Personoplysninger om hele Georgiens befolkning lækket online

Illustration: igor stevanovic / Bigstockphoto.com
Det er stadig et mysterie, hvem og hvor data kommer fra.

Hackere har delt en databasefil med personlige oplysninger på knap fem millioner georgiere på et online hacker-forum i weekenden.

Det skriver ZDNet.

Den delte Microsoft Access database-fil på 1,04 GB indeholder en række oplysninger såsom fulde navn, fødselsdato, telefon- og id-nummer. I alt indeholder filen oplysninger på 4,934,863 georgiere, heriblandt også oplysninger på millioner af afdøde.

Georgiens befolkning estimeres til at være knap fire millioner mennesker i 2019, fremgår det af The World Factbook.

Det vides endnu ikke, hvem brugeren, der postede filen på hacker-forummet, er, eller om der er tale om samme person, som i første omgang fik fat i filen. På samme måde er selve datakilden indtil videre også et mysterie.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bertel Johansen

Mærkelig sag. Men Rusland har jo et gammelt opgør med Georgien. Alt hvad Zaren erobrede og underlagde sig, mente Den Røde Hær at skulle indtage efter revolutionen i 1917, og det gjorde de efter en modbydelig erobringskrig. Frihedsmuseet i Tibilisi fortæller historien. Og Putin mener fortsat at alle georgiere i virkeligheden er en slags russere, og hører til indenfor det russiske imperium, uanset hvad de så selv mener. I øvrigt: Sproget er et helt andet og religionen ligeså og historien bagud også. men Stalin var georgier, og dermed mener Putin at have et legitimt krav på dette naboland, da han ser sig selv i arbevælgen efter Stalin.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere