PET-beskyttets adresse lå frit tilgængelig på internettet

Naser Khader har haft beskyttet adresse i mange år - men indtil i går kunne den alligevel findes ved at taste hans navn på CVR-registret. Det er anden gang på under et år, at en beskyttet adresse dukker op i registret.

Den tidligere politiker Naser Khader har i årevis levet med beskyttet adresse, da han har været udsat for adskillige dødstrusler fra personer, der har været utilfredse med hans ytringer om islam – blandt andet i forbindelse med de omdiskuterede karikaturtegninger, der blev bragt i Jyllands-Posten i 2005.

Men indtil i går kunne man alligevel finde frem til hans aktuelle adresse i Danmark ved hjælp af en simpel personsøgning i CVR-registret. Det kommer bag på Naser Khader, at man så let har kunnet finde opdaterede informationer om hans bopæl, og han har rettet henvendelse til PET om problemet.

»Jeg aner simpelthen ikke, hvor de har den fra. Jeg har haft beskyttet adresse siden Muhammed-krisen, og jeg har ikke haft et CVR-nummer i flere år,« siger Naser Khader til Version2 og tilføjer, at han fik travlt med at få Erhvervsstyrelsen til at fjerne den hemmelige adresse fra internettet, da han blev opmærksom på fejlen.

»Nu afventer de så en melding fra PET,« siger Naser Khader.

Adressen er siden blevet fjernet fra registret, og i stedet fremgår styrelsens egen adresse, hvis man foretager den samme søgning.

Erhvervsstyrelsen vil ikke udtale sig om enkeltsager, men chefkonsulent Pernille Grønnemose oplyser, at der skal meget til, før man kan få fjernet sin adresse fra CVR-registret.

»Der er mange, der har hemmelig adresse hos CPR, og det kan der være mange grunde til. Men der ligger et ansvar for, at de kreditorer, man måtte have, hvis man har været involveret i en virksomhed, kan finde en. Derfor er der ikke nogen automatisk procedure, der fjerner hemmelige adresser fra CVR,« siger Pernille Grønnemose til Version2.

Pernille Grønnemose fortæller videre, at der skal en henvendelse fra PET eller politiet til, hvis der skal fjernes en adresse fra registret.

Anden gang på et år

Sidste år opstod et lignende tilfælde, da islamkritikeren Lars Hedegaards adresse lå frit tilgængelig på CVR. Han kom under PET-beskyttelse, da han blev forsøgt dræbt uden for sin bopæl og flyttede til en beskyttet adresse - men den lå altså også på CVR, da PET ikke havde fået den fjernet.

PET afviser at kommentere sagen og vil ikke oplyse, hvordan efterretningstjenesten opfatter proceduren for at få fjernet en beskyttet adresse fra registret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Christian Panton

Hvis man har beskyttet folkeregisteradresse, så fatter jeg simpelthen ikke hvorfor man ikke kan udelade dette fra det offentlige register, så længe at Erhvervsstyrelsen stadig ved hvor en virksomhedsejer bor. Erhvervsstyrelsen kunne så udlevere oplysningerne hvis der var retteligt brug for dem.

Hvorfor skal det absolut være Politiet som henvender sig? Når de bliver involveret er det vel oftest for sent? Hvilke borgere som har brug for denne beskyttelse kender overhovedet denne sidechannel?

 • 8
 • 0
Jacob Rasmussen

Hvorfor opretter man ikke en dæk adresse til sådan nogle firmaer?
Det er en service, de fleste kontor hoteller vel gerne vil tilbyde, og så er man fri for at have adressen hjemme på den private bopæl.

Det er selvfølgelig svært at ændre et lukket firma, men jeg forstår ikke at Lars Hedegaard flyttede sin erhvervs adresse med videre til hans dækadresse. Bliver firma adressen automatisk opdateret ved enkeltmands virksomheder?

 • 1
 • 0
Finn Aarup Nielsen

"Men der ligger et ansvar for, at de kreditorer, man måtte have, hvis man har været involveret i en virksomhed, kan finde en."

Det argument har jo relevans hvis den juridiske person er en fysisk person. Hvis en person har hemmelig adresse skal en kreditor vel også være i stand til at finde ham. Eller hvad?

 • 0
 • 0
Knud Larsen

Efter dagens artikel er det også svært at regne med Politiet. Nu anklages en handlende for at offentlige en tyvs adfærd i butikken. Videoen offentliggøres på Facebook efter at butiksindehaveren forgæves havde forsøgt sig med Politiet. Men det er også mine erfaringer. Politiet har travlt med at aflevere offentlige ombud, skrive fartbøder og passe på kendte personer ikke med at forebygge kriminalitet.

 • 1
 • 0
Mogens Hansen
 • 0
 • 0
Jens Christensen

Og hvis kreditor i virkeligheden har til hensigt at slå den beskyttede person ihjel? Hensynet til sikkerheden må veje højere end at en evt. kreditor - og alle andre - skal kunne slå adressen op på nettet.
Ved beskyttede adresser må der kunne opsættes et simpelt ekspeditionskontor af f.eks. PET, der formidler kontakten uden at kompromittere sikkerheden.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere