PET afslog hjælp fra Center for Cybersikkerhed til CSC-hacking

Politiet ønskede ikke at få hjælp til efterforskningen af hackerangrebet mod CSC, da Center for Cybersikkerhed henvendte sig, efter at politiets egen efterforskning var begyndt.

Dansk politi tøvede med at reagere på flere henvendelser fra deres kolleger i Sverige, som havde mistanke om, at der fandt et stort hackerangreb sted mod danske offentlige it-systemer på CSC's mainframe i Danmark. Og da efterforskningen gik i gang, takkede politiet nej til hjælp fra Center for Cybersikkerhed. Det fremgår af et svar fra forsvarsminister Nicolai Wammen til Folketingets retsudvalg.

Center for Cybersikkerhed blev orienteret om, at der fandt en efterforskning sted om et cyberangreb, men trods flere henvendelser afslog PET og politiet at få assistance fra Center for Cybersikkerhed.

Politiet i Danmark blev kontaktet flere gange i løbet af 2012, men det var først en henvendelse fra januar 2013, som politiet reagerede på i februar, som satte dansk politi i gang med efterforskningen af det, der viste sig at være den hidtil største hackersag i Danmark.

Center for Cybersikkerhed henvendte sig til PET i marts 2013, men fik besked om, at politiet selv efterforskede sagen. Da Rigspolitiet meldte ud til offentligheden om sagen den 6. juni 2013, gik Center for Cybersikkerhed ind i sagen på anmodning fra de myndigheder, der potentielt var berørt af hackerangrebet.

I den efterfølgende efterforskning har Center for Cybersikkerhed samarbejdet med PET og Rigspolitiets it-efterforskningscenter NITES.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Nicolai Rasmussen

Når man ser på den lukkethed PET har valgt og man så ser på de relativt få sager der rent faktisk kommer til offentlighedens kendskab... Jøses. Det vidner ikke om de store evner. Det koblet med det ansvar de er betroet, så må man citere dronningen. Gud bevare Danmark

 • 13
 • 0
#3 Jens Jönsson

er det tankevækkende at de vil have et DNA register.

Dorte Toft har skrevet om det her: http://bizzen.blogs.business.dk/2014/12/28/nar-pia-kjaersgaards-fingeraf...

Læs så Peter Skaarup's synspunkt på den sag her: http://www.business.dk/debat/den-der-har-rent-mel-i-posen-frygter-ikke-r...

Så forstår man hvor lidt de forstår i folketinget mht. IT sikkerhed.

Jeg gyser for fremtiden....

 • 5
 • 0
#4 Jesper Wøldiche

Det er værd at huske på, at CfC hører under forsvaret og er en militær myndighed. Jeg er svært ved at se noget odiøst i at en civil politimyndighed ikke ønsker, at indrage militæret i en civil efterforskning. Jeg studser lidt over, at Version2 ikke engang har forsøgt at undersøge begrundelsen for valget men udelukkende vinkler artiklen på maksimal forargelse.

 • 2
 • 0
#5 Christian Nobel

Men der ligger et MEGET stort problem i at CFCS ligger inde med viden om angreb på en civil institution (sikkert som resultat af deres almindelige snagen) uden at der gøres noget ved sagen fra de ansvarliges side.

At så CFCS ligger under militæret, hvilket er en lodret forkert og meget udemokratisk beslutning, og bekymrende i mere end en henseende, især nu hvor krigsministeriet har besluttet at de aktivt skal til at lege cyberkrig, er en anden sag, hvilket dog ikke betyder at PET ikke skal vågne op når der rettes henvendelse til dem.

 • 4
 • 0
#6 Jens Jönsson

Det er værd at huske på, at CfC hører under forsvaret og er en militær myndighed. Jeg er svært ved at se noget odiøst i at en civil politimyndighed ikke ønsker, at indrage militæret i en civil efterforskning.

Hvor godt hænger det sammen med

Center for Cybersikkerhed henvendte sig til PET i marts 2013, men fik besked om, at politiet selv efterforskede sagen. Da Rigspolitiet meldte ud til offentligheden om sagen den 6. juni 2013, gik Center for Cybersikkerhed ind i sagen på anmodning fra de myndigheder, der potentielt var berørt af hackerangrebet.

Jeg er med på at "for mange kokke kan fordærve maden", men de blev jo alligevel involveret... Mange gange er der jo behov for at flere ser på sagerne. Og især I denne sag, hvor hele sagen har været gennemsyret af inkompetence.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere