Pentagon: Vi bomber computersabotører fra fremmede nationer med missiler

USA har erklæret krig mod hackere. Pentagon har besluttet, at computersabotage fra et andet land kan anses som en krigsforbrydelse.

Pentagon har meldt ud, at USA nu anser cyberangreb fra fremmede nationer som en krigshandling. Denne udmelding åbner for første gang døren for, at USA vil svare tilbage på hackerangreb med militærkraft, det skriver Wall Street Journal.

Pentagons formelle cyberstrategi, hvor den uklassificerede del forventes at blive offentliggjort næste måned, repræsenterer et forsigtigt forsøg på at hamle op med en verden, hvor en hacker kan udgøre en lige så stort sikkerhedsmæssig trussel mod amerikanske atomreaktorer eller rørledninger som et fjendtligt lands militær.

En unavngiven militær tjenestemand satte disse ord på Pentagons beslutning:

»Hvis du lukker vores elnet, vil vi måske sende et missil ned i en af dine skorstene.«

Udmeldingen kommer blandt andet fordi Pentagons egne systemer har været angrebet. I 2008 trængte hackere igennem til mindst et amerikansk militært computersystem, og senest gik det galt da den store militær-entreprenør Lockheed Martin opdagede, at de havde været ofre for en infiltration.

Yderligere har angrebet på det iranske atomprogram via Stuxnet ormen pustet til USA's tanke om at udvikle en mere formel tilgang til cyber-angreb.

Læs også: Ukendte hackere blotter USA's forsvar med falske SecurID-nøgler

Cyberstrategien rør dog ved nogle dilemmaer, som endnu er uløste. For hvordan sikrer USA sig, hvor angrebet kommer fra, og hvornår er computersabotage seriøst nok til at kunne anses som en krigshandling? Disse emner har allerede givet anledning til hæftig debat i det amerikanske militær.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (16)
Sebastian Grigoleit

Stuxnet som man mener stammer fra USA/Israel? så de må gerne...

er slet ik "fan" af mellemøsten men jeg synes det er klamt at udtale sig på den måde...det virker utroligt barnligt.. Og jeg kan da sagtens forstå der sidder folk rundt omkring i verden og er sure på den måde USA fører sig frem på.

nå ja så var der lige Libyen også http://goo.gl/4aqTW

Morten K. Thomsen

Jeg har nu rettet enkelte steder i oversættelsen af det nævnte citat. Men hverken den oprindelige oversættelse eller den nye kan dog ændre ved, at den engelske original er lidt kluntet formuleret:

"If you shut down our power grid, maybe we will put a missile down one of your smokestacks."

Vh Morten, Version2.

Jesper Frimann

Sådan let editeret...

Pentagon Mainframe: Shall we play a game?
Hacker: Oh!
Hacker: Love to. How about Global thermonuclear War?
Pentagon Mainframe: Wouldn't you prefer a nice game of chess?
Hacker: Later. Let's play Global Thermonuclear War.
Pentagon Mainframe: Fine.

Og for dem der ikke har set IT kultfilmen WarGames, så går det næsten grueligt galt.

// Jesper

Lars Tørnes Hansen

USA bør tjekke koordinaterne til deres missil ud før de sender en "hilsen" tilbage.

Hvis det lander i Kina kan det være at kineserne bliver så sure, at de vælger at spærre for at den almindelige kineser kan købe USAnske obligationer.

Kina som stat kan vælge at tage det tab deres borgere vil lide ved at deres USA obligationer kan blive ingenting værd (Kina som stat udbetaler erstatning til deres borgere med værdiløse USAnske obligationer).

Så kan USA komme i financielle problemer med deres store forbrug, som de låner til. Deres enormt store udlandsgæld vil så blive problemet: http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/tentrillion/themes/debt.html
11 trillion USD skulle være 11.000.000.000.000.000 USD, da trillion er noget med 15 nuller.

Jeg ønsker ikke at det skal ske for dem (USA går statsbankerot).

De kunne bare have godt af at tænke sig om en gang imellem i stedet for at bruge deres cowboy stil. F.eks. sætte sig ind i andre landes kulturer i stedet for at tromle hen over dem, bare fordi man kan.

Nikolaj Brinch Jørgensen

Det er vel ikke sikkert de kan afskyde missiler, eller overhovedet ramme deres mål, efter de er blevet hacket.

I værste fald kan hackerne have sørget for at koordinaterne de prøver at ramme i virkeligeheden er dem selv.

Hele ideen med at hacke Pentagon er vel netop at sørge for at de ikke kan angribe.

I hvert fald er bolden da nu givet op til hackerne, så de ved hvad de først skal sørge for, nemlig at sætte Pentagon ud af funktion, så er USA rigtigt på skideren,for det er vel det, de med denne primitive udmelding mener er deres cyberforsvar?

Var der nogen der sagde Small Penis Syndrome.

Erik Jacobsen

Min tanke var, at Danmark også er en fremmed nation, relativt set. Så hvis hackeren sidder på Lærkevej i Lillekøbing, hvordan vil den danske regering så se på et amerikansk missil på vej ned i skorstenen? Er det ikke en trussel? Skal man ikke reagere på trusler?

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017