Pentagon bygger supercomputer af 1.760 Playstation 3

Sonys PS3 er så god til at bearbejde billeder, at det amerikanske forsvarsministerium har købt 1.760 af dem, og sat dem sammen til en supercomputer. Hvis de skulle have købt en tilsvarende teknologi et andet sted, havde det kostet tyve gange så meget.

Medarbejderne i det amerikanske forsvarsministerium kan nu forsvare Amerika og spille Call of Duty ? Black Ops samtidigt.

I hvert fald så har det amerikanske Defense Department, som er den øverste myndighed over de væbnede styrker og efterretningstjenesterne, bygget en supercomputer af 1.760 Playstation 3'ere.

Det skriver den amerikanske hjemmeside cleveland.com

Det har vist sig, at super-playstationen har været et rent røverkøb. Supermaskinen har kostet 14 mio. kroner, hvilket rundt regnet er tyve gange billigere, end en traditionel it-løsning, der kan det samme.

Sonys Playstation er blandt kendt for sine evner til at afvikle grafik, og det er netop de egenskaber, som det amerikanske forsvarsministerium vil udnytte. Supercomputeren er i stand til at analyserer milliarder af pixels i minuttet, og dermed kan den gøre hvad der før tog flere timer på få minutter.

Forsvarsministeriet begyndte at arbejde på supercomputeren for fire år siden. På det tidspunkt indeholdt Sonys spillekonsol en arkitektur og nogle billedbehandlingsevner, der ikke fandtes nogen andre steder, udtaler en amerikansk talsmand.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Christian Have

Var der ikke noget om, at Sony har fjernet muligheden for at anvende Linux på PS3 med en ny firmware - og at alle nye playstations kommer med denne firmware, og at man ikke kan nedgradere said firmware.

Der er givetvis ikke tilfældet for DoD, ellers havde de nok ikke gjort det. Man spekulere i hvorfor man vælger at basere sig på en hardwareplatform der har omkring 5 år på bagen, med udsigt til at den inden ikke alt for længe skal udskiftes. Særligt i relation til udfordringen med så at skaffe reservedele.

Men det har de nok styr på de der DoD fætre.

  • 0
  • 0
#2 Anonym

Det er vel underordnet at det er en platform der har 5 år på bagen når det er 20 gange billigere end "moderne" teknologi der kan det samme.

mht firmware, så mindes jeg at have set en overskrift om denne nyhed at Sony har været med til at lave denne supercomputer (men jeg kan ikke lige finde artiklen...).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere