PC-giganten Acer ramt af hacker-angreb: »Acer er et globalt netværk af sårbare servere«

20. oktober 2021 kl. 09:25
Hackergruppen Desorden Group har udnyttet Acers sårbare servere til at angribe computerproducenten for at »understrege en pointe«.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En hacker-gruppe, der går under navnet Desorden Group, har hacket Acer-servere i Indien og Taiwan og sjålet minimum 60 gigabytes data. De berørte data fra computerproducenten indeholder blandt andet kunde-, virksomheds-, regnskabs- og finansielle data.

Det skriver The Register på baggrund af et post på internetforummet RAIDforums.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hacker-gruppen skriver i postet, at »For at understrege vores pointe om, at Acer er et globalt netværk af sårbare servere, har vi hacket og brudt Acer Taiwan. Vi stjal ikke alle data og tog kun data vedrørende deres medarbejderoplysninger. Lige efter bruddet informerede vi Acer-ledelsen om Taiwan-serverbruddet, og Acer har siden taget den berørte server offline.«

Acer bekræfter hacker-angrebet og skriver i en pressemeddelelse:

»Vi har for nylig opdaget et isoleret angreb på vores lokale »eftersalgsservice« i Indien og et yderligere angreb i Taiwan. Ved opdagelsen startede vi straks vores sikkerhedsprotokoller og gennemførte en fuld scanning af vores systemer. Vi meddeler alle potentielt berørte kunder i Indien, mens det angrebne Taiwan-system ikke involverer kundedata. Hændelsen er blevet rapporteret til lokal retshåndhævelse og relevante myndigheder og har ingen væsentlig indvirkning på vores drift og forretningskontinuitet.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger