Pentagon: Vi bomber computersabotører fra fremmede nationer med missiler

USA har erklæret krig mod hackere. Pentagon har besluttet, at computersabotage fra et andet land kan anses som en krigsforbrydelse.

Pentagon har meldt ud, at USA nu anser cyberangreb fra fremmede nationer som en krigshandling. Denne udmelding åbner for første gang døren for, at USA vil svare tilbage på hackerangreb med militærkraft, det skriver Wall Street Journal.

Pentagons formelle cyberstrategi, hvor den uklassificerede del forventes at blive offentliggjort næste måned, repræsenterer et forsigtigt forsøg på at hamle op med en verden, hvor en hacker kan udgøre en lige så stort sikkerhedsmæssig trussel mod amerikanske atomreaktorer eller rørledninger som et fjendtligt lands militær.

En unavngiven militær tjenestemand satte disse ord på Pentagons beslutning:

»Hvis du lukker vores elnet, vil vi måske sende et missil ned i en af dine skorstene.«

Udmeldingen kommer blandt andet fordi Pentagons egne systemer har været angrebet. I 2008 trængte hackere igennem til mindst et amerikansk militært computersystem, og senest gik det galt da den store militær-entreprenør Lockheed Martin opdagede, at de havde været ofre for en infiltration.

Yderligere har angrebet på det iranske atomprogram via Stuxnet ormen pustet til USA's tanke om at udvikle en mere formel tilgang til cyber-angreb.

Læs også: Ukendte hackere blotter USA's forsvar med falske SecurID-nøgler

Cyberstrategien rør dog ved nogle dilemmaer, som endnu er uløste. For hvordan sikrer USA sig, hvor angrebet kommer fra, og hvornår er computersabotage seriøst nok til at kunne anses som en krigshandling? Disse emner har allerede givet anledning til hæftig debat i det amerikanske militær.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (16)

Sebastian Grigoleit

Stuxnet som man mener stammer fra USA/Israel? så de må gerne...

er slet ik "fan" af mellemøsten men jeg synes det er klamt at udtale sig på den måde...det virker utroligt barnligt.. Og jeg kan da sagtens forstå der sidder folk rundt omkring i verden og er sure på den måde USA fører sig frem på.

nå ja så var der lige Libyen også http://goo.gl/4aqTW

Bjørn Froberg

Nu ved jeg jo ikke om citatet nedenfor er oversat af Jer..

"»Hvis du lukker vores ledningsnet, vil vi måske putte en missil ned i din skorsten.« "

Men det bør måske lige komme én gang mere igennem korrekturmaskineriet.

Morten K. Thomsen

Jeg har nu rettet enkelte steder i oversættelsen af det nævnte citat. Men hverken den oprindelige oversættelse eller den nye kan dog ændre ved, at den engelske original er lidt kluntet formuleret:

"If you shut down our power grid, maybe we will put a missile down one of your smokestacks."

Vh Morten, Version2.

Jesper Frimann

Sådan let editeret...

Pentagon Mainframe: Shall we play a game?
Hacker: Oh!
Hacker: Love to. How about Global thermonuclear War?
Pentagon Mainframe: Wouldn't you prefer a nice game of chess?
Hacker: Later. Let's play Global Thermonuclear War.
Pentagon Mainframe: Fine.

Og for dem der ikke har set IT kultfilmen WarGames, så går det næsten grueligt galt.

// Jesper

Lars Tørnes Hansen

USA bør tjekke koordinaterne til deres missil ud før de sender en "hilsen" tilbage.

Hvis det lander i Kina kan det være at kineserne bliver så sure, at de vælger at spærre for at den almindelige kineser kan købe USAnske obligationer.

Kina som stat kan vælge at tage det tab deres borgere vil lide ved at deres USA obligationer kan blive ingenting værd (Kina som stat udbetaler erstatning til deres borgere med værdiløse USAnske obligationer).

Så kan USA komme i financielle problemer med deres store forbrug, som de låner til. Deres enormt store udlandsgæld vil så blive problemet: http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/tentrillion/themes/debt.html
11 trillion USD skulle være 11.000.000.000.000.000 USD, da trillion er noget med 15 nuller.

Jeg ønsker ikke at det skal ske for dem (USA går statsbankerot).

De kunne bare have godt af at tænke sig om en gang imellem i stedet for at bruge deres cowboy stil. F.eks. sætte sig ind i andre landes kulturer i stedet for at tromle hen over dem, bare fordi man kan.

Michael Intile

Som jyde på djævleøen bliver man straks mere opmærksom end normalt på dén slags! ;-)

Så kan du jo glæde dig til din opholdstilladelse udløber og du kan komme hjem og slippe for at skulle spekulere på den slags ting................

Nikolaj Brinch Jørgensen

Det er vel ikke sikkert de kan afskyde missiler, eller overhovedet ramme deres mål, efter de er blevet hacket.

I værste fald kan hackerne have sørget for at koordinaterne de prøver at ramme i virkeligeheden er dem selv.

Hele ideen med at hacke Pentagon er vel netop at sørge for at de ikke kan angribe.

I hvert fald er bolden da nu givet op til hackerne, så de ved hvad de først skal sørge for, nemlig at sætte Pentagon ud af funktion, så er USA rigtigt på skideren,for det er vel det, de med denne primitive udmelding mener er deres cyberforsvar?

Var der nogen der sagde Small Penis Syndrome.

Erik Jacobsen

Min tanke var, at Danmark også er en fremmed nation, relativt set. Så hvis hackeren sidder på Lærkevej i Lillekøbing, hvordan vil den danske regering så se på et amerikansk missil på vej ned i skorstenen? Er det ikke en trussel? Skal man ikke reagere på trusler?

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017