Pentagon vedtager nye etiske principper for krigsførelse med AI

Illustration: Master Sgt. Ken Hammond, U.S. Air Force
De nye regler skal adressere de »etiske tvetydigheder og risici«, som krigsførelse med AI afstedkommer.

Det amerikanske forsvarsministerium har valgt at vedtage en række etiske principper for, hvordan kunstig intelligens bør bruges i forbindelse med krigsførelse. Det skriver ABC News.

Principperne dikterer, at man skal »udøve et passende niveau af vurdering og påpasselighed«, og at systemerne skal være spor- og styrbare, hvilket vil sige, at man skal kunne tilbagetrække og afbryde handlinger, der er bestemt af AI-systemer.

I den nuværende lovgivning står der, at det skal være mennesker, der kontrollerer automatiske våben, men der står ikke noget om brugen af AI i en bredere forstand – det kan eksempelvis være til at udpege mål fra luftfotos eller lignende.

Strid om kontrakt til JEDI-system

Det amerikanske forsvar vil gerne have et nyt system, der gør det nemmere at bruge AI, og man har derfor sendt et cloud computing-infrastruktur i udbud.

Læs også: Microsoft-ansatte protesterer mod militært AI-projekt: Vores teknologi skal ikke bruges til drab

Joint Enterprise Defense Infrastructure, JEDI, der udover at have et sejt navn også er et system, der er sendt i udbud til 10 milliarder dollars, har skabt en fejde mellem flere store tech-virksomheder.

Microsoft vandt udbuddet tilbage i oktober, men nu har Amazon sagsøgt Pentagon, idet virksomheden mener, at den amerikanske præsident, Donald Trumps, modvilje mod virksomheden og dennes grundlægger, Jeff Bezos, har påvirket afgørelsen.

Læs også: Amerikansk forsvarsministerium udskyder AI-projekt: Bekymret over Amazon

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere