Dr.dk plaget af periodisk fejl i fiberforbindelse

Et ukendt antal brugere har indtil i dag haft problemer med at tilgå en af Danmarks mest besøgte hjemmesider som følge fejl i en 10 Gbit/s fiberforbindelse hos DR.

Siden torsdag har flere brugere, særligt TDC-kunder, haft problemer med at tilgå dr.dk, der ifølge Danske Medier er Danmarks mest besøgte medie-hjemmeside. I dag, tirsdag, skulle der dog i udgangspunktet atter være uhindret adgang til public-service hjemmesiden.

Problemet har ifølge Maria Høpfner, afdelingschef i Teknologisk Service hos DR, været en fiber med periodiske fejl. Fejlen har bevirket at omkring 4 pct. af det samlede antal brugere har haft periodiske udfald, hårdest ramt har været TDC´s brugere, hvor omkring 9 til 11 pct. har haft periodiske udfald. Fejlen er rettet i dag, tirsdag formiddag.

DR’s netværk setup er således indrettet, at fire 10 Gbit/s forbindelser forbinder DR's servere placeret i DMZ-delen af DR’s netværk. Det vil sige den del, der eksponerer DR's services overfor internettet, altså også dr.dk. Og normalt vil den daglige drift af dr.dk sagtens kunne foregå kun med to af de fire 10Gbit/s forbindelser i drift.

»Hvis forbindelsen var blevet lagt helt ned, så kunne systemet være kørt videre på de øvrige forbindelser. Problemet har været, at det var en sporadisk fejl. Så vores overvågning har ikke fanget det, og derfor har vi ikke opdaget det tidligere,« siger Maria Høpfner.

Når det særligt er TDC’s kunder, der er blevet ramt, skyldes det ifølge Maria Høpfner, designet i DR’ internetmiljø, hvor der udveksles trafik med TDC og andre internetudbydere

»Vi er ved at se nærmere på om vi kan gøre vores overvågningsniveau mere detaljeret, så vi registrerer lignende tilfælde fremadrettet,« siger Maria Høpfner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Rasmus Raabjerg

Jeg og flere andre har være hårdt plaget i 2,5 døgn vi har været på TDC via vores bredbånds forbindelse og vi 3´s LTE samt Telenors LTE net, jeg skrev til DR, men fik svaret fra jer før jeg fik det fra DR. syntes DR har været for dårlig til at melde problemet ud

  • 5
  • 0
#5 Max Jakobsen

Sjovt nok, når man lytter til deres direkte programmer og der er en telefonsamtale er den " tilfældigvis " dårlig og der er bare hver gang. De må være meget uheldige med deres telefoner for jeg har sgu ikke oplevet så dårlig telefon forbindelse.

  • 2
  • 0
#6 Morten Worm Due

Det er fordi de fleste mennesker er umulige at få fat i og interviewe direkte, med mindre de kører i metro eller er ude at sejle på en fiskerkutter nord for Skotland.

Jeg tror såmænd ikke at telefonlinjerne i DR byen fejler noget særligt...

  • 2
  • 1
#7 Mads N. Vestergaard

Jeg undrer mig over tagget "Fibre channel" på denne artikel, går man ind og kigger, bliver det tit brugt i artikler der fra tid til anden handler om fiber. Jeg tror den kære V2 journalist, skal ændre tagget der Fibre channel primært er til storage :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere