Penisforstørrelser og Viagra oversvømmer atter indbakken efter fald

Der var kun tale om en midlertidig lettelse af spam-byrden, da der blev sat stop for spam-internetudbyderen McColo i november, sidste år. Spam-niveauet er nu det samme som før, melder Google, og spammerne er blevet klogere.

Der er mere spam på vej mod indbakken. Det er den triste konklusion i den seneste melding fra Googles mail-overvågningstjeneste Postini.

I sidste halvdel af marts var det ugentlige gennemsnit af spam-mængden den samme, som før der blev lukket for den amerikanske internetudbyder McColo i november, skriver Google på firmaets enterprise-blog.

Efter McColos internetforbindelser blev afbrudt, faldt det globale spamniveau drastisk, på mellem 66 til 75 procent. Men nu er alt ved det gamle igen.

I første kvartal af 2009 var væksten højere end nogen sinde før, med en daglig tilvækst på 1,2 procent. Det tilsvarende tal var i starten af 2008 1,0 procent, hvilket var det daværende toppunkt.

Googles data synes at pege på, at spammerne er gået over til nye strategier for at undgå den situation som opstod, da McColo-serverne blev sat ud af spillet. Den seneste tilvækst kunne tyde på, at spammerne opbygger botnet - fjernstyrede zombie-netværk af inficerede pc'er - som er mere robuste, men som tilsyneladende sender mindre spam for at gå under radaren.

Det seneste kvartal har i øvrigt set en vækst i geografisk orienterede spam-mails. I denne type af angreb klikker offeret på et link i en spam-mail og sendes til en webside, som indeholder en falsk nyhedsoverskrift, som omhandler en krise eller ulykke i en større by i nærheden af offeret.

Angrebet tilretter stedet efter hvert enkelt offers geografiske position, ved at kigge på offerets ip-nummer. Offeret forsøges også at lokkes til at klikke på videoklip, som downloader virus til offerets pc.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize