PayPal blokerer betalinger til VPN-tjenester

PayPal hjælper streaming-sites som Netflix ved at blokere for betalinger til VPN-tjenester.

Den internationale betalings-gigant, PayPal, må ikke anvendes til at betale for tjenester, der bryder med copyright-lovgivning. Det forbud omfatter nu også VPN-tjenester, der kan give adgang til lande-specifikt indhold på streaming-sites som Netflix.

Den canadiske VPN-udbyder UnoTelly er i en mail fra PayPal, som Torrentfreak har fået adgang til, blevet informeret om, at brugere ikke længere kan bruge PayPal til at betale selskabet.

Læs også: Netflix sætter foden ned over for VPN-brugere

Mailen specificerer, at PayPals politik ikke tillader betaling for tjenester, som bryder love om copyright, varmærker eller privacy.

‘Dette inkluder transaktioner for en hver enhed eller teknologiske middel som descrambler et scrambled værk, dekryptere et krypteret værk eller på andre måder undgår, omgår, fjerner, deaktiverer eller hæmmer en teknologi uden tilladelse fra copyright-indehaveren,’ skriver selskabet i mailen.

Læs også: Kommentar: Netflix vil tabe kampen mod VPN med vilje

Selvom mailen ikke specifikt nævner Netflix, vil PayPals beslutning kunne hjælpe streming-gigantens kamp mod brugere, der med VPN-forbindelser tilgår indhold, som ellers ikke skulle være tilgængeligt i det pågældende land, skriver International Business Times.

Netflix har annonceret, at man vil arbejde for at blokere brugere, der besøger sitet med en proxyserver. Streaming-virksomheden henviser dog også til, at begrænsningen sker af hensyn til de aftaler, Netflix har indgået med TV-kanaler og filmproducenter.

Læs også: HBO slår ned på VPN-brugere

»Vi har stadig lang vej, før vi kan tilbyde folk de samme film og tv-serier alle steder. I mellemtiden vil vi fortsætte med at respektere og håndhæve de geografisk bestemte indholdslicenser,« skrev direktøren for Netflix’ indholdsdistribution, David Fullagar, i et blogindlæg i sidste måned.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Peter Jensen

...til at boycotte PayPal. Man bør ikke støtte firmaer der på den måde modarbejder værktøjer til frihed, sikkerhed og demokrati.

Det er i øvrigt også et af de mest dyre og det mest elendige betalingssystem der findes på nettet. Og vil du klage over noget, så kan du kikke i vejviseren. De er umulige at komme igennem til. Kun standardsvar på email. Ingen menneskelig kontakt. Selskabet minder mest af alt om et scam.

 • 15
 • 1
#6 Henning Wangerin

Jeg vil også gerne boycutte dem, men kan du komme med et godt alternativ som er vidt brugt?

Jeg tror det er nødvendigt at gå den anden vej, og vise verden fordelene ved for eksempel bitcoins.

Alle betalingsløsninger har deres fordele og ulemper. Både paypal, stripe, NETS, bitcoins og hvad der eller findes derude.

Jeg har endnu ikke set nogen perfekt betalingsløsning.

 • 1
 • 0
#8 Bent Jensen

Er desværre nok den eneste BILLIGE alternativer lige nu. Men der er jo rigtigt mange som ligger på spring, også af de storre.

At springe handle på Ebay over, finde alternativer kan også være en del af boykotten

Men flere kort, og banker i andre lande kan være en del af løsningen. Hvem siger at man om 5-10 år har en Dansk bank eller kort.

Man har vel som forsvare for informations friheden, en pligt til at finde alternative løsninger, også bruge dem som bekæmper denne så lidt som muligt.

Men Piratkopier bliver vel bare standart igen, har set at afsnittene folk vil se, allerede nu bliver delt flittigt på Harddisk og USB. Eller så kan man vel købe den tjeneste som reklamere på facebook. OrangoTV nogen som har prøvet det ? Det må være lovligt, man kan lave kort betaling :-)

 • 0
 • 0
#11 Jesper Jarlskov

Det er jo helt til hest. VPN giver netop privacy, i stedet for at bryde det.

Der står ikke noget om at bryde privacy, men privacy love. Så mon ikke der er tale om love som overvågningsloven Søren Pind vil indføre. Forbud mod privacy er vel også en privacy lov.

 • 1
 • 0
#12 Bent Jensen

Tror mere det er VPN til USA, så man kan se Amerikansk HBO og Netflix.

Ejere Paypal medievirksomheder, eller er der medievirksomheder som ejer Paypal ? Eller kan man ikke forstå den her selvbestaltet blokering uden retssag eller andet. Eller har de fået en "henvendelse" fra NSA eller medievirksomheder som de ikke kan eller tør videregive.

Men indtil vi har hørt andet må en Boykot være på sin plads, da det jo er aktiv modarbejdning af åbenhed og sikkerhed på nettet. Hvis NAS har bedt om dette, så må det bare koste på bundlinjen af et Amerikansk firma igen. Så brug hvis mulig alternativer.

Dette er nok den bedste PR for bitcoins ? Hvordan at kapital eller regering kan tryne små virksomheder ved at lukke pengestrømme. Det bliver lidt svære med BC.

 • 0
 • 0
#14 Mads Klitgaard

Jeg betaler min vpn med Bitcoins og er der nok flere der begynder på, mener også Popcorn Time er oppe igen så nu skubber de da ligefrem kunderne over på ulovlig streaming...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere