PayPal-konti misbruges i stor stil til uautoriserede betalinger

25. februar 2020 kl. 13:43
Hackere udnytter i øjeblikket en sårbarhed i integrationen mellem Google Pay- og PayPal-konti. Tysk it-sikkerhedsekspert siger, at han advarede PayPal om sårbarheden sidste februar.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hackere har fundet en sårbarhed i integrationen mellem PayPal og Google Pay og udnytter den i øjeblikket til at lave uautoriserede betalinger via PayPal-konti.

Det skriver ZDNet.com.

Det lader til, at hackerne misbruger ofrenes Google Pay-konto til at købe produkter med den tilknyttede PayPal-konto. Umiddelbart ser det ud til, at de fleste af ofrene er fra Tyskland, mens størstedelen af overførsler foregår i amerikanske butikker, særligt i supermarkedskæden Target rundt omkring i New York.

Ifølge ZDNet har flere af de uautoriserede betalinger været på over 1.000 euro, og det vurderes, at der i alt er svindlet for titusindvis af euro. Det står endnu ikke klart, hvilken sårbarhed der er tale om, men PayPayl har sagt til ZDNet, at man er i gang med at undersøge det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En tysk it-sikkerhedsekspert ved navn Markus Fenske mener dog, at han ved, hvad problemet er.

Tidligere i dag postede han på Twitter under sin profil @iblueconnection, at sikkerhedshullet ligner det, som hans virksomhed rapporterede til PayPal tilbage i februar 2019. Han siger, at trods flere forsøg på at gøre PayPal opmærksom på, at det var kritisk, så afviste virksomheden, at der var et problem.

Til ZDNet forklarer Markus Fenske, at betalinger fra en PayPal-konto ikke er forbeholdt såkaldte POS-betalinger (POS = Point of Sale), hvor der betales kontaktløst på stedet, men også tillader betalinger via Google Pay, så et virtuelt kreditkort kan bruges til at betale for varer på internettet.

»Hvis et virtuelt kreditkort var låst til POS-overførsler, så ville der ikke være noget problem, men PayPal tillader det her virtuelle kort til online-betalinger,« siger Markus Fenske til ZDNet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger