Pentagon arbejder på efterfølger til anonymitetsnetværket Tor

Det amerikanske militær arbejder på at forbedre og videreudvikle værktøjer som Tor-netværket, mens sikkerhedstjenesten NSA kæmper imod netop denne type anonymiseringsværktøj.

Det amerikanske forsvarsministerium Pentagon arbejder på at forbedre anonymiseringsværktøjer som Tor for at forbedre sikkerheden for ansatte i militæret. Imens bruger den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA ressourcer på at bekæmpe netop denne type værktøj. Det skriver The Verge.

I mere end fire år skulle Pentagon efter sigende have arbejdet på et stort anonymitetsprojekt, der skal udgøre en ny generation af endnu større og mere effektive anonymiseringsværktøjer, der skal supplere og ligefrem erstatte det velkendte Tor-netværk.

Værktøjerne skal forhindre blacklisting, omdirigeringer og filtrering af indhold. Blandt andet skulle Pentagon arbejde på et projekt med navnet SONATA, som refereres til som en næstegenerationskonkurrent til Tor. SONATA virker nemlig på samme måde som anonymiseringsværktøjet Tor, der bygger på et distribueret netværk af frivillige, hvor trafikken smides rundt mellem forskellige computere for at forhindre muligheden for at spore et signal.

Et andet projekt, der går under navnet Curveball, lader brugeren foregive at være på et ikke-blokeret domæne, mens vedkommende i virkeligheden besøger en blokeret side.

Netop denne slags teknologier kæmper den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA mod. Tor bruges nemlig af ”terrorister, cyberkriminelle og menneskesmuglere”, lyder kritikken fra sikkerhedstjenesten.

Du kan læse mere om Pentagons projekter på The Verge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Jens Holm

Interessant, og egentlig ikke ret overraskende. For en militær efterretningstjeneste skal jo beskytte deres kilder bedst muligt, og der er Tor ikke så dumt igen. kan NSA spore en agent, så kan Kina givetvist også. Et eller andet sted er det lidt morsomt når Pentagon og NSA battler lidt.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere