Persondata om millioner af bulgarere stjålet og lækket til lokale medier

Det bulgarske parlament, Narodno Sabranie. Illustration: djumandji/Bigstock
En cyberkriminel har til lokale medier delt persondata fra angiveligt 57 offentlige databaser med i alt 11 GB.

En hacker eller en hackergruppe har stjålet persondata om millioner af bulgarere og sendt et link, der giver adgang til de lækkede data, til lokale nyhedsmedier.

Det skriver ZDNet.

Data menes at stamme fra Bulgariens National Revenue Agency (NRA), som hører under det bulgarske finansministerium.

NRA bekræfter datalækket i en meddelelse, der blev offentliggjort i går, og oplyser, at myndigheden er ved at undersøge lækket i samarbejde med landets indenrigsministerium og Bulgariens State Agency for National Security.

»Vi kontrollerer i øjeblikket, om data er ægte,« oplyser NRA ifølge ZDNet.

Tappede 110 databaser

Ifølge de lokale medier, som har modtaget data, påstår den cyberkriminelle at have stjålet persondata fra over fem millioner bulgarere. Landets indbyggertal er syv millioner.

Ifølge henvendelsen er der tappet data fra 110 databaser i NRA's netværk med i alt næsten 21 GB. Der er dog 'kun' delt data fra 57 databaser med i alt 11 GB med de lokale medier.

Lækket indeholder navne, personnumre, private adresser og oplysninger om personlig indkomst. De fleste af oplysningerne er år gamle og er dateret indtil 2007, men der indgår også nyere data.

Assange-fan?

Den cyberkriminelle har kontaktet medierne fra en Yandex.ru e-mail-adresse med en variant af et citat fra WikiLeaks-grundlægger Julian Assange, som oversat fra bulgarsk lyder »Din regering er ubegavet. Din cybersikkerhed er en parodi.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere