PBS slukker for Dankort-nettet

Det særlige netværk til Dankort-betalingssystemet bliver lukket ned den 1. juli, hvorefter alle transaktioner skal foregå med chip via det almindelige telefonnetværk.

Efter 27 år bliver stikket trukket ud af det særlige netværk, som har været brugt til at forbinde Dankort-terminalerne i butikkerne med betalingssystemerne hos PBS.

Det skriver Ritzau ifølge Business.dk.

Betalingerne kommer fra den 1. juli til at foregå udelukkende med chip, og kommunikationen vil ske over det almindelige telefonnet.

Da Dankortet blev etableret fik terminalerne deres eget selvstændige netværk, som butikkerne skulle kobles op til. Det netværk var imidlertid til de første kort med magnetstriber.

Fra den 1. juli er det helt slut med at bruge terminaler, som kun kan aflæse en magnetstribe. I stedet skal kunderne bruge kortets chip. Reelt har magnetstriben været udfaset i to år, men flere butikker har fået dispensation i overgangsfasen.

Ud over terminaler på det faste telefonnetværk anvender mange butikker i dag også trådløse terminaler, som benytter mobilnetværket.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Jens Fallesen

I så fald, hvad sker der med Electron og Maestro kort som ikke har chip?

Det er fortsat tilladt at bruge magnetstriben for kort uden chip samt i tilfælde, hvor chippen ikke fungerer.

I Danmark er det nok ikke et issue, men mange steder i udlandet bruges terminaler, der kun kan verificere koden via chippen. Har man således et kort uden chip, bliver man bedt om at aflevere undeskrift i stedet, hvis butikken da ikke helt afviser at tage imod betalingen. Det samme gælder brugere af kort, der ikke følger standarden og derfor ikke kan verificere koden via chippen – det gælder desværre det populære VisaDankort.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere