Pentagon giver ny GPS-instruks til tropper

Illustration: Strava
Amerikanske tropper har modtaget nye instrukser i, hvordan applikationer med GPS-tracking bør bruges i militære områder. Det sker otte måneder efter GPS-tracking fra Stravas fitness-app afslørede amerikanske troppers placering.

Pentagon har officielt instrueret deres udsendte tropper i, at der skal slukkes for GPS-tracking-funktioner i Fitness-applikationer. Der sker otte måneder efter, at et heatmap med GPS-signaler fra Fitness-applikationen Strava afslørede placeringen af amerikanske militære faciliteter i Syrien. Det skriver Ars Technica.

De nye instruktioner specificerer, at »geo-lokation kan afsløre personlig information, placeringer, rutiner og numre fra forsvarspersonale. Brugen af apps med disse egenskaber kan derfor potentielt få utilsigtede sikkerhedskonsekvenser for styrkerne og deres mission.« Der er dog ikke nedlagt forbud mod at gå med wearables.

Applikationer, der benytter sig af geo-traking, skal ifølge de nye instrukser være slået fra i områder, hvor afsløringer af lokationsdata vil resultere i betydelige sikkerhedsrisici for tropperne. Det vil være muligt for de ledende soldater at bestemme, hvornår det er nødvendigt for tropperne at slå GPS-tracking fra.

Læs også: Hovsa! Data fra fitness-app afslører militærbaser

Fitness-applikationen Strava afslørende de amerikanske soldaters lokaltionsdata i et anomymiseret kort over brugernes løbe- og træningsruter. Det skete som en del af en større kampagne fra Strava. Kortet, der var et såkaldt heatmap, viste aktivitet i blandt andet Syrien og Afghanistan, hvilket afslørede amerikanske militærbaser.

Applikationen bliver tit benyttet af tropperne i træningssammenhæng. Uanset om der er tale om trackede løbeture eller selfies i et militærkøretøj, kan brugen af applikationer med GPS-tracking føre til brud på sikkerheden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder