Pentagon giver ny GPS-instruks til tropper

8. august 2018 kl. 08:57
Pentagon giver ny GPS-instruks til tropper
Illustration: Strava .
Amerikanske tropper har modtaget nye instrukser i, hvordan applikationer med GPS-tracking bør bruges i militære områder. Det sker otte måneder efter GPS-tracking fra Stravas fitness-app afslørede amerikanske troppers placering.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Pentagon har officielt instrueret deres udsendte tropper i, at der skal slukkes for GPS-tracking-funktioner i Fitness-applikationer. Der sker otte måneder efter, at et heatmap med GPS-signaler fra Fitness-applikationen Strava afslørede placeringen af amerikanske militære faciliteter i Syrien. Det skriver Ars Technica.

De nye instruktioner specificerer, at »geo-lokation kan afsløre personlig information, placeringer, rutiner og numre fra forsvarspersonale. Brugen af apps med disse egenskaber kan derfor potentielt få utilsigtede sikkerhedskonsekvenser for styrkerne og deres mission.« Der er dog ikke nedlagt forbud mod at gå med wearables.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Applikationer, der benytter sig af geo-traking, skal ifølge de nye instrukser være slået fra i områder, hvor afsløringer af lokationsdata vil resultere i betydelige sikkerhedsrisici for tropperne. Det vil være muligt for de ledende soldater at bestemme, hvornår det er nødvendigt for tropperne at slå GPS-tracking fra.

Fitness-applikationen Strava afslørende de amerikanske soldaters lokaltionsdata i et anomymiseret kort over brugernes løbe- og træningsruter. Det skete som en del af en større kampagne fra Strava. Kortet, der var et såkaldt heatmap, viste aktivitet i blandt andet Syrien og Afghanistan, hvilket afslørede amerikanske militærbaser.

Applikationen bliver tit benyttet af tropperne i træningssammenhæng. Uanset om der er tale om trackede løbeture eller selfies i et militærkøretøj, kan brugen af applikationer med GPS-tracking føre til brud på sikkerheden.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger