cyberangreb er en integreret del af arsenalet hos venstreekstreme grupper i Danmark.

Nogen slipper mink løs i naturen, andre kaster fra tid til anden brosten mod ordensmagten.

Men det er ikke de eneste våben, den yderligtgående del af den danske venstrefløj benytter i sin kamp mod staten, højrefløjen og det kapitalistiske system.

Venstreekstremisterne benytter nemlig computere i langt højere grad end deres modstandere på den ekstreme højrefløj.

Det fremgår af en rapport, hvor PET - Politiets Efterretningstjeneste - gennemgår sin indsats mod ekstremistiske grupper i både venstre og højre ende af det politiske spektrum.

»Det venstreekstremistiske miljø råder over væsentlige it-kompetencer, som blandt andet anvendes til brug for elektroniske angreb og forsøg på kompromittering af it-systemer,« skriver efterretningstjenesten i dokumentet.

Ifølge PET er der registreret flere konkrete eksempler på netop det:

»I udlandet såvel som i Danmark er der tillige eksempler på, at venstreekstremister har hacket sig ind på computersystemer for enten at slette oplysninger eller overstrømme serveren med e-mails (DDOS-angreb),« skriver PET.

»Disse såkaldte cyberangreb kan potentielt skade målet økonomisk eller på anden måde kompromittere stater,
virksomheder eller enkeltpersoner.«

PET: Cyberangreb fortsætter fremover

Til sammenligning oplyser PET, at de højreekstreme grupperingers brug af it begrænser sig til at prøve at skabe nye grupper gennem hjemmesider og blogs, men med »begrænset resultat«.

PET vurderer, at venstreekstremisterne vil fortsætte med hacking og cyberangreb fremover.

»Disse såkaldte cyberangreb vurderes også at være attraktive for enkeltpersoner, som sympatiserer med, men ikke formelt har tilknytning til, venstreekstremistiske grupperinger,« skriver PET.

Samlet set skønner PET, at terrortruslen herhjemme ikke har ændret sig efter terrorangrebene i Oslo og på øen Utøya i Norge 22. juli, hvor den 32-årige Anders Behring Breivik i alt dræbte 77 mennesker.

Soloterrorismeforsøg, hvor en person handler alene, vurderes dog at være stigende herhjemme.

»Truslen mod Danmark er kompleks og kan komme fra grupper og enkeltpersoner, der bekender sig til en militant islamistisk ideologi, samt politisk ekstremistiske grupper, netværk og enkeltpersoner.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Poul-Henning Kamp Blogger

Hvorfor er overskriften ikke at de højreekstremistiske er IT-inkompetente ?

Så havde der i det mindste været en relevant uddannelsesmæssig vinkel på denne "nyhed" som jeg ellers ikke rigtig kan se det nye i...

Desuden tror jeg at det er på tide at få afskaffet de der højre/venstre prædikater, de har meget lidt at gøre med moderne meningsdannelse...

  • 7
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere