Pc-raseri: Hver tredje skælder ud på eller tæver deres pc

16 kommentarer.  Hop til debatten
Pc-raseri: Hver tredje skælder ud på eller tæver deres pc
Illustration: Jesper Stein Sandal.
Det får blodet i kog, når pc'en ikke vil makke ret. 36 procent af amerikanerne indrømmer at give deres pc en ublid medfart, når den er for langsom.
2. august 2013 kl. 15:28
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Undertegnede er selv blandt de skyldige. Dem, der udsteder eder og forbandelser og i visse tilfælde også langer bæstet et mindre venligt klap, når det ikke vil, som jeg vil. Langsomme computere kan ifølge en rundspørge udført for hukommelsesproducenten Crucial, få 36 procent af amerikanerne til at koge over.

Det oplyser Crucial ifølge en pressemeddelelse. Crucial har naturligvis en bagtanke med at udråbe mere end en tredjedel af os som pc-misbrugere, idet selskabet fremstiller hukommelse og SSD-drev, der begge kan give en sløv pc en tiltrængt vitaminindsprøjtning.

Firmaet er da også gået sammen med skuespilleren Lou Ferrigno, som i sin tid spillede The Incredible Hulk i tv-serien af samme navn, og det samarbejde skal munde ud i at kåre USA's mest frustrerede pc-bruger.

Ifølge rundspørgen er yngre brugere på mellem 18 og 34 år mere tilbøjelige til at lade raseriet gå ud over pc'en. I den aldersgruppe indrømmer 12 procent, at de inden for det sidste halve år har givet pc'en et knytnæveslag mod blot to procent for dem på mindst 35 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Crucial har også spurgt brugerne, hvilken årsag de mente, der lå bag deres langsomme computer, og 46 procent svarede, at det nok skyldtes virus eller malware. Det er en udbredt fordom, men i praksis er det sjældent malware, der er skyld i problemer med ydelsen på en pc, men snarere drivere og tredjepartsprogrammer.

Hvordan afreagerer du, når isenkrammet ikke vil makke ret? Skriv i debatten nedenfor.

16 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
6. august 2013 kl. 22:03

Sad lige og regnede på det. Har over 1000 computere årligt til service i vores support-butik - mener dog kun vi skælder ud på hver 6-7 maskine :) slår aldrig...

15
6. august 2013 kl. 13:19

Hej Thorvald. Ja det er rigtigt, producenterne sender produkterne ud med kortere og kortere mellemrum og vi bliver bombarderet i reklametilbud konstant. Selvfølgelig holder ens it-udstyr længere, hvis man passer godt på det. Undskyld var ikke sådan jeg mente det, mente bare at der bliver produceret så meget at producenterne helst ser en kortere levetid, for at sælge mere. Med forbruger øjne skal kvaliteten jo helst være i top så vi kan bevare vores arbejds - og hjemmecomputere i længere tid.

16
6. august 2013 kl. 13:24

Nå ok, ment på den måde. Ja - selve produktet kan godt holde længere - og holder også længere end før i tiden. Men producenterne vil selvfølgelig gerne have os til at tro at computeren er forældet efter relativt kort tid.

13
5. august 2013 kl. 20:27

Uanset hvad man gjorde så blev det langsommere over tid, og det føltes altid en anelse langsomt selv efter et par dage fra ny installation - og det var med originale installations diske, i7 processor, 1GB grafik og 8GB RAM og lynhurtig SSD. Hvordan kan en sådan helt ny installeret Windows 7 PC tage alligevel næsten 2 minutter at tænde til man er på skrivebordet og kan bruge den, kun 2 dage efter? Og nej der var ikke en masse som startede med op!

Jeg forstår det simpelthen ikke. Især ikke når OS X klarer det på sekunder. Siden min Macbook pro er kommet ind i varmen, har jeg bare haft den der magiske fornemmelse af æblestøv i maven...

11
5. august 2013 kl. 18:48

Der er også mange firmaer og ledere og privat personer, der slet ikke har en udskiftningspolitik på hverken arbejdspladsen eller i hjemmet og dette ses så efter et par år, når man ikke løbende har opgraderet it-platformen så den svarer til det niveau som er tidssvarende. Så software udviklerne som Microsoft, Adobe og Mac har selv en del af ansvaret, plus de stiller tårn høje krav til nye versioner og tvinger folk til at opgradere hardware. Man kan jo ikke forvente at den enkelte person har sat sig ind i det. Computere i dag holder også kortere.

12
5. august 2013 kl. 19:49

"Computere idag holder også kortere". Det synes jeg nu ikke er rigtigt. Byggekvaliteten er blevet bedre så de holder længere efter min mening. De første 2-3 bærbare jeg havde holdt kun ca. 2 år, før de fysisk gik i stykker på én eller anden måde. Min forrige bærbar holdt i 4 år, før skærmen gik i sort. Min nuværende computer har jeg haft i lidt over 2 år, og jeg tror sagtens den kan holde et par eller 3 år mere. Også hvad angår "hestekræfter".

10
5. august 2013 kl. 18:41

Problemet bunder vel mere eller mindre i at en del PC producenter, bla HP, LENOVO, DELL, Acer og Packard Bell, sparer penge på at smide gamle harddiske med i din nye bærbar under 6000 kr. 5400 og 7200 omdrejninger harddiske er noget de brænder inde med i mange lande på deres lager og de ved som vi at SSD diskene er kommet for at blive, så nu er de så desperate for at komme af med dem at de smider dem i mildest talt alle bærbare med mindre du beder om i en it-butik at få en med Solid State Drive. Man må så håbe den her tendens snart stopper.

9
5. august 2013 kl. 15:25

jeg brokker mig jo også over døren, når låsen ikke lige virker ordentligt, cyklen når kæden hopper af, en bil, der ikke gider starte osv... generelt slår jeg dog ikke til hverken elektronik eller andre sager, men irritation og let vrede over et eller andet der ikke vil som jeg vil fungerer ret ens...

8
5. august 2013 kl. 12:04

Nej, ikke mig. Jeg slår højst hårdt i bordet, så kaffekoppen næsten vælter - af og til trykker hårdt og irriteret på tastaturet. Men det er nu aldrig computeren der får mig til det eller Windows (har altid brugt Windows) - men som regel et program, der ikke lige gør som jeg synes, som låser eller går ned. Men ellers er jeg meget tålmodigt og har ikke generelt et hidsigt temperament.

6
3. august 2013 kl. 22:31

Hmmm, det var da Win, der blev laaangsommere og laaangsommere til at starte og lukke ned, min Dell var tilsidst et kvarter om at lukke ned. Kuren? Reinstall. Hvis min pc har langsom netforbindelse- er det Telia/Tre, der fokker op, det er heller ikke pc'ens skyld.

Og nej, jeg har aldrig hamret i/på min pc- højst truet med at omprogrammere den med en stor økse! Eller trykket lidt hårdt i tastaturet (hjælper ikke, når det er en taste, der sidder fast).

Ting (billedrørs tv bla) med løse forbindelser kan have gavn af et dunk, men oftest er det bedre at nolre lidt med kablet/sende tingen til reparation.

Hvis jeg er rigtig hidsig skriger jeg og løber rundt i små cirkler! Og prøver igen, når jeg er rolig. Mit temperament er stort, min tålmodighed meget lille, men min stædighed er enorm.

Det hjælper også at balre noget tungt og billigt! ;-D

Mvh Tine

4
3. august 2013 kl. 12:24

Det sker altså meget sjældent, at jeg har problemer med Windows, men Linux-fanatikere kan godt lide at overdrive. Eller også var deres sidste version Windows 95. Men bare rolig, jeg kan også lide pingviner :)

Det OS-relaterede, der nok kan gøre mig mest vred for tiden, er Finder. Jeg føler mig langt mere hjemme i terminalen.

7
5. august 2013 kl. 09:56

Efter jeg er begyndt at bruge Windows 8, har jeg ikke en eneste gang banket min computer, nu nøjes jeg med at slå mig til hovedet.

3
3. august 2013 kl. 02:29

Jeg ophidses aldrig. Jeg er nemlig gået væk fra Windows på min 7-10 år gamle Dell med en 2.4 Ghz Celleron processor med 2Gb ram. Jeg bruger nemlig Ubuntu 12.04 LTS. Så jeg har aldrig hastighedsproblemer :-)

2
2. august 2013 kl. 19:45

...nu har jeg en flok pingvin og et par æbler og alt er blevet meget roligere.

1
2. august 2013 kl. 19:28

De skal bare have et par på kabinettet, så opfører de sig bedre.

Jeg har også kastet en controller eller to.

Men helt seriøst så gjorde det faktisk en forskel med "gode" gamle VHS. Nogle gange så det lidt pænere ud, hvis man lige bankede på maskinen.