Persondata-koks i Ringsted: Cpr-numre på 578 elever lå frit fremme på kommunes hjemmeside

Illustration: teguhjatipras/Bigstock
Ringsted Kommune har ved en fejl lagt 578 elevers cpr-numre ud på kommunens hjemmeside. Oplysningerne har været frit tilgængelige på hjemmesiden i ovrer seks måneder.

I over seks måneder har cpr-numre på 578 elever ligget frit tilgængeligt for alle besøgende på Ringsted Kommunes hjemmeside.

Det skriver TV2 Øst.

Fejlen er opstået i forbindelse med, at kommunen har offentliggjort et bilag i form af et excel-ark om unges uddannelsesvalg. I dette ark har der været et faneblad, hvor elevernes navne og CPR-numre lå frit tilgængeligt.

Fejlen blev opdaget den 23. oktober, men det har været muligt for besøgende på hjemmesiden at tilgå bilaget siden den 14. april.

»Vi er i gang med at få kortlagt nu, hvilke ip-adresser (computere red.), som har været inde og hente Excel-arket, siger skolecenterchefen, der ikke kan oplyse, hvor mange der præcist kan have fået indblik i elevernes CPR-numre,« siger skolecenterchef i Ringsted Kommune, Jesper Ulrich, til TV2 Øst.

Ifølge ham er det »ikke hundredevis«, der har fået indblik, men han vil gerne afvente med at udtale sig om et konkret tal, før sagen er undersøgt nærmere.

Ifølge kommunen selv er der tale om et »meget alvorligt brud på sikkerheden«, og i et brev til eleverne og deres forældre påpeger kommunen, at konsekvenserne ved fejlen kan være, at børnenes cpr-numre bliver misbrugt.

Ringsted kommune har rettet henvendelse til Datatilsynet og følger tilsynets anvisninger i sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere