Pentagon åbner for andre end Blackberry

USAs forsvar bevæger sig væk fra Blackberry og arbejder på at skabe et system, der sikkerhedsgodkender alle mobile enheder.

Ejeren af 470.000 Blackberry-enheder - det amerikanske forsvarsministerium - skifter taktik og lukker snart flere konkurrerende gadget-leverandører ind bag linjerne.

Hidtil har kun 10 Blackberry mobiltelefoner og Playbook-tablets opnået forsvarets afgørende sikkerhedsgodkendelse ATO "authority to operate". Dette har både Android- og Apples iOS-produkter til gode.

Men nu oplyser Pentagon, ifølge websitet Defenceone.com, at det arbejder på at udvikle en egen app-butik til særligt godkendte apps samt et system, der skal sikre at alle mobile enheder i princippet kan godkendes og benyttes af forsvaret.

Blackberry har de seneste år været en virksomhed i hård modvind. Så sent som i sidste uge afblæste Blackberry en selskabsovertagelse fra investeringsfonden Farifax og fyrede direktøren Thorstein Heins, hvis plads blev overtaget af John Chen.

Læs også: Blackberry får milliardindsprøjtning og fyrer direktøren

Pentagon har siden 2012 arbejdet på en plan for overgangen fra PCer til smartphones og tablets. En talsmand fra Pentagon Damien Pichart oplyser, at dén plan i modsætning til den nuværende situation ikke favoriserer en bestemt leverandør eller teknologi.

Sikkerhedssystemet, der skal håndtere de nye mobile enheder er i et tidlig udviklkingsstadie. Pichart oplyser at forsvaret kører et lille pilotforsøg inden årets udgang.

Pentagon forventer at sikkerhedsgodkende 300.000 nye enheder med det nye system inden 2016.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere