Pegasus-mail får kniven

Udvikleren bag det gratis mailprogram Pegasus kaster håndklædet i ringen. Efter mange års slid har David Harris fået nok af dumme brugere og manglende indtægter.

Email-programmet Pegasus, som efterhånden har 17 år på bagen, har set versionsnummeret dreje for sidste gang.

Efter at have været centrum for en dedikeret brugerskare i mange år, har programmets udvikler David Harris fået nok. I en meddelelse på en mailingliste om Pegasus skrev Harris tidligere i dag:

"Hvis mit arbejde virkelig har så lille værdi for andre mennesker, så spilder jeg måske bare alles tid ved at prøve på at komme videre. Måske skal jeg bare acceptere, at der ikke er plads til de her programmer og mig i denne verden."

På Pegasus' website bliver det meddelt at eksisterende kunder fortsat vil modtage support, så længe deres kontrakt er gældende.

Pegasus startede i en tid, hvor internettet endnu ikke var blevet folkeeje. David Harris arbejdede som universitets-underviser, men senere blev det indtægterne fra trykte manualer til Pegasus, som blev hans levevej. Den forretningsmodel fungerer ikke længere.

Flere af programmets brugere har foreslået Harris at offentliggøre koden bag programmet under en open source-licens, men det ønsker han ikke.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mikkel Høgh

Ja, jeg husker godt pegasus mail. Men det er ikke med begejstring. Jeg brugte det på min efterskole helt frem til 2001.

Tiden er nok løbet fra hobby-software. Kravene til features osv. i klientprogrammer stiger stadig. Vi er mange der stadig håber på at mosefund som mIRC og lignende vil forsvinde, så vi andre kan komme videre i vores liv...

 • 0
 • 0
#2 Rolf Ask Clausen

Pegasus mail er ikke hobby-software. Masser af features i denne mailklient er "to this day" langt over niveau hos konkurrenterne (både de gratis og dem, man betaler for). Det gælder mailfiltrene, som er utrolig gode, det gælder evnen til at reagere på indhold i mails (miniprogrammering) og det gælder for eksempel evnen til at generere maillister ud fra mapper. Hverken Outlook Express, den rigtige Outlook, Eudora eller Thunderbird er på niveau. Men ok, Pegasus har også sine mystiske og svage sider og er lidt nørdet. En mail-schweizerkniv i de rette hænder.

Hvad endnu værre er, at mailgatewayen Mercury også ser ud til at ryge i svinget. Det stykke software er ubetinget det mest kompetente mini-posthus, jeg har mødt. Klippestabilt, gennemlogisk, helt utrolig konfigurerbart. Og i luften på fem minutter. Kan uden problemer betjene 100-vis af mailbrugere. Blandt meget få svagheder er, at det kun kører under Windows og ikke som service på NT. Og så gratis... Hobbysoftware? Bestemt ikke.

På serversiden bliver alternativet at klistre noget sammen på Linux - postfix, courier, mm. Og uha, det bliver en helt anden arbejdsbyrde at sætte op.

/Rolf

 • 0
 • 0
#6 Rolf Ask Clausen

Mercury er suverænt god - pakken kan alt. Men OK, jeg må i gang med at se mig om.

Krav: Basalt set posthus på skole, skal være super stabilt og softwaren må ikke koste ret meget. Serveren skal køre opensuse.

A. 180 brugere, ret lav trafik B. Mange kører udelukkende squirrelmail (webmail), dvs. IMAP er et krav. C. Andre kører POP3 D. Ret hyppige ændringer af brugere, derfor skal nye brugere kunne oprettes, ændres og nedlægges nemt. E. Spamfilter er et must F. Bag tele2's infamøse port 25-strategi, dvs. transaktionsbaseret filtrering ikke mulig. G. Virusfilter er et must.

--

Efterlader en del konklusioner og spørgsmål, f.eks:

Ad A: Virtuelle konti. "Dovecot will also soon have its own high performance mailbox format called dbox." --- vil det sige, at jeg hænger på courier, dovecot kan ikke?

Ad. D.: Databasestyring af brugerkonti? MySql? eller tekstfilbaseret konfigurering?

Hvor er der en god howto?

/Rolf

 • 0
 • 0
#9 Rolf Ask Clausen

Tak for linket Michael. (Det er faktisk aktivt i dit første svar). Den howto hjælper mig rigtig meget.

Hvorfor er der ikke nogen, som har pakket alt det her og f.eks. lavet noget perl til at lime opsætningen sammen? Et mailposthus som dette er jo et ganske udbredt behov.

OG hvad gør jeg, hvis jeg også vil have nogle maillister op at køre?

OG nogle fornuftige daglige rapporter om status og trafik?

/Rolf

 • 0
 • 0
#10 Michael Rasmussen

Jeps, jeg kan se nu, at linket er der, men blev forvirret af, at der ikke ændres farve på tekst.

Hvorfor der ikke er nogen, der har lavet en installer i perl, skyldes nok, at det er hurtigere at sætte det op manuelt end at skrive scriptet:-) Herudover har behovet vel ikke været der endnu?

Maillister: for den forkromede løsning findes mailman. En mindre ambitiøs mulighed er mlmmj

Mail statistik: Her anvender jeg mailgraph

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere