Pentagon bygger supercomputer af 1.760 Playstation 3

3. december 2010 kl. 10:294
Sonys PS3 er så god til at bearbejde billeder, at det amerikanske forsvarsministerium har købt 1.760 af dem, og sat dem sammen til en supercomputer. Hvis de skulle have købt en tilsvarende teknologi et andet sted, havde det kostet tyve gange så meget.
Artiklen er ældre end 30 dage

Medarbejderne i det amerikanske forsvarsministerium kan nu forsvare Amerika og spille Call of Duty ? Black Ops samtidigt.

I hvert fald så har det amerikanske Defense Department, som er den øverste myndighed over de væbnede styrker og efterretningstjenesterne, bygget en supercomputer af 1.760 Playstation 3'ere.

Det skriver den amerikanske hjemmeside cleveland.com

Det har vist sig, at super-playstationen har været et rent røverkøb. Supermaskinen har kostet 14 mio. kroner, hvilket rundt regnet er tyve gange billigere, end en traditionel it-løsning, der kan det samme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sonys Playstation er blandt kendt for sine evner til at afvikle grafik, og det er netop de egenskaber, som det amerikanske forsvarsministerium vil udnytte. Supercomputeren er i stand til at analyserer milliarder af pixels i minuttet, og dermed kan den gøre hvad der før tog flere timer på få minutter.

Forsvarsministeriet begyndte at arbejde på supercomputeren for fire år siden. På det tidspunkt indeholdt Sonys spillekonsol en arkitektur og nogle billedbehandlingsevner, der ikke fandtes nogen andre steder, udtaler en amerikansk talsmand.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. december 2010 kl. 12:00

Var der ikke noget om, at Sony har fjernet muligheden for at anvende Linux på PS3 med en ny firmware - og at alle nye playstations kommer med denne firmware, og at man ikke kan nedgradere said firmware.

Der er givetvis ikke tilfældet for DoD, ellers havde de nok ikke gjort det. Man spekulere i hvorfor man vælger at basere sig på en hardwareplatform der har omkring 5 år på bagen, med udsigt til at den inden ikke alt for længe skal udskiftes. Særligt i relation til udfordringen med så at skaffe reservedele.

Men det har de nok styr på de der DoD fætre.

2
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den fre, 12/03/2010 - 14:17

Det er vel underordnet at det er en platform der har 5 år på bagen når det er 20 gange billigere end "moderne" teknologi der kan det samme.

mht firmware, så mindes jeg at have set en overskrift om denne nyhed at Sony har været med til at lave denne supercomputer (men jeg kan ikke lige finde artiklen...).

3
3. december 2010 kl. 14:45

Den skal vel bruges til at stå og spamme WikiLeaks med DoS angreb ;o)

4
5. december 2010 kl. 10:09

Så tror jeg at et par EEEs havde været billigere, når nu vi snakker billig forbruger elektronik :P