PCC er nået version 1.0: Det tog 30 år

En af de første C-compilere fra 70'erne er efter 30 år nået til version 1.0.

Med mere end 30 år på bagen, er C-compileren PCC (Portable C Compiler) endelig nået sin første såkaldte 'stabile' version 1.0.

PCC kan nu compile de fleste C-applikationer på Linuxplatformen, men er dog ikke i stand til at compile selve Linuxkernen. Det skriver The H.

Compileren blev udviklet tilbage i 1970'erne og dannede basis for de fleste C-compilere indtil de tidlige 1980'ere, før den blev overtaget af GCC (GNU C Compiler). Men i 2007 tog Anders Magnusson og et udviklerhold, finansieret af BSD Fonden, fat på koden og begyndte arbejdet på at omskrive compileren, så den blev kompatibel med C99 standarden.

Det kan blive særligt interessant for OpenBSD-udviklere, fordi de potentielt bliver i stand til at bruge PCC i stedet for GCC, der er licenseret under GPL.

PCC bliver nemlig udgivet under BSD's egen licens, der er kendt for at være mere liberal end GPL, da de blandt andet ikke har såkaldte copyleft-klausuler, hvilket især kan blive et problem i forbindelse med at udvikle kommercielle produkter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jesper Louis Andersen

For eksempel kan det nævnes at der findes en LLVM-backend til Haskell, og der arbejdes på backends for Ocaml og Erlang pt.

Det fede ved LLVM er at du som compilerwriter ikke behøver at vade hele vejen ned til hardwaren men kan droppe kode på et noget højere niveau og så bare få det optimeret og oversat resten af vejen. LLVMs IL-kode er nogenlunde fornuftigt (det kunne være 100 gange værre, men kønt er det fandme ikke).

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize