Pendlere lurer fejl i nyt takstzone-system: Sparer flere hundrede kroner

En fejl i et nyt takstzone-system betyder, at det er muligt at spare flere hundrede kroner ved køb af pendlerkort.

Pendlere har fundet et smuthul i det nye takstzone-system, der trådte i kraft i begyndelsen af året. Det kan Ekstra Bladet fortælle om.

Det er folk, som dagligt pendler mellem Sorø og Københavns Hovedbanegård, som har fundet ud af, at de kan spare 250 kroner, når de bestiller månedskort gennem DOT's eller DSB's apps.

Ifølge Ekstra Bladet er prisen på 30 dages ubegrænset pendling mellem de to stationer på 2.050 kroner. Det resultat fås, når man angiver Sorø Station som den ene af de to destinationer og Københavns H som den anden. Men hvis man i stedet skriver Stenlille St. som den ene og Nymøllevej (Slangerupvej) som den anden destination, så er prisen 1.800 kroner. Og med den type månedskort kan der også pendles mellem Sorø og Hovedbanen.

Læs også: Slut med papkortet - og ingen digitale 10-turskort til ældre iPhones

Derudover får pendleren automatisk tre ekstra zoner med til den billigere pris. Nemlig Stenlille, Store Merløse og Hvalsø.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Movias forretningschef Eskil Thuesen om sagen.

»Det skal de ikke. Det er en fejl i systemet. Prisen skal være 2.050 kroner for begge de to relationer. Vi er kommet til at sælge noget for billigt,« siger Eskil Thuesen til Ekstra Bladet.

Han fortæller til mediet, at Movia vil tage initiativ til at få rettet de fejl, som der er, og som han i øvrigt betegner som 'startvanskeligheder'.

»Ved næste opdatering i april vil fejlene blive ændret. Så vil det komme til at koste 2.050 kroner uanset, om man skal fra Sorø til Københavns Hovedbanegård, eller om man skal fra Stenlille til Nymøllevej,« siger Eskil Thuesen, som takker pendlerne for at gøre opmærksom på fejlen.

På Movias hjemmeside fortæller selskabet nærmere om takstharmonisereringen, der fandt sted 15. januar i år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Christian Nobel

Er der nogen der kan forklare hvordan det kan være at et 6 zoners kort er steget fra 970 kr til 1000 kr - en stigning på 3%.

Hvordan kan prisen stige 3%, når det er blevet hævdet at taksterne ikke må stige?

Som jeg umiddelbart kan se det, så snyder Movia på vægtskålen.

 • 9
 • 1
#4 Erik Jensen

Formålet med omlægningen af takstsystemet var at gøre det mere gennemskueligt. Det kan man så diskutere om er lykkedes.

Men at taksterne ikke måtte ændre sig for nogen, har så vidt jeg har forstået, aldrig været et mål med omlægningen. Hvis alle skulle betale det samme, så ville man ikke kunne lave ændringer.

 • 2
 • 0
#5 Christian Nobel

Men at taksterne ikke måtte ændre sig for nogen, har så vidt jeg har forstået, aldrig været et mål med omlægningen. Hvis alle skulle betale det samme, så ville man ikke kunne lave ændringer.

Som jeg så ser det, så betyder det at et rigtig stort antal pendlere, hvor jeg vil formode at rigtig mange har et fast antal zoner som f.eks. 6 zoner, vil opleve en prisstigning - så er det flotte skema, hvor man påstod at det ville gå i nul for hovedparten, løgn og latin?

Jeg tror ikke Movia spiller med åbne kort.

 • 2
 • 1
#7 Christian Nobel

Man har aldrig påstået, at det vil gå i 0 for hovedparten. Man har derimod sagt, at 4% af alle rejser vil opleve stigninger over 5%

Det er politisk udmeldt at taksterne ikke må stige i 2017:

https://www.trafikstyrelsen.dk/DA/Kollektiv-Trafik/Koordinering-af-kolle...

Det er selvfølgelig en gennemsnitsbetragtning, men det er den jeg anfægter, for det lader umiddelbart til det ikke holder vand

 • 1
 • 1
#8 Erik Jensen

Jeg misforstod dine kommentar. Da artiklen omhandler det nye takst-zone-system, troede jeg fejlagtigt, at din kommentar også gik på prisændringerne i dette. Kan se, at du taler om noget helt andet nemlig takststigningsloftet. Beklager at jeg opfattede din første kommentar i artiklens kontekst.

 • 1
 • 0
#9 Christian Nobel

Beklager at jeg opfattede din første kommentar i artiklens kontekst.

Fair nok.

Problemet er at jeg har prøvet at søge vidt og bredt, men der ret uigennemskueligt, hvorfor jeg tænkte at jeg kunne smide spørgsmålet på banen her.

Som sagt, jeg har kun en fornemmelse af at der er noget der ikke stemmer overens, men man har jo ikke en kinamands chance for at få det hverken af- eller bekræftet.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere