Pentagon skal opgradere 4 millioner computere til Windows 10 - i løbet af et år

Det amerikanske forsvarsministerium skal opgradere 4 millioner computere til Windows i løbet af et år.

Det amerikanske forsvarsministerium, der har hovedkvarter i Pentagon-bygningen, står overfor en softwareopgraderings-opgave af de større.

I løbet af bare et år skal organisationen opgradere 4 millioner computere til Microsofts Windows 10 styresystem.

Det har den amerikanske forsvarsminister Ash Carter meddelt ifølge CNN.

Mange af computerne er ifølge det amerikanske nyhedsmedie vanskelige at opgradere, da de befinder sig ombord på blandt andet fly og ubåde.

Ifølge CNN har Pentagon været tilbageholdende med at opgradere til Windows 10, fordi organisationen er bekymrede i forhold til sikkerheden.

Og derfor har Pentagon ventet på, at de første børnesygdomme i form af bugs skulle blive ryddet af vejen i styresystemet.

Blåstempling af Windows 10

CNN har talt med analytiker Pat Moorhead fra en virksomhed, er hedder Moor Insights & Strategy.

»Jeg ser det som det bedste bevis for Microsoft på, at Windows 10 helt sikkert er mere sikker end dets forgængere og stabilt nok til at blive rullet ud til millioner af folk,« siger han til CNN.

Mediet bemærker i den forbindelse, at Windows 10 har flere nye sikkerhedsfunktioner (i forhold til tidligere udgaver af Windows), heriblandt Windows Hello, et biometrisk system, der er indlejret i styresystemet.

Ligesom Pat Moorhead har Reddit-brugeren thirteeners801 også en kommentar til den store opgradering, Pentagon skal til at give sig i kast med:

»Det er den slags beslutninger, som bliver taget på møder på højt plan, hvor ingen med it-erfaring er til stede,« skriver thirteeners801.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Ebbe Hansen

Og ja du har ret, men husk på at Linux som hovedudgangspunkt ikke er amerikansk, det er nok til at diskvalificere Linux.

Og samtidig er linux open source, så det vil være svært at holde sine bagdøre private. Hvis Pentagon skifter til linux vil det kunne brede sig som ringe i vandet og besværliggøre livet for NSA, CIA, DEA, FBI og alle de andre.

 • 3
 • 1
#7 Bent Jensen

Og virker.

Så forstår jeg ikke at det skal opgraderes, hvis noget hardware og software er testet og formeligt brugt i langt tid. Så må det OS, og hardware dø sammen med det som der styres. Alt andet vil være farligt og dyrt ?

Det handler ikke om det er Win10 eller en Unix version, hvis man gjorde det samme på et kernekraftværk skulle det sikkerhedsgodkendes fra grunden igen.

 • 1
 • 0
#9 Bent Jensen

Og fysisk ødelæggelse/blokering af USB, fjernelse af optiskdrev er vel også muligt.

http://www.version2.dk/artikel/usb-dims-lukkede-911-i-las-vegas-i-seks-t...

USB, CD/DVD og andet høre slet ikke til i nærheden af vigtige installationer. En næsten vilkårligt windows version, kan gå ned/låse hvis man lægger en CD i , og så fysik fjerne den, mens der er i gang med at læse den. Sikkert dårligt håndtering af IRQ, eller DRM som er meget vigtigere end stabilitet og sikkerhed.

Men hvordan skulle det at være tilkoblet nettet, og dermed opdatering beskytte mod ikke opdaget sikkerhedshuller. En maskine som ikke har netopkobling, er vel mest beskyttet, da den så sikkert kun vil bliver brugt til det den står der for. Og ikke til Porno, Mail, Video.

 • 0
 • 0
#10 Ole Knudsen

Automatisk Win 10 opgradering sker ikke hvis man kommer fra - Windows XP eller Windows Vista - Windows 7 eller Windows 8 not-Home edition

Det er uklart for mig hvilken version af Windows der opgraderes fra. Hvis det er fra WinXP, så er det vel moderne hardware, som tvinger Pentagon til at tage risiko med ny Windows, ny driver arkitektur, skift fra 32-bit til 64-bit, osv

De har garanteret alle mulige cool hardware gadgets, som ikke uden videre kan kobles på en anden version af Windows.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere